• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Belediye Başkanı’nın yerinde olsaydım? ERKİN USMAN

Belediye Başkanı’nın yerinde olsaydım?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.11.2015, 00:00
Bu sorunun sahibi, Karşıyaka'da doğup büyümüş ve İstanbul Teknik Üniversitesi'ni başarıyla bitirip Yüksek Makine Mühendisi olarak mahallesine dönmüş Altan Başaran'dan başkası değil.

Başaran diyor ki:

"Doğma büyüme bir Karşıyakalı olarak çocuklarımızın ve torunlarımızın bildikleri Karşıyaka'da Tramvay Caddesi 1675 Sokaktır.

Kaç senedir böyle anılmasına rağmen halen devam eden Mavişehir- Alaybey Tersane güzergahının bir anda neden Karşıyaka İskelesi'nde son bulacağına karar verildiğini anlayacak gibi değilim.

Bu bölgede oturan binlerce Karşıyakalı da anlayabilmiş değildir.

İskeleden Bostanlı'ya Atlı Tramvay'ın çalıştığı çocukluk yıllarımızın Tramvay Caddesi bir semboldü.

Şimdi hep beraber soruyoruz.

Bu iş başlangıçta Mavişehir- Tersane olarak ihale edilmedi mi?

Evet mi? Hayır mı?...

İzmirlilere İzmir Belediyesi tarafından açıklandığı gibi cevap 'Evet'tir.

Sonra ne oldu da karar değişti?

Karşıyakalılar bu sorunun cevabını bekliyor.

Y. Mühendis Altan Başaran'ı dinlemeye devam:

"Lütfen bize, teknik nedenlerden ve bu nedenleri ortaya koyan kadrolardan bahsetmeyiniz. Bostanlı esnafının son anda ricası üzerine güzergahın acilen nasıl değiştiğini bütün Karşıyaka halkı biliyor. Güzergahın Karşıyaka İskelesi'nde son bulması kararı ile Alaybey tarafındaki okullarda binlerce öğrencinin ve onların sokaklarda bekleşen velilerinin bu ulaşım imkanından yararlanamayacak olmasından rahatsızlık duymamak mümkün değil.

Altan Başaran olarak ben sizin yerinizde olsam, bir Y. Mühendis olarak bu bölgede oturan binlerce kişinin fikirlerine kulak verir, iş işten geçmeden kararımı yeniden gözden geçirirdim.

İzmir'deki kediler kısırlaştırılıyor

Sahipsiz sokak hayvanlarına daha iyi hizmet vermek için çalışan Karabağlar Belediyesi bir yeniliğe daha imza attı. Merkezi Uzundere'de bulunan Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün ardından ulaşımı daha kolay ve merkezi yerde bulunan Üçyol Uğur Mumcu Parkı'nda kedi kısırlaştırma ünitesi açıldı. Açılışta yaşam hakkına vurgu yapan Başkan Selvitopu, "İnancı olanın canlıya saygısı olması gerekir" dedi.

Ünitenin açılışına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, meclis üyeleri, muhtarlar, Hayvan Hakları Federasyonu( HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder, HAYSAV, DOHAYDER gibi hayvan koruma dernekleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Canlıların yaşam haklarına sahip çıkmak adına başka yerlerde de böyle üniteler açacaklarını ifade eden Başkan Selvitopu'na HAYTAP İzmir temsilcisi Esin Önder tarafından Karabağlar ilçesinde sokak hayvanlarına yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür plaketi verildi.

Yılın karikatürleri ödülleri bekliyor

Bayraklı Belediyesi tarafından konusu serbest olarak belirlenen Ulusal Karikatür Yarışması'na 235 çizer, 454 eserle katıldı.

Seçici Kurul toplantısı sonunda birinciliği Mehmet Kahraman, ikinciliği Serdar Günbilen, üçüncülüğü Bayram Bağcı elde etti. Mehmet Saim Bilge, Kaan Saatçi ve Oğuz Gürel eserleriyle mansiyona layık görülürken Şamil Benar, Kerem Yörük ve Melek Sain 18 yaş altı özel ödüllerinin sahibi oldu. Ödüller önümüzdeki günlerde düzenlenecek sergi ve törenle sahiplerine verilecek.

Günün fıkrası : Nasıl olsun?

İskoçyalı bir pastacı, İş ve İşçi Bulma Kurumu'na başvurup; yeni açtığı dükkanında çalıştırmak üzere eli işe yatkın ve dürüst bir kadın tezgahtar istediğini söyledi. Memur sordu: "Peki, nasıl olsun istersiniz?" İskoçyalı düşündü ve şöyle cevap verdi: "Göndereceğiniz kadının şeker hastası olması kafi..."

Laflama

Alim kalmadı artık buralarda. Artık zalimlerle idare edeceğiz! 

Gömlek değiştirir gibi sevgili değiştiremedi ki yaşamında hiç. Bir tane gömleği vardı yalnızca. Nasıl değiştirsin? 

Ne denli acı bir dünya. Bir parça HOŞLUK için SAR-HOŞLUK mu gerekiyor illaki? 

Gazetede, kötü giden bir ilişkiyi kurtarmanın 10 yolunu yazmışlar. Ben başka bir yolunu biliyorum. Yoldan çıkmak ha ha ha! 

Müzik aleti çalabilen bir insan algıda değil 'Çalgıda Seçici' olabilir ancak!

İbrahimOrmancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA