• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Erol Evgin ve duş almak üzerine

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.06.2016, 00:00
Yazılarını kendisinden daha çok sevdiğim Serdar Turgut, geçen gün sabah duş almanın zihni açtığını yazmıştı. Bunu eşsiz ve engin deneyimlerine dayanarak da söyleyebilirdi mutlaka ama yazının kaynağı Psychological Science Dergisi. Bu tarz yayınları takip ettiği ve efsane konulardan bahsettiği için çok severim yazılarını, bu defa aynı fikirde olmadığımızı söylemem lazım. Derginin haberine göre sabah duş alanlar daha zeki...
İnsanların en yaratıcı, en zeki düşünebildiği dakikaların sabah duş alırken olduğu bilgisi var yazıda. Bilimsel tespite göre sabah alınan duş sırasında beyin iyice boşalıyor ve yeni düşüncelere, zeki fikirlere açılıyor!
Şimdi Serdar Turgut'u tanıyanlar benim gibi cümleyi nereye bağlayacağını tahmin etmiştir. Türkler yıkanmıyor ve zeki değiller!

EKMEK ZEKA GERİLİĞİ YAPAR!

Sabah ya da günün herhangi bir saatinde yıkanmanın belirli bir kesimin işi olduğunu söylemiş.
Turgut, ülkemizin geleceğini de bu yüzden parlak bulmuyormuş!
Bu ülkede, canım memlekette uzun zaman "ekmekle beslenmenin zeka geriliği yaptığı" söyleniyordu.
Bu durumda üniversite sınavlarını ve bilimum okul bitirme sınavlarını neden Doğulu çocukları birincilikle kazanıyor açıklayabiliyorlar mı? Turgut'un pek bir sevdiği ve ağzının suyu akarak anlattığı medeniyet beşiği New York'ta mesela, insanlar bir mağazadan 'exit-çıkış' tabelası yoksa çıkamazlar! Peki abi, abartmış olabilirim kabul ama bir kasiyere 100 dolar verir ve 21.43 tutarında ödeme yaparsanız, dakikalarca beklemek zorunda kalırsınız, doğru mu sayın Turgut?
Hem de yazar kasa para üstünün ne kadar olduğunu söylediği halde!
Bu insanlar çok medeni ve mis gibi kokuyorlar, sabah akşam yıkanıyorlar...

KÖLECİ ZİHNİYET

Erol Evgin var başlıkta, ne alaka demeyin. Kendi memleketini bilmeyen, tanımayan ve dahi anlamaktan aciz kişilere karşı hep mesafeli durmuşumdur.
Doğu'dan korkan ürken ama Doğululara her işini yaptıran köleci zihniyet işte bugün AK Parti başarısını da anlayamıyor.
Utanmadan sıkılmadan eğitim almadığını düşündüğü kişiyle oyunun bir olmayacağını söylüyor... Serdar Turgut ve Erol Evgin'in çok iyi anlaşacaklarını düşünüyorum. Keşke bir program yapsalar ve ülke insanlarıyla rahat rahat dalga geçseler.
Bence Donald Trump ile de çok iyi anlaşırlar, keşke üçü bir parti kursa. Keşke Evgin ve Turgut ABD'ye gitse, mis kokanlarla birlikte Meksikalılarla uğraşsalar... Hava sıcak ve duş yapmam lazım, zihnim açılsın da güzel insanlar düşüneyim.
Bu arada teknedeyim ve ufaktan Ege'ye açılmaktayım, keşke Serdar da burada olsa da denize atsam... Son cümlemi çok sevdim. Yasu Serdar...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA