• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

HDP NEYİN PARTİSİ?

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.07.2015, 00:00
Hükümet kurma süreci resmen başladı Pazartesi itibarıyla. Yapılan açıklamalara bakınca koalisyon "ha kuruldu ha kurulacak" gibi anlaşılıyor ama iş elbette tereyağından kıl çeker gibi basit ve kolay değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deyişiyle "peşrev" sürecindeler daha partiler birbirleriyle. Hükümeti kurma görevini alan AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu'nun iki günlük CHP ve MHP temaslarının bayram sonrasındaki asıl gelişmeleri önemli tabii ama ben bir başka görüşmeye, bugün gerçekleşecek HDP görüşmesindeki en önemli ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum... Sebebine gelince, hemen anlatayım...
Biliyorsunuz; çözüm süreci ile birlikte başlayan ateşkes, birkaç gün önce PKK tarafından tek taraflı bozuldu. Ve gerekçe olarak yaptığı açıklama, en saçma en samimiyetsiz ifadelerle dolu:
"Türk devletinin Kürt sorununda bir çözüm politikası olmadığı için, baraj yapımlarında ısrar edilmektedir. Bu nedenle gerilla, kültürel soykırım ve askeri amaçlı barajların yapımını ateşkesi bozmak amaçlı olduğunu söylemesine rağmen, Türk devleti bu yÖnlü adımlar atmakta ısrar etmekte, en son Silvan Barajı'nın yapımında olduğu gibi çatışmalara yol açmaktadır. Onlarca yerde ateşkesi bozan böyle barajlar yapılmaktadır. Tüm barajların yapımını durdurma ve bunun için gerilla güçleri dahil her türlü imkanını seferber etme kararı alınmıştır. Baraj yapımında kullanılan araçlar, hedefte olacaktır."
Okudunuz ve bu saçmalık karşısında kanınız dondu, nutkunuz tutuldu değil mi dostlar? Hey güzel Allah'ım! Sen benim aklıma mukayyet ol...
PKK denilen çapulcu ordusu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bölgede 300 binden fazla yoksul vatandaşa istihdam sağlayacak, yüzlerce bin hektar kurak araziyi sulayacak olan Silvan Barajı'nı yaparak "Kültürel soykırım" yapıyormuş da haberimiz yokmuş!!! Ve beyler de bu yüzden ateşkesi bozacaklarmış!
İçeride bir hükümet kurma süreci yaşanırken yapılan bu samimiyetsizliği, kötü niyeti başka neyle açıklayabilirsiniz? PKK bildiğiniz PKK. Hükümetin 3 yıldır büyük bir özveri ile sürdürdüğü uyum niyetli Çözüm Süreci'ni baltalamak, hele ki yeni hükümet kurulması sürecinde "durumdan vazife çıkarmak" tam da bu teröristlerin işi.

ÖDÜNÇ OY VERENLER İZLESİN!
İşte; başta söylediğim konuya geliyorum; Bana göre dün ve önceki gün yapılan görüşmelerden ziyade ben bugün yapılacak görüşmede HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın hükümetle ilgili görüşlerinden ziyade, bu konuyla ilgili sözlerini merak ediyorum. Bakalım; teröristlerin ekmeğine mi yağ sürecekler, iddia ettikleri gibi legal ve sistemin partisi olduklarını ispatlayacak sorumlulukta mı açıklama yapacaklar?
Bence hepimizden önce; sırf başka liderlere kızdığı için ve saz çaldı, türkü söyledi diye sempati duyarak Demirtaş'a ve HDP'ye "ödünç oy" veren milyonlarca insan da dikkatle dinlesin bu açıklamaları...

KONAK MEYDANI HİÇ BU KADAR GÜZEL OLMAMIŞTI...

Pazartesi akşamı sadece on binlerin değil, 77 milyonun İzmir'de, Konak Meydanı'nda olmasını çok isterdim. İl Müftülüğü tarafından organize edilen ve sloganı "Seccadeni al da gel" olan organizasyon, bin yıldan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde, hangi yaş, hangi konumda olursa olsun İzmirlilerin birlikte ibadetini yaptığı, dualarını ettiği görülesi, yaşanası bir şölene dönüştü de ondan.
O gece, Konak Meydanı da Saat Kulesi de İzmir de bir başka güzeldi. Ramazan'ı uğurlamaya hazırlandığımız şu son günlerde, öfkelerin, düşmanlıkların, dünyevi hırs ve kıskançlıkların bir nebze de olsa törpülendiğini ve özde "insan" olmanın dışında hiçbir farkın olmadığı böylesine özel bir ortamın yaratılmasına aracılık eden İzmir Valisi Mustafa Toprak ile İl Müftüsü Ramazan Muslu'yu tebrik etmek istiyorum. Ayrıca; Konak Meydanı'na gelen on binlerce İzmirliye iftar veren Müftülük, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve tüm sivil toplum örgütlerini de kutlamak isterim. Yunus Emre'nin ilahi aşk ile söylediği söz gibi basit aslında herşey; Yaradılanı severim yaradandan ötürü. Allah bizlere Ramazan'ı, Kadir Gecesi'ni ve böylesi güzel birliktelikleri tekrar görmeyi de nasip eder inşallah...





Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA