• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Donald Trump Donald Duck!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.10.2016, 00:00

Haksız insanların ortak bir davranış biçimi var. Ortak davranış biçimleri demek daha doğru. Saldırmak, yüksek sesle karşı tarafa yüklenmek, açıklama yapmak yerine olayı bambaşka yönlere çekmek. Donald Trump, bir başkan adayı da olsa, klasik bir 'haksız' ve kusura bakmasın 'arsız' tavır sergiliyor. Söylediklerinin, kadınlar hakkında atıp tutmalarının, ünlü olduğu için kadınları istediği gibi öpüp elleyebildiğini açıklamasının ardından bir özür dilememesi, tam olarak da kendinden beklenen bir tavırdı. Donald Trump, ikinci münazarada, tam bir şov yaptı. Çocukça mıydı? Belki... Top oynarken camı kıran ve annesinin azarladığı 5 yaşındaki erkek çocuk gibi, "Ben yapmadım top yaptı" dedi...

KADINLARI AŞAĞILIYOR

Maço bir erkek tavrıydı, kadınlara istediği gibi, bir eşya gibi, bir aşağılık varlık gibi davranması ve konuşması başka nasıl açıklanabilir ki?
Trump özür dilemedi, 11 yıl önce kadınlarla alakalı söylediği sözlerden ötürü.
Bir karısı, bir kızı, hatta torunları var. Onların hatırına özür dilemesi gerekmez miydi?
Trump'ın kazanması ABD'nin başına gelen büyük bir felaket olacak. Münazarada kendine sorulan soruyu ne yapıp edip bambaşka bir yere taşıması nasıl açıklanır? Konuyu tutup, Hilary'nin 20 yıl önce başkanlık yapan kocasına getirmesi, gerçekten de berbat bir düşünceydi.
Bill Clinton'ın taciz ettiği iddia edilen 4 kadını, müzakere salonuna getiren ve manasız yere görüntülenmelerini sağlayan Donald Bey, Donald Duck kadar antipatik bana sorarsanız. Donald Duck, bir Disney kahramanıdır. Yarı insansı bir ördek!

ÖFKE KONTROLÜ YOK

Yeni nesil bilmez, tanımaz ama bu yazıyı okuyanlar net hatırlayacaktır. Çabuk sinirlenen ve kolayca provake olan bir kahramandı. Çok çirkin bir sesi vardı.
Hatırıma durup dururken gelmedi yani..
Bazen bu kadar kötü bir rakibiniz olması işe yarar, çok net olarak kazanırsınız; bazen de kötü rakip kötü oynamanıza sebep olur.
Spor karşılaşmalarında da böyledir ya. Bir ara "Ben bir centilmenim" dedi ve dinleyiciler güldü mesela, ne acı, üzücü.
Haksız insanlarla karşılaştığım çok oldu benim, meslek hayatımda da özel hayatımda da. Özel hayatımda yaşadıklarımdan hareket ederek ve elbette kocaman bir meslek hayatına sahip olduğum için sadece iki dakika ABD başkanlık münazarasına bakarak şunu söylüyorum; Donald gelmiş geçmiş en kötü aday!
Hillary Clinton, ABD'nin ilk kadın başkanı olarak ve umarım dünya için de çok doğru işler yapıyor olacak. Müslümanlarla ve savaşla alakalı yaptığı açıklamaları yeterli bulmasam da dediğim gibi, Donald gibi bir rakiple karşılıklı konuşurken; istediklerinizi tam olarak ifade edemeyebilirsiniz.
ABD'liler hep der ya, "Tanrı Amerika'yı korusun", gerçekten de ben de Allah'tan ABD'yi Donald'dan korumasını diliyorum ve dünya için dua ediyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA