• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

ABD’ye girerken başıma gelenler!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.12.2016, 00:00

Sağsalim memlekete geldim, şükür.
Ayın 9'unda yazmam gereken yazıyı bugün yazıyorum, tırstığımdan falan değil.... Peki tamam, korktum yazmadım, ne olacak?
Başkanlık seçimi sonucunun açıklandığı gün itibarıyla yani 9 Kasım'da ABD'deydim. Uçaktan inip pasaport kontrolüne girer girmez, gazeteciğin bünyede yarattığı her şeyi merak etme dürtüsüyle de, memura "kim kazandı" diye sordum. Sormaz olaydım, şaşkınlığımı ve endişemi o kadar belli ettim ki, memur beni özel bir odaya götürdü! Önce parmak izimde bir sorun olduğunu söyledi. Bu arada ABD'ye kaçıncı kez geldiğimi hatırlamadığımı da eklemeliyim, pasaportumda defalarca giriş, çıkış var. İki tane de onar yıllık vize var, kapı gibi. Son vizemin süresinin dolmasına da 5 yıl var. Her neyse, ben gerçekten de parmak izim alınacak sandığım ve kontrol memuruna "vay be dünya yandı desenize, Trump ha" gibi manidar cümleler kurduğum için odaya davet edildiğimi az sonra anladım. Oda benim gibi boşboğazlılarla doluydu. Hani ben esmerim, Türküm, Müslümanım diye kıllandılar diyelim, baktım ki özel odada bir dolu sarışın Avrupalı da var.

MEDENİ DURUM MU?

Sonradan ayıldım, memurlardan biri "sizin fikriniz bizi ilgilendirmez, bizim başkanımız, bizim ülkemiz" gibilerinden bir şey söyleyiverdi. Ben saf saf gerçekten de parmak izim alınacak zannederken, memur bana kredi kartlarımı, medeni durumumu, neden evlenmediğimi, çalıştığım gazetenin adını, neden bir ay tatil yapacağımı, kısaca ne kadar abuk soru varsa sormaya başladı.
Şöle bir an geldi, kalk masadan adama patlat bir tane ve ilk uçakla ülkene dön. O kadar yorgun ve uykusuzdum ki, takatim yoktu tartışmaya bile. Sadece bana bu soruları soramazsın, sana ne evlenip evlenmediğimden falan dedim.
Adam kalktı yan taraftaki kadın memurla tam 17 dakika geyik yaptı. Benim pasaportu alıp her sayfaya yeniden baktı, oturdu kalktı, gitti su içti geldi, dönüş biletimi görmek istediğini söyledi. Ben ona telefondan maillerime girerek gösterebileceğimi söyledim, telefon kullanmak yasak dedi!
Gerçekten de o kadar yorgun olmasam ve odaya alınma sebebimi 'çaksam' adama doğrudan iki tane 'çakabilirdim'.

NİYET ÇOK AÇIK

Jetleg'in faydalı olduğu durumlar da varmış yani, algıyı azalttığı için tepki veremedim. Donald Trump kuşkusuz dünyada yeni bir dönemi başlatıyor. Daha ilk günden bunun sinyalini ülkeye girmek üzere olan dünya vatandaşlarına kan kusturmaya çalışarak verdi. Niyeti zaten çok açık... Dünya barışı değil sanki, en azından. Sıradışı bir patron edasıyla dünyanın yeni başkanı olarak bakalım daha neler yumurtlayacak?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA