• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Balıkesir Ay'a İzmir yaya

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.03.2015, 00:00
Bir yerde (işte, okulda, kent ve ülke yönetiminde) ekip çalışması olursa, orada başarı kaçınılmaz. Bir de vizyon varsa, inanç varsa başarı plus derler buna. Son yerel seçimlerden sonra Balıkesir'i özellikle yakından izliyorum ve inanın gıpta ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un liderliğinde Balıkesir genelinde hakim olan vizyon, çok değil, İstanbul-İzmir otoyolu bitimiyle birlikte sadece Ege'nin değil, Marmara'nın da yeni yükselen yıldız kentinin Balıkesir olacağını gösterecek. Vizyon demişken, sizlerle birkaç gündür paylaştığımız bir haberi de tekrar hatırlatmadan geçemeyeceğim; Fransa'nın Cannes kentinde gayrimenkul alanında dünya lideri olarak gösterilen MIPIM Gayrimenkul Fuarı'na Ege bölgesinden sadece Balıkesir Büyükşehir belediyesi katıldı. 15 ilçe belediyesiyle bu fuarda ne yaptı peki Balıkesir? Öncelikle; kentlerindeki büyük yatırımlar nasıl pazarlanır onu gördü. Orada dünyanın en büyük gayrimenkul firmaları ve yatırımcılarla tanıştı ve 6-7 Mayıs'ta Balıkesir'de düzenlenecek Gelişen Kentler YÖNDER Zirvesi'ne davet etti, 15'i geliyor. Orta Doğu, Avrupa ve ABD'li bu firmalar, Balıkesir'de önümüzdeki dönemde yapılacak büyük 62 projeyle ilgileniyor. Cunda'ya yapılacak 4 yat limanı, Gönen'de büyük termal yatırım ve enerji-metal ve kimya sektörlerinde toplam 10 milyar dolarlık yatırımlarla ilgili de bilgi sahibi oldular bile.

KAÇAN BALIK BÜYÜK OLDU
Peki Balıkesir böyle dünyaya açılırken, Ege'nin en büyük cazibe merkezi olan İzmir ne yapıyor? 93 ülkeden 500 büyük yatırımcının katıldığı bu fuardan haberi bile yok bizim Büyükşehir Belediye Başkanının! Kaçan balık sadece bu olsa iyi. Gaziemir'de yıllardır bitirilemeyen Fuar alanında kongre salonları yetişmediğinden 25 Mart'taki Mermer Fuarı ile birlikte 3 yılda bir yapılan Uluslararası Taş Kongresi de iptal oldu. Alanında dünyanın en prestijli kongrelerinden olan ve sektör otoritesi olarak bilinen, bilim insanları ve temsilcilerin yoğun ilgi gösterdiği kongrenin iptali, sadece ekonomik anlamda değil, prestij açısından da İzmir'in kaybı oldu. Peki bütün bunlarla ilgilenmek yerine ne yapıyor dersiniz Büyük Başkan? İzmir'in en çok ihtiyacı olan Kentsel Dönüşüm projelerinin bir an evvel gerçekleşmesi için yatırımcı çekmek, kenti bu nefes alınmaz halinden kurtarmak, istihdam yaratmak, yeniden cazibe merkezi haline getirmek yerine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, 3 ay sonra yapılacak genel seçimlerde kendi arkadaşları ön seçimde seçilsin ve aday gösterilsin diye delege avında...

BAŞARININ FORMÜLÜ BALIKESİR'DE


Vizyon-misyon-ekip dedik. Bunların olduğu yerde, başarı da kaçınılmaz dedik. Bugün Balıkesir Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde vergi ve ihracat rekortmenleri ödül töreni var. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı bu törende şampiyonlar, neden başardıklarını da anlatacaklar. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nin yüzde 90'ının dolu olması bir tesadüf değil. Sanayi Odası'nın Genç ve başarılı başkanı İsmail Uğur ve Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler'i de dikkatle izleyin. Sadece yerel yöneticileri değil, sanayicisi ve ticaret erbabıyla Balıkesir'in nereden nereye geldiğini takip edin derim. Darısı İzmir'in ve Ege'nin tüm illerinin başına..

AYMELEK'LER..


Aile büyüklerimi hep genç denilebilecek bir yaşta kaybettiğim için, büyükanne ve büyükbabaların, yaşlıların yeri bende hep ayrıdır. Onlar sadece manevi huzur ve güven değil, aynı zamanda geçmişimizin, köklerimizin yarınlara köprüsüdür. Bu dünyada misafir oldukları süre içinde elimizden ne gelirse yapmak da bizim insanlık görevimlzdir. Bugün manşetimizde okuyacağınız 3 melek kadının yaşlılarımız için yaptıklarını sadece okumanızı değil, Aydın'a gidip yerinde onları ziyaret ederek gözlerinizle görmenizi, ruhunuzla hissetmenizi şiddetle öneririm. Aymelek Derneği Yurdagül Altınsaş öncülüğünde Güler Alkoç ve İlknur Tığ ile kuruldu belki ama yaşlıları evlerinden çıkarıp hayata katan projeleri, sağlıkları ve mutlulukları için yaptıkları işler öyle örnek oldu ki; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dikkatini çekti ve bugün tam 22 ilde Aymelek modeli Yaşlı Gündüz Bakımevleri faaliyete geçti. Yurdagül Hoca ile Aymelek'in bu güzel işleri sayesinde tanıştım ve memleketim Aydın'dan böyle bir rol-model çıktığı için bir kez daha gurur duydum. Ben de burada karınca kararınca iyi insanları bu iyiliklere ortak olmaya yönlendirmeye çalışıyorum. Küçücük adımlarla, ne büyük işler başarılabildiğine bir kez daha tanık oldum ve bunun için sadece ve sadece İNANMAK gerektiğini bir kez daha gördüm. Siz de inanın. Hepsi birer melek. Yurdagül, İlknur, Güler.. Ve daha niceleri.
Cennet sizlerin ayakları altında...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA