• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Cinsellik mevzusuna gülmek, ergenlikten kurtulamamak!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.07.2015, 00:00
Hiç sevmediğim ve başta ayağa reyting kaygısı güttüğüne inandığım ve nasıl oluyor da bu devirde hala bu mevzular konuşuluyor, daha doğrusu ekranda konuşuluyor da insanlar ne diye izliyor diye düşündüğüm 'Gündem Ötesi', hakikaten gündemin ötesine geçti. Bugün, çocuklar artık gülmüyor, içinde cinsellik geçen mevzular konuşulurken. Soruyorlar ve anlamaya çalışıyorlar. Bizim çocukluğumuzda, 80'lerde kaldı, cinsellikten bahsedilirken; bitkilerin çoğalması veya hayvanların üremesi anlatılırken kıkırdamak. Bir ilahiyatçı ve yazar olarak onlarca kıymetli esere imza atan donanımlı bir hocaya, güya onu köşeye sıkıştıracak sorular soracaksın, Bizans kurnazlığıyla, öyle mi? Program zaten tamamı ile Demircan'ın 'İslam'a Göre Cinsel Hayat' kitaplarının üzerine kurulmuştu. Memlekette hala "Çocuğumuz olmuyor" diye doktora giden ve cinsellikten haberdar olmadıklarından ötürü bir birleşme sağlayamadıkları ortaya çıkan çiftler var. Hoca, son derece iyi niyetli, bilgili, aydın bir ilahiyatçı. İnternet sitesinden uzun zamandır takip ediyorum makalelerini, televizyon programına katılması büyük nimet.

KOMİK OLAN NE?

Hocaya sormak, bilgilenmek, anlamaya çalışmak lazım. Cinsellikle alakalı (bir fıkra değilse anlatılan) bir açıklama yapılıyorsa ve yaşınız artık 'ergenlikten', menopoza/andropoza doğru ilerlemişse, kikirdemek, gerçekten de yapılan açıklamalara ihtiyacınız olduğunu gösterir kanımca.
Hoca defalarca bu konuları yazmış, soruları cevaplamış ve İslamiyet'te cinsellikten bahsetmiştir. Utanmak mı gülmeye sebep, anlatılanları anlamamak mı bilmiyorum!
Programcı, ecinnilerden, höbüdüklerden, ufolardan, bilinmeyenlerden, gaipten gelen seslerden bahsedilen onlarca yayın yapmış ve insanların hassas noktalarını kaşımayı iyi bilmiştir. İlimin, bilimin ve teknolojinin bunca ilerlediği bir zamanda, "Üç harfliler gelince ne yapalım" başlıklı yayın yapmak nasıl açıklanır bilmiyorum. Yayıncı mı kanal mı yoksa izleyen mi gaflet içinde onu da bilmiyorum.

ERGEN ZİHNİYETİ!
Demircan Hoca'nın eşcinsellik üzerine de ciddi açıklamaları var, Kuran'da ve ayetlerde belirtildiği üzere soruları cevaplıyor, dedim ya uzun zamandır. Eşcinsel köşe yazarları ve onların şakşakçıları, pek şaşırdılar, İslamiyet'te haram olan şeylerin açıklanmasına. Şaklabanlığa vurmak, dalga geçmek, anlamaya çalışmamak tam bu coğrafyaya yakışan davranışlar.
Okyanusun öte tarafında da bu tarz açıklamaların yapıldığı, dini yayınlar yapılmakta. Ciddi ciddi konuşuluyor, köşeciler kalkıp da ahkam kesmiyor.
Sunucu neden güldü mesela anlayan var mı? Ergen zihniyetinden ne zaman kurtulacak bu ülke bilen var mı? İslamiyeti sevmeyi ne zaman başaracaklar peki onu bilen var mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA