• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Çağla Büyükakçay şampiyon, sorunu olan?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.04.2016, 00:00
Yine tutup medya eleştirisi yapmayacağım, neden doğru dürüst haber yapmıyorlar, sporu ve başarılı sporcuyu neden sayfalarında görmüyorlar diye! Bunun cevabı için psikiyatri mastırı yapmam gerekiyor, net!
Çağla Büyükakçay, ülkenin en başarılı tenisçisi, kupayı kaldırdı; rakibini maç sırasında iki saatten fazla, sonrasında da üzüntüden bir saat kadar ağlattı. Garanti Koza Arena'da 21 yaşındaki Danka Kovinic'i yendi, şahane bir maçtı. TEB BNP Paribas İstanbul Cup önemli bir organizasyon, bu yıl için bir miktar sönük geçtiği ve en 'baba' sporcuların gelmediği söyleniyor. Ne söylenirse söylensin, tenis çok güzel seyri olan, keyifli bir spor ve illa Venüs veya Serena'nın oynaması gerekmiyor keyif almak için.
Keyif alan bir grup tenissever de illa sarışın güzel kadın izlemek istiyor, dedim ya psikiyatri mastırı yapacağım diye, bu konuyu da o zaman irdelerim!

ÇOK HATA YAPAN YENİLDİ

Dünya sıralamasında 60 numarada olan Karadağlı Danka, önümüzdeki yıllarda daha büyük başarılara imza atacak çünkü henüz 21 yaşında. Daha fazla hata yapan taraf oldu, heyecanlandı; kesme vuruşlarla puan almayı denedi. Oysa öyle kuvvetli ki servis vuruşları 180 kilometreyi geçiyor, Çağla ise tecrübesi ve sükunetiyle kazandı. Maçı arenada, turnuvanın sponsorlarından biri olan Pullman Otel'in davetlisi olarak izledim; nefes almayı unutarak ve Çağla'dan ziyade hemen yan locada kızını izleyen annesini gözetleyerek... Bir hayat adanıyor böyle büyük başarılar için, gerçekten de gece gündüz demeden çalışmak, azmetmek gerekiyor.
Ailesinin desteklediği sporcular çok şanslı, sevinçlerini paylaşırken, kucaklaşırken onları görmeliydiniz.
Allah nazardan saklasın.
Bir Türk tenisçi spor tarihimizde bu denli önemli bir başarıya imza attı ama Trabzon-Fenerbahçe maçı kadar ilgi görmedi. Çağla'nın final maçını daha büyük bir kalabalık izlemeliydi, hatta arena dışına kurulan dev ekranlardan maçı izlemeye gelen ama içeri giremeyenlere izlettirilmeliydi. Arena 7 bin kişi kapasiteli, dolu değildi; üstelik maç sonrasında Ajda Pekkan konseri vardı.
Spor yapmayı değil, izlemeyi de sevmeyen bir ülkeyiz. Spor aşkı sadece futbol izlemekle sınırlı. Bu hafta maçlar devam edecek, hafta sonu da erkekler finali var.
Çağla ile birlikte erkekler finalini izleriz belki, biraz sohbet etme imkanımız olur. Ona hepiniz için şöyle sıkıca sarılacağım. Bir Türk kadınının adını yine ilk sıraya yazdırdığı için. Sabrı, emeği, alın teri, yeteneği ve istikrarı için.
Bu başarıya çamur atmak isteyenler var ne yazık; birileri arena dışından konuşur birileri kupayı yuvasına götürür. Bu kadar söyleyeceğim...
Çağla şampiyon, sorusu veya sorunu olan?
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA