• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çekişilmeyince pekişilmez YUNUS KARAKAYA

Çekişilmeyince pekişilmez

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.06.2015, 00:00
Seçimlerin ardından Ak Parti İl Başkanı Bülent Delican ve ekibi yoğun bir eleştiri bombardımanına tutuldu. Elbette karşılıklı düşünceler tartışılmadan sağlam bir uzlaşmaya varılamaz. Fikirlerin çatışmasından gerçek doğar. Karşılıklı olarak düşünceler tartışılmadan, görüş alışverişinde bulunulmadan sağlam bir anlaşma ve uzlaşmaya varılamaz. Ancak Bülent Delican ve ekibini eleştirenler. Kendilerini de, "Ben partim için ne yaptım" diye sorguladı mı?
Eleştirenler arasında öyle isimler biliyorum ki, Ak Parti'yi terk edip başka bir partiye geçip orda da tutunamayınca tekrar geri dönenlerden tutun da İl Teşkilatı seçimlerde başarısız olsun diye diğer partilere çalışanlara kadar. Onun için daha fazla ulu orta tartışmayı bırakın da birlik ve beraberlik içinde Ak Parti için ne yapabilirsiniz ona bakın. Partiler inanılan dava için vardır, kişiler değişebilir ama inanılan dava bakidir.

Çivisiz tahtayı yel alır, yel almazsa sel alır

Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye Uyuşturucu Raporu'nda korkunç bir gerçeği gözler önüne serdi. Onun için ailelere tavsiyem çocuklarının yaşantılarını iyice kontrol altına almaları. Sıkı bir yönetim altında bulundurulmayan ve korunmayan gençler, kolayca kötü yollara sürüklenebilir. Gençleri aşırı baskı altında tutmak da çok fazla serbest bırakmak da iyi değildir. Başıboş kaldıklarında yollarını şaşırabilirler. Denetim altında tutmakta fayda vardır. Çünkü "Çivisiz tahtayı yel alır, yel almazsa sel alır."
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2014 Türkiye Uyuşturucu Raporu'nda yer alan veriler gerçekten beni çok korkuttu. Rapora göre, geçtiğimiz yıl 648 kişi uyuşturucudan hayatını kaybetti. Ölenlerden birinin 13 yaşında olduğu vurgulandı. Böylece uyuşturucudan ölüm yaşı 13'e indi. 2013 yılı uyuşturucu raporunda toplam ölüm sayısı 162 kişi olarak kaydedilmişti. Buna göre uyuşturucudan ölüm yaşı bir önceki yıla oranda 4 kat artış gösterdi.
Bir süre önce Anadolu Gençlik Derneği İzmir Şubesi Başkanı Fatih Yılmaz FRMTV ekranlarında yayınlanan 'Gündem Özel' programında konuğum olmuştu. Program esnasında Fatih Yılmaz ile gençlerin durumunu konuştuk. Yılmaz, gençler arasında uyuşturucu kullanım yaşının her geçen gün düştüğünün altını üzülerek çizerken, ailelere de uyarılarda bulundu. Yılmaz "Gençliğin durumunu iyi analiz etmek lazım. Bu çocuklar bizim evlatlarımız. Dolasıyla aileler ve toplum olarak gençlerimize sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

Kaza yaşanmadan önce önlem alınmalı

Bayraklı Sakarya Caddesi üzerinde özellikle yiyecek mekanlarının yoğun olduğu bölgedeki trafik keşmekeşine dikkat çekmek istiyorum. Trafik ekipleri, özellikle akşam saatlerinde cadde üzerinde bulunan mekanların valelerinin kendi kafalarına göre araçları çift şerit olarak park etmesini nasıl görmüyor, anlamıyorum. Burada zaman zaman maddi hasarlı kazalar meydana geldiğini biliyorum. Ölümlü bir kaza yaşanmadan gerekli önlemlerin alınmasını bekliyorum.

DİP NOT: Fuar Evlendirme Dairesi'nde düzenlenen nikah töreniyle hayatını Yıldız Soyman ile birleştiren Erdem Soyman'a bir ömür boyu mutluluklar diliyorum.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA