• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Kılıçdaroğlu denklemi

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.03.2015, 00:00
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den milletvekili adayı olması aslında ilk bakışta olumlu görünebilir. Ama İzmir gibi yerel unsurların en belirgin tarafıyla öne çıktığı bir kentte, nereli olduğuna dair ifadesini "Ben Dersimli Kemal'im" vurgusuyla yapmış bir Genel Başkan'ın, iki dönemdir seçildiği İstanbul'dan sonra memleketi Tunceli'yi veya bürokrasideki dönem de dahil 40 yıldan fazladır yaşadığı Ankara'yı değil, İzmir'i tercih etmesi elbette tesadüf değil. Dün, Zafer Şahin'in kaleminden bu tercihin artılarını ve eksilerini okudunuz uzun uzun. Benim 22 yıllık siyaset gazeteciliğim açısından bu tercihle ilgili yapacağım en belirgin yorum; Kılıçdaroğlu'nun seçim sonrasına yönelik kongre savaşını İzmir'den başlatıyor olmasıdır. Parti içindeki sıkıntısını İzmir'den adaylık yoluyla aşmaya çalışan Kılıçdaroğlu'nun bu tercihinin CHP İzmir örgütü ve 7 Haziran seçimleri için aday adayı olanların yüzde 80'i tarafından olumlu karşılanmadığı da bir gerçek. Sebepleri ve eleştirileri sonraki yazılarımızda devam edeceğiz.

BAYRAM ŞİMDİ BAŞLIYOR
Bugün baharın müjdelendiği gün; Bahar Bayramı yani Nevruz. Bu yılki Nevruz'un bir başka anlamı daha var. Bahar gelmiş memleketime dizelerindeki gibi; bir şiir, bir türkü tutturacağız dilimizde. Hükümetin bir süredir yürüttüğü Milli Birlik ve Beraberlik Projesi'nde çok ama çok önemli bir eşiğe gelindi. Silah bırakma, teröre son verme yolunda 2012'den bu yana geçen sürede, bugün gözler ve kulaklar Diyarbakır'da okunacak mektupta. Abdullah Öcalan'ın mektubu elbette kişisel değil. Bu mektupla verilecek mesaj tek bir kişinin inisiyatifi değil. Terör bitme noktasına gelene kadar sivil ve resmi atılan her adımın, her olumlu gelişmenin bir sonucu olduğu unutulmamalı.
Bu sürecin sadece bir daha kan akmaması, şehitlerin gelmemesi anlamı yok. Sosyal anlamı ve ekonomik boyutunu da unutmayın. Yapılan anketler; çözüm sürecine halkın desteğinin yüzde 60'ları geçtiğini gösteriyor. Ekonomi deyimiyle; "Halkın satın aldığı" bu süreç, bugün itibariyle artık kazandırmaya da başlayacak. Bunun için en başta, süreci yürüten yetkililere güvenmek ve destek vermek şart. Kazanan hepimiz olacağız...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA