• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’nin neresine el atsanız sorun YUNUS KARAKAYA

CHP'nin neresine el atsanız sorun

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.08.2015, 00:00
CHP enteresan bir parti vesselam. Özellikle İzmir'de sorunların ardı arkası kesilmiyor parti adeta bir cadı kazanı. 1 Kasım seçimleri yaklaştıkça ortaya atılan iddiaların haddi hesabı yok.

URLA, CHP'NİN BAŞINI AĞRITACAK
Urla'da belediye tarafından 35 yıldır oturdukları evlerinden atılmak istenen vatandaşlar CHP İl Başkanlığı'nı işgal etti. Aslında buna işgal de denilemez, çünkü sorunlarıyla ilgilenecek bir muhatap bulamayan vatandaşlar partide yatmaya başladı.
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın CHP İl Başkanı Bedri Serter'in "Çağrısını" takmamasına ne dersiniz?
Urla'nın CHP'li Belediye Başkanı Sibel Uyar, eylemle ilgili, "Ben oraya gelsem ne olacak?" gibi komik bir cevap vermiş. Pardon siz o muhatap bile almadığınız halkın oyuyla seçilmediniz mi? Yoksa ailenize ait olduğu iddia edilen kafenin nasıl ruhsatsız işletilip işletilmediğinin sorulmasından mı korktunuz?

SERTER, BALBAY VE ÖZKAN'A TEPKİLİLER
Erken seçim kararının ardından CHP'de kimlerin milletvekili adayı olabileceği tartışma konusu olmaya başladı. Özellikle Mustafa Balbay. Tuncay Özkan ve Atila Sertel isimleri bazı Alevi dernekleri tarafından büyük tepki ile karşılanıyor.
İddia o ki, 5 Haziran seçimleri öncesinde Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Atila Sertel, bazı konuşmalarında "CHP'de Alevi kumpasına" son vereceğiz gibi sözler sarf etmişler. Bu sözleri unutmayan bazı Alevi derneği üyeleri "Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve Atilla Sertel 1 Kasım'da aday gösterilirse CHP'ye oy vermeyeceklerini" fazlaca dillendirmeye başladılar. Bence gerek CHP Genel Merkezi, gerekse İl teşkilatı bu söylenenleri kulak ardı etmesin.
Bu arada CHP kulislerinde çok konuşulan iddialardan bir tanesi de delege seçimleriyle ilgili. Geçtiğimiz günlerde yapılan delege seçimlerinde eski İl Başkanı Ali Engin'in listesinden kurultay delegesi seçilenlerin birçoğu Konak Belediyesi şirketlerinde görev yapıyormuş. Bazı isimler elime ulaştı ama şu anda bunları yazmam pek uygun değil.

Bu sese kulak verin

İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'dan "Bu sese kulak tıkamamalarını" rica ediyorum.
Bahsettiğim ses şöyle böyle bir ses değil. Gecenin bir yarısında susturucuları olmayan egzozlarla caddelerde cirit atan araçların çıkardığı seslerden bahsediyorum.
İşte okuyucularımdan gelen bir şikayet; "Abim ile birlikte dönüşümlü olarak 15'er gün arayla hasta olan anneme bakıyoruz. Akşamları annemin evinde yatıyoruz, yani oradan işe gidiyoruz ama her sabah uykusuz gidiyoruz. Gece 24.00'den sonra gençler arabaları ile sabahlara kadar döner kavşakta lastiklerini bağırta bağırta dönüyorlar, hem de hiç durmadan. Mahalle bıktı usandı, kimseye uyku yok. Trafik aranıyor ne gelen var ne de giden. Uyumak mümkün değil, sabah işe uykusuz gidiyoruz. Sözünü ettiğim yer Buca İzkent Betontaş kapalı pazaryerinin önündeki döner kavşak"
Gerçi aynı durum Bayraklı Alija İzzet Begoviç Caddesi'nde de var, geceyarısı susturucusu olmayan araçların ve motorların çıkardığı sesi bir duysanız ortalık yıkılıyor, hastamı var, uyuyan bebek mi var, düşünen bile yok.

Genç ASKON İzmir'den Suriye'ye yardım eli

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Gençlik Kurulu (Genç ASKON) İzmir Şubesi tarafından Suriye'ye 1 tır yardım malzemesi gönderildi.
İç savaşın devam ettiği Suriye'de insanlık dramı yaşandığını belirten Genç ASKON İzmir Şube Başkanı Ömer Faruk Yavuz, dünyanın bu vahşete seyirci kalmaması gerektiğini söyledi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA