• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Başörtü takan taraflı olur!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.08.2016, 00:00

Bu cümleyi ilk kez bir Müslüman coğrafyada değil de, Amerika Birleşik Devletleri'nde duymuştum.
Cümleyi kuran ABD'li Hristiyan kadın, kadın başörtülü bir hemşireye, "Çocuğumla siz ilgilenir misiniz, taraflı olduğunuza, daha doğrusu çok daha vicdanlı olduğunuza eminim.
Siz Müslümansınız, size çok güveniyorum" demişti...
O hemşireyi tanıyorum, size anlatacağım.
Ama önce bizdeki gündeme bakalım.
Kadın polisler artık başörtü kullanabilecekmiş.
Hiç olur muymuş?
Müslüman bir coğrafyada yaşıyoruz, kaç bin yıldır.
Geldiğimiz noktaya bakın, insanların sığlığına, hala neyi tartıştıklarına bakın.
Kadın polislerin başörtü takabilme özgürlüğü neden insanları rahatsız eder ki?

BAŞÖRTÜSÜNDEN KORKUYORLAR!

Oturdukları yerden imkanların, özgürlüklerin, iş olanaklarının sadece kendilerine verilmesini isteyen bir takım primatlar, kadın polislerin başörtüsü taktıkları takdirde tarafsız olamayacaklarını söylemiş.
Vay vay vay...
Bu nasıl bir beyin yapısı, bu nasıl bir özgürlük anlayışı?
Müslüman kadının dinini yaşama şekli, bunu yaşamayı tercih etmeyenler tarafından eleştiriliyor. Bundan bıktım usandım, gerçekten de.
Sosyal medyada zaten bir 'güruh' var, nerede doğup büyüdüler, nasıl bu kadar cahil kalabildiler anlamıyorum.
Dinden, imandan, ahlaktan alabildiğine korkuyorlar. ABD'de, başını örtmeyi tercih eden ve yaşamına olduğu yerden devam eden çok kadınla tanıştım.
Onlardan biri benim ailemde, kardeşimin karısı. Daha önce de yazmıştım, Müslüman oldu ve kendi arzusuyla başörtü kullanıyor... Son derece başarılı ve deneyimli bir hemşire.
Müslüman olduğu güne kadar bir Hristiyan olarak hayatına devam etmişti...
Bir gün hayatını tamamen değiştirdi ve işyerine başını örterek gitti.
Bilin bakalım ne oldu?

SARILARAK KUTLAMIŞLARDI

Arkadaşları, dostları, onu önceden tanıyanlar sarılarak tebrik edip, bu değişimi kutladılar. Ona sorular sordular, öğrenmek ve bilmek istediler. Önyargısız ve samimi olarak. Tanımayanlar, her zamanki gibi davranmaya devam etti.
Hastaneye gelenler, onu önce bir hemşire olarak görmeyi başarabilecek zihniyete sahip olduklarından dolayı bir sorun yaşamadı.
Ona sordum, "Müslümansın diye sana farklı davrandılar mı, hastalar, doktorlar, yani o an için her kiminle muhatap oluyorsan. Olumsuz bir durumla karşılaştın mı?" Şaşırdı bu sorulara, şöyle cevap verdi, "Tersine, çok ilgi gösteriyorlar, neden olumsuz olsun ki? Dünyada Müslümanlık üzerine oynanan oyunların farkındayım, elbette korkunç şeyler yaşanıyor Müslüman ülkelerde, savaş var en önemlisi.
Ama yaşananları Müslümanlara atfetmek de neyin nesi?" Sonra ekledi, bir defasında çocuğu amansız bir hastalığa yakalanan ve sürekli özel ilgiye muhtaç olan bir kadın şöyle demiş; "Sen tarafsız olamazsın, profesyonel bir hemşire gibi değil de, son derece temiz bir vicdana sahip bir Müslüman kadın olarak, ne olur evladıma sen bak." Başka söz var mı?
Tabii ki başörtülü polis taraflı olur, hakkın, adaletin, insanın, doğrunun, adaletin tarafındadır...
Siz tartışadurun taş kafalılar; din sandığınız hurafelere dayanarak yaralamaya çalıştığınız büyük bir kutsal inancı yedirmezler size...
Eğitim şart da nereden başlayacağız?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA