• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Müzik dünyasını sarsan İzmirli ERKİN USMAN

Müzik dünyasını sarsan İzmirli

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.08.2015, 00:00
Enis Tuğrul bir İzmir delikanlısı. Uzun yıllardır biriktirdiği bestelerinin bazıları "Sormak Gerek" isimli albüm çalışmasıyla müzikseverler ile buluşuyor.
Sekiz şarkıdan oluşan "Sormak Gerek"te, tüm şarkıların söz ve müziği Enis Tuğrul imzası taşırken, albümde yer alan altı şarkının aranjörlüğünü de yine sanatçının kendisi üstleniyor.
***
Albümün çıkış şarkısı olan "Sormak Gerek"in yanı sıra "Hayal Peşinde" isimli şarkıda da Deniz Arcak düeti damgasını vuruyor.
Bu albümde Türkiye'nin en başarılı müzisyenlerinden Erdinç Şenyaylar, Mehmet Akatay ve Umut Şenyaylar albümde bir araya geldi.
Besteci kimliği ile de müzik piyasasında adını sıkça duyacağımız Enis Tuğrul'un "Sormak Gerek" isimli albümü, OnAir Müzik etiketiyle şimdi müzik marketlerde ve dijital platformlarda.
***
Albümde Yer Alan Eserler;
1. Sormak Gerek
2. Hayal Peşinde (Düet: Deniz Arcak)
3. Yok
4. Allah Aşkına
5. Bağlı Yürek
6. Kaç Gel Bana
7. Sormak Gerek (Akustik)
8. Benden Uzağa
***
Enis Tuğrul'a göre; Hayat silgi kullanmadan resim yapma sanatıdır.
Enis, 31.05.1978 yılında Ankara'da doğdu. İlkokulu "Baba mesleği" sebebiyle Diyarbakır ve Ankara'da, ortaokul, lise ve üniversite eğitimini İstanbul'da tamamladı.
Devlet Konservatuar yetenek sınavlarına hak kazanmasına rağmen, bazı olumsuzluklardan dolayı gidemedi ve ardından İletişim Fakültesi Rd-Tv-Sinema bölümünü 2002 yılında bitirdi. İlk iş deneyimine bir bankada başladı ve kısa süre sonra ayrılarak kendi işini kurdu. 2005 de çocukluk aşkı Cansu ile Dünya evine girdi 13-14 yaşlarında çeşitli programları karıştırarak başlayan müzik ile iç içe olma olgusu yıllarca peşini hiç bırakmadı. Ancak hem kendi kurduğu işi hem de bir dönem hayatta kalma çabası ile geçen yılların bir su misali akıp geçmesi, hedefine ancak 37 yaşında ulaşabilmesine neden oldu. İlk ve şimdilik tek olan "Sormak Gerek" albümünü 2015 de müzikseverlere duyurdu. Tarz olarak herhangi bir tarzı savunmayan ve müzik bir okyanustur diye düşünen Enis Tuğrul müziğin gerçekten evrensel olduğunu ve her tarzın dikkate alınıp dinlenmesi veya değerlendirilmesi gerektiğini düşünmektedir.

Spor
Bostanlı-Sakız işbirliği...

Bostanlıspor ile Sakız'ın Laliapas takımı arasındaki işbirliği her iki kent için de önemli bir buluşma oldu.
Her iki kulübün futbol takımları her sezon Sakız Adası ve Karşıyaka'da özel karşılaşmalarla dostluklarını pekiştirecek.
Ayrıca diğer branşlarda da Bostanlıspor'un Sakız Adası'nda maç yapması için Laliapas Kulübü aracı olacak.
***
Karşıyaka Spor Kulübü ile yarım kalan maçla başlayan Karşıyaka-Chios (Sakız Adası) dostluğunun Bostanlıspor ile daha da pekişeceğini ifade eden Bostanlıspor Kulübü Asbaşkanı ve Futbol Şube Başkanı Tayfun Sezer, geçtiğimiz hafta Sakız Adası'nda Lailapas Kulübü yöneticileriyle bir araya geldi. Sezer, her iki kulübün başta futbol olmak üzere çeşitli spor branşlarında karşılıklı maçlar yapmak için anlaşmaya vardıklarını söyledi.
***
İlk etapta eylül ve ekim aylarında futbol ve basketbol karşılaşmalarıyla başlangıç olacağını ifade eden Tayfun Sezer, "Sakız Adası'ndaki dostumuz Aleksandros Tsatsanis ve oğlu Dionisis Bostanlıspor'un fahri temsilcisi oldular. Kendisiyle birlikte ziyaret ettiğimiz Lailapas Kulübü'yle de Başkan vekili Theodore Politis, 2. Başkan Theodosis Grigorakis ile sportif işbirliği için anlaştık. İki dost kulüp Türk-Yunan dostluğuna önem kazandıracaktır. Buna inanıyoruz. Bize bu konuda sıcaklık gösteren Chios (Sakız Adası) Belediye Başkanı Emmanouil Vournous, turizm ve spordan sorumlu başkan yardımcısı Dimitris Karalis'e de teşekkür ederiz. Başkanımız Avni Erboy'un ikili ilişkilerdeki katkısını da unutmamamız gerekiyor" dedi.
Sezer, Aleksandros ve Dionisis Lailapas başkanı Theodore Politis, 2. Başkan Theodosis Grigorakis görüşme sırasında teknik bilgilerin yanı sıra antrenör eğitimi için de her iki kulübün birbirine destek verme kararı aldıklarını da sözlerine ekledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA