• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Bağdat Caddesi sapığının düşündürdükleri

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.01.2016, 00:00
Cadde sapığı yakalandı! Şurada anlaşalım, dünyanın her yerinde gasp, tecavüz, şiddet ve işlenen suçlar var! Dünyanın her yerinde manyak, sapık, katil, hırsız, edepsiz, arsız var. Bir hastalık olarak 'sapkınlık' gündemden düşmüyor, geçenlerde bahsetmiştim; Şubat'ta 'Room-Gizli Dünya' gösterime girecek. Başrolünde Oscar adayı Brie Larson var; film bir manyağın kaçırıp bir odaya sakladığı ve yıllarca tecavüz ettiği bir kadının hayatını anlatıyor. Gerçek bir olaya dayanarak! Bu tarz sapıkları, hastaları bir kenara bırakalım... Bizim güzel ve yalnız memleketi farklı bir yere koyacağım; affedin. Zira çok sinirliyim, çok kızgınım ve zihniyetin bir adım bile öteye gidememiş olmasından yana dertliyim. Bizim sorunumuz anlaşamamak, birleşememek, birbirini dinleyememek, sevememek, saygı duyamamak. Bizim sorunumuz bir arada yaşayamamak. Nazım demiş ya bin yıl önce, "Soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen" diye, kadınlar için; işte o hesap. Erkek bu coğrafyada kadını hiçe sayıyor. Genelleme yapmak berbat, çoğunluk öyle diyelim hadi. Erkek de bu coğrafyada kadını hiçe sayıyor, kadın da kendi yerinin 'orası' olduğunu düşünüyor. Sorun azmış kudurmuş bir erkeğin, sokaktan geçen kadının kolundan çekerek, 'işini göreceği' bir 'yaratık' olarak algılaması. Zaten evindeki kadına, 'yarim, kadınım' dediği kadına da bunu yapıyor.

ÇAKRALARI TIKALI!

Bir arkadaşımın kızı, lise yıllarında gittikleri kafede (inanmayacaksınız ama Bağdat Caddesi'nde), medeni durumu da kılığı kıyafeti yerinde işadamlarının kendilerine kart vererek, "gelin size hayatı yaşatalım" dediğini anlatmıştı! Bu ülkede yaşayan erkek, kadınla bir bağ kuramıyor, tek kurabildiği iletişim alanı maalesef cinsellik. O noktada da insani iletişim kanalları yeterli olmuyor; varlıklı bir adamsa parasını, ağzı laf yapan biriyse cümlelerini, öküzün tekiyse fiziki gücünü kullanıyor! Amaç tek, kadını halletmek. O kadınla dost, arkadaş ve/veya dibine kadar sevgili olabildiği noktada memleket gelişecek haberi yok. Bunu algılayabilme noktaları tıkalı. Dünyanın bütün 'çakracıları' gelse çözemezler!

Bir erkek kadınlardan neden bu kadar nefret eder? Kadınlarla neden anlaşamaz, arkadaş olamaz? İnsan olarak görmez? Bir adamı hapse tıkıp, arkasından ahkam kesip, ses yükseltip sorunları çözemeyeceğiz, net! Binlerce erkeğin birbirinin anasına küfür ederek, müsabaka izlediği bir ülke hep korkutuyor beni. O erkeklerin hepsi için, çok cahil, sapık, manyak, eğitimsiz, kültürsüz diyebilir miyiz? Şu hapse atılan, iki çocuk babası primitif erkek için ne diyebiliriz? O kadar gözü dönmüş ki, cesarete bakın, küstahlığa bakın, cüretine bakın! O adam ama mesela, kendi kızına laf atan birinin ağzını burnunu kırabilir.

Bu zihniyetten tiksiniyorum, gerçekten ne yapacağız bilemiyorum. Anne babalar ne yapmalı kestiremiyorum. Sen evladına insanları ayırt etmeden sevmeyi saymayı öğreteceksin, evrensel şartlarda donatacaksın mesela; karşısında kim çıkacak hesaplayamazsın ki! İnsan olgusundan bihaber, kendine sevgisi, saygısı olmayan insan, nasıl insandır? Dinimiz, geleneğimiz, göreneklerimiz, aile kültürümüz, bizi biz yapan şahane temellerimize ne oluyor? Bilmiyorum; bir insanı kadınlardan bu denli nefret edecek hale ne getirdi bilemiyorum. Tecavüzcülere hapiste bile pekiyi gözle bakmazlar, orada ıslah olabilir mi, sanmıyorum! Birileri beynimize tecavüz ediyor, uyanamıyoruz...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA