• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bakandı ama doğru dürüst bir evi yoktu ERKİN USMAN

Bakandı ama doğru dürüst bir evi yoktu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.12.2016, 00:00

O'nu 1958'de tanıdım. O yıllarda genç bir muhabirdim.
İsmet Abi de Aydın Belediye Başkanı.
Ben İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'nde okuyordum. İsmet Abi de o yüksekokulun mezunu idi, o yıllardaki görevi de Aydın Belediye Başkanlığı'ydı ve mezun olduğu okulla ilgisini hiç kesmemişti. Fırsat buldukça okul kantinine gelir, bizlerle sohbet eder ve anılarını yaşardı.
27 Mayıs Askeri darbesi bizi daha da yakınlaştırdı. O Aydın Belediye Başkanı, ben de bir gazeteci olarak kaderlerimiz bu defa Poligon'daki askeri hapishane koğuşlarında birleşti. Koğuştaki kader arkadaşlarımızdan biri Salih Kosova, diğeri Dr.
Mustafa Bozoklar'dı.
Poligon ikametimiz çok sürmedi.
Ben gazeteme, İsmet Abi ve arkadaşları da siyaset dünyalarına döndü.
1961 seçimleri sonrası Aydın Milletvekili olarak Parlamento'ya girdi, siyasette yıldızlaştı.
1964 Adalet Partisi'nin tarihi Büyük Sinema Kongresi'nde Demirel'in Genel Başkan seçilmesinde rol alanların başında yer aldı ve Demirel'in vefat gününe kadar yanından hiçbir gün ayrılmayan tek siyasi kişi oldu.

arkadaşı eski milletvekili Erkut Şenbaş anlatıyor:
"Maliye Bakanlığı'na getirildiğinde Kurtuluş'ta 90 mekrekarelik bir evde ikamet ediyordu.
Daha sonra Kuğulu Park'ın karşısındaki bir ev kiraladı.
Yeni evine taşınmak için benden yardım istedi. Türkiye'nin koskoca Maliye Bakanı'nı taşımanın önemini düşünerek Genel Müdür olduğum Tuzcuoğlu şirketinin TIR'larından birini gönderdim.
Nakliye sonrası işçilerden aldığım bilgilere göre eşyaların tümü TIR'ın üçte birini doldurmamıştı." Ev eşyalarının en büyük bölümü yılların birikimi gazete kupürleri, meclis tutanakları, parti bildirileri, dergiler, kitaplardan oluşmakta, kullanılan ev eşyaları ise bir maliye memurunun evinde bulunanlardan farklı değildi.
İsmet Abi, malla, mülkle, parayla, pulla hiç ilgi ve alakası olmayan ama içinde yüksek insan sevgisi besleyen, şiire, edebiyata, güzel sanatlara ilgi ve alakası yüksek, herkesin derdine derman olmaya çalışan bir şahsiyetti. Hayatının büyük bölümünü Ankara'da 90-120 metrekarelik mütevazı kiralık evlerde geçiren İsmet Abi son yıllarını nihayet kendine ait bahçeye açılan bir evde, yıllar boyu kendisine birçok devlet büyüklerinin ve kendisini seven insanların, birçok kurum ve kuruluşların verdikleri armağanlar, siyasi geçmişini yansıtan kendi şahsi hatıra eşyaları arasında, kendisini hiç yalnız bırakmayan korumaları ile birlikte huzur içerisinde geçirdi. Allah rahmet eylesin.
Allah mekanını cennet eylesin.

Bayraklı'da deve güreşleri heyecanı şimdiden başladı

Deve güreşleri, Bayraklı için "gelenek" haline geldi. Her yılın ilk baharında gerçekleştiriliyor.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, bu sene ciddi bir adım attı ve kararını açıkladı.
"Bu yılkı deve güreşleri her zamankinden daha gösterişli, daha ciddi ve hepsinden daha mükemmel bir organizasyon ürünü olacak" dedi ve kolları sıvadı.
İlk iş olarak, deve güreşlerinin gerçekleştirildiği Smyrna Meydanı'nın bu organizasyona yakışır özellikte olması ve buraya en azından 100-150 bin kişinin sığdırılması için çalışmalara başlandı. Önce bir Organizasyon Komitesi oluşturuldu.
Bu komisyonun başkanı da Hasan Karabağ...
Üyeler de şöyle: İbrahim Varol, Mustafa Çekici (Belediye Meclis üyesi), Öner Yılmaz, Özel Öztürk, Ali Araz, Ali Uluç.
Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ'ı dinlemeye devam:
"98 iddialı devemiz bu yılkı deve göreşleri için şimdiden hazır gibi. Bu rakamın biraz daha artmasını bekliyoruz.
Bu yılki müsabakalar 5 Mart günü başlayacak."

laflama

Seyyal Taner'in dediği gibi "Son verdim kalbimin işine. Sen kovmadın, ben istifa ettim üleennnn'' diye trip yaptı bana!"
Merakımı mazur görün. Mars'ta hayat kaydırma var mıdır?
Pir Sultan Abdal gibi bir türlü gitmeyen kışı gördükçe ben de mi desem acaba; "Bu yıl bu dağların karı erimez" diye!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI