• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Başkan çocuğu olmak

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.01.2017, 00:00

Sanırım başkan olmaktan zor, hele de büyük bir ülkenin bir numaralı adamının çocuğuysanız... ABD'nin yeni patronu Donald Trump, attığı adımdan tutun da ağzından çıkan her kelimeye, imzaladığı her kağıttan aldığı nefese kadar eleştirilen bir başkan. Özellikle belli bir çevre aleni olarak karşı duruyor hala, istemiyor, seçildiği halde başkan olmasını kabullenemiyor; kadınların milyonları bulan katılımıyla yapılan gösterilerde konuşan Madonna, tumturaklı bir küfürle, işte o çevrenin hislerini dile getirmişti.
Bu beklenen bir gelişmeydi ve görünen o ki sadece ABD'li muhalifleri değil dünyanın çeşitli ülkeleri de, ciddi anlamda uğraşmaya devam edecek. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Trump'ın küçük oğlu Barron medyanın yeni gündem konusu oldu.

BELDEN AŞAĞI VURDULAR

Başkanlık töreni sırasında yaptığı hareketler ve mimiklerle alay edildi, sosyal medyada dünyada trend topic oldu. Belden aşağı vurmaktı bu, Beyaz Saray geleneğinde uzun yıllardır, başkan çocuklarının korunması, siyasetten uzak tutulması ve spot ışıkları altında yıpratılmamasıyla alakalı bir tavır var. Ülkenin en sevilen programlarından Saturday Night Live'ın yazarlarından biri olan Katie Rich bir tweet attı ve "Barron bu ülkenin ilk evde-eğitim saldırganı olacak" cümlesini kurdu. Rich gelen tepkiler üzerine bu cümleyi sildi, herkesten özür dilediğini anlatan bir cümle daha yazdı ama bu tavrı işine mal oldu. Söylenen o ki, reyting rekortmeni şovdaki işinden çıkarılmış.
Barron, kimilerine göre otizmli bir çocuk, kimilerine göre yaşadığı ortamlardan sıkılan içine kapanık bir çocuk.

CLINTON'UN KIZINDAN DESTEK

Yazılan ve söylenenler üzerine Hilary Clinton'ın kızı Chelsea Clinton, "Barron Trump, her çocuk gibi çocuk olmayı hak ediyor. Her çocuk için mücadele etmek, kötü başkanlık politikalarından etkilenen çocuklar için de mücadele etmek anlamına geliyor" dedi. 10 yaşındaki Barron'ın eğitimi için annesi Melanie Trump, Beyaz Saray'a yerleşmeyeceğini ve New York'taki düzenlerini bozmayacaklarını açıklamıştı. Bu durum da protesto edildi, zira First Lady'nin New York'ta yaşaması günde 1 milyon dolar gibi bir ek güvenlik bütçesinin çıkmasına sebep oldu. Gelinen nokta yine vatandaşı ikiye ayırdı, kimileri Donald Trump'a olan öfkesinden ötürü çocuklarına saldırmakta sakınca görmezken, demokratlar da kendi içlerinde bu tavrın hiç de demokratça olmadığını tartışmakta. Bizim memlekette uzun bir süre çocuksuz liderler vardı siyaset meydanlarında, çocuklarıyla uğraşılan ilk lider Turgut Özal oldu, oğulları ve kızları kitaplara konu olmuştu.
Belden aşağı vurmayı, tıpkı birebir yumruklaşmak kadar kaba, itici ve ilkel buluyorum.
Belki de daha haince... Çocuklarını işin içine karıştırmak, büyük ihtimalle Donald Trump'a sempati duyulmasına yarayacak.
Mağduru sever bu yüzyılın insanı; önce kendi mağdur olur, kendi mağdur eder, mağdur ettiğine de sahip çıkar... Efendice bir politika beklememek mi lazım dersiniz?
Bundan böyle, babası konuşma yaparken dil çıkarıp tuhaf hareketler yapması ihtimaline karşılık belki de 18 yaşından küçük çocukları balkon konuşmalarına dahil etmemek gerekir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA