• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
O CHP’lilerin suçu ne? YUNUS KARAKAYA

O CHP'lilerin suçu ne?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.04.2015, 00:00
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir televizyon programında, kendisine Atila Sertel'in adaylığının düşürülmesiyle ilgili yöneltilen soruya "Ön seçime girdi, başarılı oldu. İyi bir gazeteci sizin meslektaşınız. Şikayet edenleri araştırıyorum. Onlar bizim partiliyse kesinlikle partide kalmayacaklar" şeklinde cevap verdi. Yani bir nevi aba altından sopa gösterdi. Bir taraftan haktan hukuktan bahseden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hukuk arayan partililerini tehdit etmesini anlayamadım.
Kemal Bey'e şunu sormak istiyorum ne zamandan beri, "Hukuksuzluğa" karşı çıkmak disiplin suçu oldu? Ya Atila Sertel'e ne söylemeli? Sertel, milletvekili adaylığının düşürülmesinin ardından kanun bilmezliğini kabul etmeden Yüksek Seçim Kurulu'na başvuran CHP'lileri ağır bir dille eleştirmeye başladı. Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm partililerin YSK'ya başvuran o partililere teşekkür etmesi gerekir. Eğer bu başvurusu 7 Haziran seçimleri sonrasında yapılsaydı Atila Sertel'in milletvekilliği düşürülmüş olsaydı CHP 1 milletvekilliği kaybetseydi ne olurdu? Hiç bunu düşündüler mi acaba?
Her şeyi bir kenara bırakalım, Kemal Kılıçdaroğlu Atila Sertel'e şöyle demeli; "Madem o kadar CHP aşığıydın o zaman neden 2011 yılında milletvekilliği adaylık listesinde adını 10. sırada görünce adaylıktan çekildin? O zaman onun adaylığına itiraz eden de olmamıştı.
Kılıçdaroğlu'nun Milletvekili seçilemeyeceğini anladığı için adaylıktan çekilen Atila Sertel'in CHP'liliğini sorgulaması gerekmez mi?

DERVİŞOĞLU NEDEN YOK?


MHP İzmir eski il başkanı Müsavat Dervişoğlu İzmir'den milletvekili aday adayı oldu ama listede adını göremedim. Aslında neden listede olmadığını aklım almadı. Diyeceksiniz ki; "Devlet Bahçeli'ye rakip oldu, ondandır."
Yanılıyorsunuz. Çünkü Ümit Özdağ MHP'den Gaziantep'ten, Koray Aydın Trabzon'dan liste başı olarak milletvekili adayı oldu. Bu iki isim de Devlet Bahçeli'ye karşı rakip olmuşlardı. Dervişoğlu'nun MHP İzmir teşkilatına verdiği katkıyı hiç kimse unutamaz, unutmamalıdır da. Bir zamanlar Müsavat Dervişoğlu'nun çantasını taşıyan tipler MHP İzmir'de söz sahibi(!) olmuş da haberimiz olmamış. Bakın Müsavat Dervişoğlu sosyal paylaşım sitesinde durumu nasıl özetlemiş:
"Yıllarımı verdiklerimden nankörlük, bana yıllarını verenlerden ise hep vefa gördüm... Hayattan aldığım ders budur!"

KIYMET UNUTMA'NIN SOYADI
Türkiye'nin ilk kadın bağlama sanatçısı olan Kıymet Unutma'yı, eski mesai arkadaşım ve yakın dostum Berrin Turan'ın Radyo Trt Türkü Ege'den programında dinleme şansı buldum. İyi ki de dinlemişim, yıllardır merak ettiğim soruya da cevap buldum. Kıymet Hanım'ın "Unutma" soy isminin nereden geldiğini de öğrenmiş oldum. Ben de sizlerle paylaşayım.
Efendim Kıymet Hanım'ın rahmetli babası denizci olduğu için, soyadı kanunu çıktığında bir türlü Nüfus Müdürlüğü'ne gidememiş. Süre dolduktan sonra nüfus müdürlüğüne gittiğinde nüfus memuru: "Şimdiye kadar nerdeydin?" diye sormuş. Tabi Kıymet Hanım'ın babası: "Ben denizciyim, işlerin yoğunluğundan unuttum." diye cevap vermiş. O zaman nüfus memuru: "O zaman senin soyadın 'Unutma' olsun. Bundan sonra hiçbir şeyi unutmazsın." demiş ve böylelikle "Unutma" soyadını almış. Bu arada Kıymet Unutma'nın değerli eşi "Agora Meyhanesi" isimli eserin sahibi olan şair Onur Şenli'ye acil şifalar dilerim.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA