• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Sosyal medyada aşk aramak

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.10.2016, 00:00

Çok şaşırdığım bir şey var, o da insanların kendine olan özgüveni, daha doğrusu kendilerini beğenme potansiyelleri. Özgüven bambaşka bir şey, benim anlatmaya çalıştığımsa, aynada veya çektikleri fotoğrafta gördüklerine, yani kendilerine aşık olmaları ve bunu gayet de belli edecek cümlerle sosyal medyada paylaşmaları. İnsanın kendini bu denli beğenmesi, kızacaksınız ama şunu da söyleyeceğim, çocuklarını dünyanın en güzeli/yeteneklisi olarak görmeleri beni ürkütüyor.
Cidden...

İNSAN ŞAŞIRTIR BENİ

Bir de kendilerini ifade edememeleri, kendilerini tanıyamamış olmaları, kişiliklerinin ergen seviyesinde kalması. Beni insan davranışı kadar şaşırtan hiçbir şey yok. Ne uzay boşluğunda dönen yıldızlar, ne fizik, ne astronomi, ne bilim, ne mucizeler... En büyük şaşkınlığım ve hayal kırıklığım, bizzat insan davranışları.
Pek çok tanışma, arkadaşlık, sosyal paylaşım sitesini takip ediyorum, üşenmeden hepsine üye oldum. Gerçek kimliğimle de sahte isimle ve mesela erkek olarak da hesaplarım var.

AŞK ASLINDA NE DEĞİLDİR

Üşenmez de bitirmeyi becerirsem, çok eğlenceli bir "aşk" kitabı için hazırlık yapmaktayım. Aşkın ne olmadığı üzerine aslında. Her neyse, ilk etapta dikkatimi çeken şey kendilerini anlatamama durumları.
Sosyal medya kişiliği, farklı bir kişilik.
Orada yazılanlar, eklenen fotoğaflar, paylaşılan özlü sözler falan, ne kadar manasız, amma palavra. Bir site var, fotoğraf ekliyor ve belirlediğin kriterlere göre karşına çıkan fotoğrafı beğeniyor veya beğenmiyorsun.
Karşılıklı beğenme durumunda birbirine mesaj yollayabiliyorsun.
Adam, belli ki bir kadın sevgili arıyor kendine; karısıyla çekilmiş fotoğrafı profil fotosu yapmış, veya torunlarıyla, evde, ayağında plastik terlikle çekilen fotoğrafı.
Diyelim bu çok samimi, içten ve halktan biri; bir başka cins erkek de yatta, motosiklette, en spor ve pahalı arabanın önünde resim koyuyor ki; bakınız amma varlıklıyım imajı yaratsın. Bekar olduğunu söyleyen de var, evli ama bir ilişki peşinde olduğunu söyleyen de. Tuhaf...

98 KİLOYUM VE OLDUKÇA FİTİM!

Tuhaflık fotoğraflardan, yazışma kısmına geçildiğinde iyice artıyor. İlk cümleyi bile kadınla gözgöze gelince bile kuramayan yurdum erkeği, eşsiz yazım gücüyle kendini ifade etmeye çabalıyor, acırsınız.
Detayları vermeyeceğim, bahsetmek istediğim kendini beğenme durumu. Bir kadın profili oluşturdum, çok güzel, çekici, orta yaşlarda, havalı bir kadın. Kadın "zengin, eğitimli, kültürlü, yurtdışında sıkça tatil yapacağı" bir sevgili/ koca arıyor. Üst düzey zevkleri olan, pahalı yetişkin oyuncaklarına meraklı bir kadın. Ülkenin dört bir yanından talibi var bu kadının mesela, her tür iş grubundan erkek yazıyor. kadın, uzun boylu, fit erkek olsun diyor. Adam "Uzunum tam size göreyim ben, boyum 1,65 ve 98 kiloyum gayet fitim" diyor. Erkek profilim de var dedim ya, ona da yazan teyzeler var, genç olduklarını, genç bir ruha sahip olduklarını, erkeği her türlü memnun edeceklerini söylüyorlar. Fotoğraflara dikkatli bakınca, kadının aslında nasıl biri olduğunu anlayabiliyorsunuz.
Çok güzelim, çok asilim, beni tanısan vazegeçemezsin; ortak cümleler. İnsanların kendine olan şu üst düzey beğenisi, trajikomik ve acınası. Aşk ve ilişki peşinde koşup, kendini anlatamamak, doğru insana yönelememek demek. Bindim bir alamete, gidiyorum kyamete derler ya; benimki o hesap. Bakalım işin içinen nasıl çıkacağım. sosyal medya kişilikleri, kendi kişiliklerinden çok farklı olan yurdum insanından nasıl bir ortak hikaye çıkaracağım...
Varsa anılarınız paylaşınız, aramızda kalacak söz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA