• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Cinayet hapları nasıl satılıyor?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.02.2016, 00:00
Okuduğum habere inanamadığım anlar oluyor. Bir daha okuyorum, bir daha. Satışı yasak olan hapları internette pazarlayan sitenin haberini okudum geçtiğimiz gün. İstanbul Eczacı Odası, "Devletin sahte ilaca karşı daha ciddi önlemler alması gerektiğini" bildirdi. Bir yazılı açıklama yapan Eczacı Odası'nın üzerinde durduğu konular ve uyarıları çok ciddiyetle ele alınmalı. Hatta bana göre gündemin birinci maddesi olmalı. Şöyle diyor yetkililer, çocuklar için satılan bazı ilaç ve gıda takviyelerinde antifriz varmış! Toksik maddeler varmış, ölüme sebebiyet verecek birçok madde varmış. İnsan sağlığıyla/hayatıyla oynamak cezaların en büyüğünü almalı. Yetkililer ilaçların sadece eczanelerden alınması gerektiğinin altını defalarca çiziyor ancak acaba bir kişiyi internette ilaç alma noktasına getiren nedir? Sahte ilaç olabilme ihtimali hiç akla gelmez mi? Ya da acaba amansız bir hastalık için derman bulma çabası mı, çaresizce...

ORAN YÜZDE 6


Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünya genelinde sahte ilaç kullanma oranı yüzde altı imiş. Bu tarz ilaçları kullanarak hayatını kaybedenlerin sayısının bir milyonu bulduğu açıklanmış. Bir gazete bu haberi sadece 'gebeliği sonlandıran ilaçlar'dan hareketle yapmış. Fiyatları 10 bin lirayı bulan ilaçlar, birer cinayet aracı aslında. Haberi yapan muhabir, hamile olduğunu ve hamileliğini sonlandırmak istediğini söyleyerek internet sitesinden verilen telefonu aramış. Cevaplayan ve doktor olduğunu söyleyen kişi, ilaç ve uygulama için 10 bin lira istemiş. Muhabir fiyatın fazla olduğunu söyleyince de şu cevabı vermiş, "Hanımefendi cinayet işliyoruz desem..."

Uzmanlara göre bu tarz uygulamaları yaptıranların ciddi bir ölüm riski var. Ekranlarda yer bulan bu tarz firmalar, tamamen bitkisel diyerek reklam yapıyor ama... Buna nasıl engel olunacak? Zayıflama hapları mesela... Sonra cinsel gücü artırıcı haplar var, hem de bir doktor tarafından sürekli reklam veriliyor, acayip kanallarda görüyorum. Hatta İstanbul'da Basın Ekspres Yolu'nda 'Bilmem ne TV' tabelası asılı bir bina var; kendi kanalını kurmuş bir başka doktor da işin başında. Tabii bu noktada bir doktor olduğu için işin içinde, belki kurunun yanında yaş da yanıyor misali; doktor ne kadar sağlıklı ürün de satsa, sistem lekeleniyor baştan ayağa...

BİTKİSEL YALANI


Açıklamada, "Radyo, televizyon ve internet ortamlarında, 'Mucize, tamamen bitkisel' gibi yalanlarla sizlere reklam edilen zayıflama ve cinsel sağlık ürünlerinin içeriğinde aslında doktor tavsiyesi ve eczacı danışmanlığında kullanılması gereken ilaç etken maddelerinin olduğunu, bu ürünlerin bedelini bazı hastalarımızın hayatlarıyla ödediklerini biliyor musunuz? Ülkemizde ne yazık ki bu tarz ürünleri satanlara verilen cezaların, sahte çanta üretenlere verilen cezalarla neredeyse aynı olduğunun farkında mısınız?" görüşlerine yer verilmiş. Tek yolu var, internet üzerinde ilaç ve benzeri ürünlerinin satışı yasaklansın! Yasal yol temin edilinceye kadar fena bir şey yapacağım: Ey hackerlar size sesleniyorum, şu siteleri 'heklesenize'. Elimden gelse ben yapacağım, gerçekten bu konunun müsebbiplerine çok kızıyor ve özellikle çaresiz insanlarla 'dalga geçilmesine' göz yumamıyorum. Rabbim kimseyi çaresiz hastalıkla sınamasın.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA