• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Geçmişini silemezsin Uğur Dündar YUNUS KARAKAYA

Geçmişini silemezsin Uğur Dündar

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.04.2015, 00:00
"Geçmişte kim olduğunu bilmek istiyorsan, şu an kim olduğuna bak. Kim olacağını bilmek istiyorsan, ne yaptığına bak." diye atalarımızın söylediği güzel bir söz vardır.
Türkiye'de yıllardır hepimize 'örnek gazeteci' diye gösterilen Uğur Dündar'ı izliyorum bir süredir.
Malum kendisi son yıllarda İzmir'e yerleşti.
Yerleşmek ne kelime, demir attı.
Halk TV'de basın etiği, ahlak , erdem nutukları atıyor sık sık
Oysa bir de bilmediğimiz Uğur Dündar var
***
İşte o Uğur Dündar'ı en yakın arkadaşı Emin Çölaşan nasıl anlatıyor dersiniz?
Çölaşan'ın"Sakıncalı Gazeteci" kitabından aynen aktarıyorum.
Yorumsuz olarak...
"Geçmişi düşünüyorum, ne ilginç olaylar yaşamışız! Bir gün İstanbul'dayım Uğur Dündar aradı sırada Kanal D'de "Emin bana bir gelsene. Sana çok ilginç bir şey göstereceğim, Ben sana araba gönderip otelden aldırırım."
Uğur'la buluştuk, "Ne göstereceksin?" dedim. Uğur arıyor arıyor bir türlü bulamıyor. Belki 15 dakika aradı ve sonunda buldu. Dosyada çok önemli bir kadın siyasetçinin sutyensiz, belden üstü çıplak, göğüsleri tamamen ortada resimleri vardı. Bu sarışın güzel kadın siyasetçinin resimlerinin tamamı yandan çekilmişti.
"Aman Uğur, bunlar fotomontaj olmasın?"
"Değil, işin uzmanlarına incelettik..."
Resimler ilginçti. Beş fotoğrafa dakikalarca baktım. Manzara şöyle:
Bayan siyasetçi ayakta duruyor. Nerede çekildiğini belli eden en ufak bir iz yok. Sadece birinde bir elektrik düğmesi, bir başkasında da arkada görülen desenli bir yatak çarşafı var. Yani bir odada çekilmiş. Bayan siyasetçi belden üstü çıplak resimler için adeta poz vermiş. Hatta hafifçe gülümsüyor.
Çok ilginç bir olaydı.
Yakında seçim var.
"Aman Uğur birileri bu resimleri ele geçirip seçimde falan kullanmasın! Çok çirkin bir şey olur."
"Asla, hiç kimsenin eline geçmeyecek! Sadece sana gösteriyorum."
Aklımdan Uğur'a "Bunları nereden buldun?" sorusu geçiyor ama olmaz. Gazeteci en yakın dostu gazeteciye bile haber kaynağını sormaz. En fazla alacağı yanıt şudur: "Postadan çıktı" der ve olur biter.
"Peki, nerede çekilmiş olabilir bunlar? Yani amacı ne olabilir? Herhalde göğüslerini düzelttirdi ve orada çekilen resimler olsa gerek. Evet, en mantıklısı bu..."
***
Ertesi gün Ankara'ya döndüm. Bir gece sonra bizim Hürriyet ekibi ile ana muhalefet lideri Mesut Yılmaz'ın Biz Restoran'da akşam yemeği var. İstanbul ekibi de geldi. Oktay Ekşi, Ertuğrul... Mesut Bey'in yanında Eyüp Aşık var. Yuvarlak bir masada oturuyoruz. Mesut Bey'le aramızda Ertuğrul Özkök oturuyor. Bir ara Mesut Yılmaz'a eğildim:
"Mesut bey size ilginç bir şey söyleyeyim. Falanca hanım siyasetçinin çıplak resimleri var. Yani belden yukarısı tamamen çıplak."
Mesut bey gayet soğukkanlı bir yanıt verdi:
"Bende de var onlar. Siz nereden buldunuz?"
"Ben bulmadım, sadece gördüm."
Ertuğrul hemen devreye girdi:
Ciddi misiniz Mesut Bey? Şunları ben de göreyim çok merak ettim valla."
"Olur, ben sana yarın sabah göndereyim. Sen yarın Ankara'da olacak mısın?"
"Olacağım."
Ertesi gün öğle saatlerinde gazetede Ertuğrul'u gördüm.
"Geldi mi resimler?"
"Geldi valla"
"Göstersene, benim gördüklerimle aynı mı?"
Ertuğrul sağlama almak için Ankara temsilcisinin odasına kilitlemişti. Önce mırın kırın etti. Sonra kapıyı anahtarla açtı, ceketinin iç cebinden çıkartıp resimleri gösterdi. Bunlardan bazıları benim gördüklerimdi, bazıları farklıydı. Bazıları yandan, bazıları önden çekilmiş. Farklı olanlar yine aynı odada, aynı dekorda, bu kez önden çekilmişti.
Evet, bunlar olsa olsa bir göğüs ameliyatı öncesi veya sonrasında çekilen resimler olabilirdi.
***
İşi bilenlere daha sonra sordum. Ameliyat öncesi ve sonrasında mutlaka göğüslerin resimlerinin doktor tarafından çekildiğini öğrendim.
Sorduklarımdan bir gazeteci arkadaşım, süper star bir sanatçının çıplak göğüs fotoğraflarını çekmecesinden çıkartıp, "Bak abi falancanın ameliyatlı ve ameliyatsız memeleri de bunlar" diye önüme uzatmasın mı?
Neyse ki o bayan siyasetçinin resimleri hiçbir zaman basına yansımadı, en kızgın seçim kampanyalarında bile kullanılmadı.
Herhalde şimdi bile belli kasalarda, çok sağlam yerlerde saklanıyordur! Ne bileyim belki de yırtılıp çöpe atılmıştır!
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA