• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Acıkan ne olsa yer, acıyan ne olsa söyler YUNUS KARAKAYA

Acıkan ne olsa yer, acıyan ne olsa söyler

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.08.2015, 00:00
Geçim sıkıntısı içinde bulunan kişi, ne türlü bir geçim yolu bulursa onu yapar ve geçimini sağlamaya çalışır. Canı yanan, acıyan kişi de sonunu düşünmeden ağzına geleni söyler.
Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde cuma gecesi Ayvalık Jandarma Karakolu'na roketatar ve otomatik silahlarla saldıran PKK'lı teröristlerle kahramanca çatışıp şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan, memleketi Osmaniye'de 15 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine şehit Yüzbaşı Alkan'ın ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan'ın sözleri damgasını vurdu. "Acıkan ne olsa yer, acıyan ne olsa söyler" demiş büyüklerimiz. Yani geçim sıkıntısı içinde bulunan kişi, ne türlü bir geçim yolu bulursa onu yapar ve geçimini sağlamaya çalışır. Canı yanan, acıyan kişi de sonunu düşünmeden ağzına geleni söyler.
Yarbay Mehmet Alkan'ın kardeşini şehit vermenin acısıyla söylediği sözleri anlarım da, ne kadar hükümet düşmanı varsa hemen ahkam keslerini anlamıyorum. Ak Parti düşmanlarının hemen "Hepimiz Mehmet Alkanız" diyerek sosyal medyadan başlattıkları kampanyayı anlayan varsa beri gelsin. Kardeşim ne zaman vatan millet aleyhine bir şey varsa oldunuz ama bir türlü "Vatan Sevdalısı" olamadınız. Ülke bunca şehit verdi hiç biriniz sokağa Türk Bayrağı elinize alıp "Hepimiz Mehmetçiğiz" dediniz mi? Onu anlatın bana.
Tabi Yarbay Mehmet Alkan'a şu soruyu da sormadan edemeyeceğim; "Madem bu kadar rahatsızdınız yaşananlardan konuşmak için kardeşinizin şehit olmasını mı beklediniz? Kardeşiniz şehit olana kadar bu ülke bir çok genci şehit verdi kara toprağa. Belki emrinizde olan Mehmetçik şehit oldu, o zaman da görevi bırakıp konuşabilirdiniz öyle değil mi?

Futbolu şenlendirecekler

2015 yılında Kenan Gürsu başkanlığında kurulan Türkiye Master ve Veteranlar Futbol Federasyonu, ilk sezonunu Türkiye genelinde tek devreli olarak başlattı. Tüm kural ve yönetmeliklerin Türkiye Futbol Federasyonu örnek alınarak uygulandığının altını çizeyim. Türkiye Master ve Veteranlar Futbol Federasyonu'nun amacı; Türkiye'de profesyonel futbol oynamış veya futbolu seven tüm belli yaşı aşmış kişilere tekrar spor yapma imkanı sağlamak. TMVFL Ligi'nde mücadele etmek isteyen Master ve Veteran takımlar ön kayıt bilgi formunu doldurabilirler. Alınan kayıtlar ilgili bölgenin TMVFL Bölge Sorumlusu tarafından aranarak gerekli detay bilgiler ayrıca verilecek. 2015-2016 Sezonu başvurularının en geç 10 Eylül 2015 tarihine kadar yapılması gerekiyor.

İş bilenin, kılıç kuşananın


Geçtiğimiz günlerde Avcılar İnşaat'ın yönetim kurulu başkanı İdris Avcı ve ekibi, Genel Yayın Yönetmenimiz Şebnem Bursalı ve bizleri ağırladı. Ziyarette bir kez daha anladım ki gerçekten "İş Bilenin, kılıç kuşananın".
Her şey, onu gereği gibi kullanmasını, ondan yararlanmasını bilen kimseye yakışır. İş, ehli olan kimsenin hakkıdır. Onu ehli olmayana vermek zulümdür, haksızlıktır. Kendisinden yararlanılan şey kimin elindeyse onun sayılır; başkasının malı olsa da.
Kim ki bir işi beceriyor, bir şeyi kullanıyor, bir şeyden gerektiği gibi faydalanıyor, o şeye sahip olmalıdır; en uygunu, yakışanı da budur.
Bu arada, Bornova Koleji'nde Müdür olarak göreve başlayan deneyimli eğitimci Adnan Taş'a yeni görevinde başarılar dilerim.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA