• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Bayram paranoyaları

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.09.2016, 00:00

Eh malum tatil başladı, acaba bizi neler bekliyor, 9 gün sonra hayata nereden başlayacağız? Bütün yaz gergin geçti, kimse yaz tatilinden bir şey anlamadı; yaşananları atlatmak öyle kolay olmayacak. Bu defa tatil, tam tatil olacak gibi. Şöyle keyifle, ağız tadıyla, gerine gerine dinlenecek miyiz, kafayı boşaltabilecek miyiz? Dokuz gün tatil yapana ne mutlu, tatile gidene de, şehirde kalana da. Her yıl tatil bilançosu çıkar ya, "şu kadar kaza oldu" falan diye. İnşallah verecek haber bulamaz haber merkezleri, kimsenin burnu kanamaz. Ama illa yola çıkılacak, yurdum erkeği sinirli. Kötü ve berbat araba kullanacak, hızlı ve gergin.
Kendisini sollayana sinirlenecek, gazdan ayağını kesmeyecek, radara yakalanacak.
Yakalandı diye karısına çemkirecek, arka koltukta oyun oynayan, şakalaşan çocuklarını azarlayacak...

AYVALIK'TA EKMEK BULUNMUYOR!

Tatile gidiyorum, acelem yok, gerginlik evde kalsın gibi bir tavrı olamıyor erkeklerimizin.
Onların gıdası gerilim, yüksek gerilim hatta. Tatil fikri bile başlı başına sinirlerini bozuyor, çok para gidecek, yorulacaklar.
Ha bir de haklı oldukları taraf var, karılarını ve çocuklarını asla mutlu edememek gibiBatıya gidenler güneye, güneye gidenler batıya gitmiş olmayı isteyecek. Ayvalık'ta yollar tıkanacak mesela, bu hafta beldenin yerlileri evden çıkmayacak, çıkamayacak.
Yer gök araba dolacak. Garibim Cunda'da, oturacak tek bir tahta sandalye kalmayacak. Eh Foça da aynı Dikili de, tatilci istilası kasabaları yerle bir edecek.
Çeşme, Bodrum yaşanacak kabus açısından Ayvalık'tan farksız; Datça, Kalkan biraz daha çekilir durumda tatillerde. En iyisi bir otele canını atmak ve dokuz gün çıkmamak.

BODRUM KAZAN TATİLCİ KEPÇE

Düşünsenize Bodrum koylarını, insanlar sabit kalamıyor bir yerde. Şu popüler mekanda/ otelde kahvaltı et, sonra 'bilmemne biiiççç'te denize gir, akşam hadi tam aksi istikamete drink yapmaya, üstüne yemeğe!
Trafik, o güzelim Bodrum coğrafyasını iş çıkışı saatlerindeki İstanbul E5'ten beter kılacak, çaresiz... Bayramın en güzeli artık şehirde yaşanıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'in keyfini çıkarmak isteyen için ne bulunmaz zamanlar. Bir iki kez ailemle İstanbul'da bayram geçirdim. Gezdik, dolaştık, istediğimiz saatte istediğimiz yere gittik, korkmadan. Trafik yoğunluk haritasına bakmadan. Bu defa Ayvalık'tayım, başıma neler gelecek kestiremiyorum.

ADALARDA DA YER YOK!

Geçen bayram Midilli yapmıştık, yine kaçsak mı diye düşünüyorum. Duyduğuma göre feribotlarda yer kalmamış. Yurdum insanı sadece kendi kasabalarını değil, komşu ülke adalarını da şenlendirecek anlaşılan. Midilli'de bu saatten sonra ne otel, ne de kiralık araba bulunur. En güzeli günübirlik tekne turları, çok özel ve gizli koylar biliyorum, vatandaş hesaplı diye büyük tekneleri tercih ediyor; onlar da sabahtan akşama berbat müzikler eşliğinde turluyorlar koylarda. Bir köşe kapmaca oynayacağız gibi. Sakin ve huzurlu olsun da, ülkece şöyle bir rahatlayalım da...
Kışa Allah kerim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA