• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP Çeşme’de iyice karıştı ERKİN USMAN

CHP Çeşme'de iyice karıştı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.08.2015, 00:00
Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme Dalyan Mahallesi delege seçimlerinde iki skandala imza atıldı. CHP Tüzüğü Kongreler Yönetmeliği 9. Madde gereği gizli yapılması gereken oy verme işlemi kuralı yerine getirilmediği gibi, yine tüzük gereği yeterli sayıda parti üyesinin olup olmadığının saptanması için bir saat beklenmesi kuralının da uygulanmadığı belirtildi.
***
Fulya Omaç'ın verdiği haber göre; Çeşme siyasetinin önemli isimlerinden olan Gemi İnşa Yüksek Mühendisi İbrahim Saatli, bir CHP üyesi olarak 16 Eylül Mahallesi'nde oy kullanacağını, bu nedenle mahallesinde oy kullanacak partililerin listesini görmek için 14 Ağustos Cuma günü CHP ilçe binasına gittiğini, ama hiçbir mahallenin üye listesinin asılı olmadığını tespit ettiğini belirterek, "Bunun üzerine ilçe başkanını aradım. 'Listeler benim masamda' dedi. Ben, 'niye ilçede askıda yok' diye sorduğumda alttan almaya başladı, 'güncel liste Kadir Karakurt'ta var' dedi. Böyle saçmalık olmaz" diye konuştu.
***
Öncelikle CHP İlçe Başkanlığı'nda mahalle üye listeleri ile mahalle sandık görevlileri listesinin asılı olmadığını, üyelere sağlıklı duyuru yapılmadığını vurgulayan Saatli,ekledi:
"Yapılan seçimlerde 2014 tarihli Kongre Yönetmeliği 9. Maddesi (Seçim yeri ve yeter sayısı) uygulanmadı."
En son Dalyan Mahallesi'nde yapılan delege seçiminde bu husus tarafımdan tespit edilmiştir. 9 Madde'de 'Seçimin başlangıç saatinden itibaren en az bir saat beklenir. Yeter sayı yoksa ya da başka nedenle seçim ertelenmişse ertesi gün, aynı saat ve aynı yerde katılan üyelerle, gizli oy ve açık sayım yöntemiyle yapılır' diyor. Ama Dalyan'da yeter sayı olup olmadığı beklenmedi, gelen oyunu kullandı gitti."
* * *
Öte yandan Dalyan Mahallesi'nde oy kullanan ve skandala tanıklık eden bazı partililer delege seçimlerinin iptal edilmesi ve demokratik koşullarda yinelenmesini talebini yasal süre içinde gerekli makamlara ileteceklerini, konuyla ilgili de bir basın açıklaması yapacaklarını söylediler.

kentten

Karşıyakalılar bunu konuşuyor

Karşıyaka İstasyonu yakınlarındaki Başar Apartmanı'nın bulunduğu sitede patlak veren olayda, 18 yaşında bir genç araç park etme yüzünden bir grubun saldırısına uğradı. Olay Karşıyaka da İstasyon yakınlarında yaşandı.
İş adamı Bülent Bakırcı arabası ile oturmakta olduğu Başar Apartmanı'nın önüne yanaştı.
Günlerden pazardı, Bakırcı apartman girişine yanaşmak istedi. Ne var ki, yol kenarına trafik çubukları dikilmişti. Bülent Bakırcı'nın 18-19 yaşlarındaki oğlu Kaan, çubuklardan birini kenara çekmek için arabadan indi ve o anda bir iki sivilin saldırısına uğradı. Saldırı toplu olarak gerçekleşti. İçlerinde sakallı biri başı çekiyordu. Tek tek gelselerdi Kaan, bu kaldırım çiyanlarını sıradan geçirirdi.
Bu toplu saldırıda Kaan kan revan içinde kaldı.
Ve sonra önce hastanenin, sonra karakolun yolunu tuttu.
***
Baba Bülent Bakırcı isyanlardaydı.
"Burada park etmek için, apartman sakini olduğumuz için özel iznimiz vardı. Bu saldırı neden?..." diye soruyor ve işin peşini bırakmacağını ilan ediyordu.
Resmi makamları başvurdu bu saldırgandan başı çeker sivillerin isimlerini hiçbir yetkili vermek istemiyordu.
Bakırcı kararlıydı ve bu çirkinliğin peşini bırakmayacaktı. Nitekim, bırakmadı da...
O şimdi avukatlarıyla birlikte oğlunu, gözleri önünde saldıranlardan hesap soracaktı.

küpe
Beklemeyi bilen insan, her şeyi elde edebilir.
Benjamin Disraeli

laflama

* Bugünü anlatan en kısa ve net tümceyi ben yazıyorum ne yazık ki. O şimdi askerdi. Şimdi şehit!.
* Son dakika; Memleketin ücra bir köşesinde hala bir parça huzur bulundu !..
* Artık insanlar ANALİTİK yerine SANALİTİK düşünüyor!..
* Türkiye işsiz sınıfına selam!.. Selam pinekleyip durana !..
* Arif'ler zarif olur ama odunlar ancak herif kalır!..
* Ölünceye değin seni seveceğim sevmesine. Ama öldükten sonra huriler aklımı çeler ise o zaman bak durum değişir işte!..
İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA