• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Akıl kişiye adama sermayedir YUNUS KARAKAYA

Akıl kişiye adama sermayedir

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.11.2015, 00:00
Giriştiğimiz hemen bütün işlerde başarılı ya da başarısız olmamızdaki en büyük etken akıldır. Yapmaya çalıştığımız işte akıl baş aracımızdır. Onu gerektiği gibi, yerinde kullanırsak iyi sonuç almamız kolaylaşır. Hemen her işte bir sermayeye gerek duyulduğu açıktır. Bu sermaye de paradır. Ama unutmayalım ki, paranın da işe yarar şekilde kullanılması akılla olur. Kıssadan hisse 1 Kasım öncesinde yapılan uyarılara kulak asmayan MHP şimdi yangın yerine döndü. Türkiye'nin her yerinden MHP Genel Merkezine karşı bir isyan bayrağı açıldı. Bakalım bu isyanın sonu nereye varacak. Son olarak 1 Kasım seçimlerinde alınan sonuçlara isyan eden MHP İzmir il başkan yardımcıları Hakan Ürün, Mehmet Koyukan, Alpay Gökmen, Cumhur Tüzemen, Mustafa Karakuş, Rıza Dönmez ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Gökçedağ görevlerinden istifa etti. Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda (EBSO) Yönetim Kurulu üyesi de olan Hakan Ürün, "5 ayda 2 vekil kaybedip oyları düşürüyorsak bu koltuklara yapışmanın anlamı yok. Seçim yenilgisinden sorumluyuz" dedi ve istifa ettiklerini açıkladı. Bakalım MHP Genel Merkezi aynı duyarlılığı gösterip istifa etme cesaretini göstere bilecek mi?


Serkan Acar paylaşılamıyor

MHP'nin 1 Kasım'da yaşadığı büyük düşüş sonrası Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar'ın partisine yönelik yaptığı açıklamalardan sonra siyasi kulisler bir anda hareketlendi. Acar'ın MHP'den istifa ederek parti değiştireceği beklentileri arttı. Bir taraftan Ak Parti diğer taraftan CHP'li yöneticiler Serkan Acar'ı kendi partilerine geçme konusunda kıskaca almış durumda. Aziz Kocaoğlu kozunu iyi kullanan CHP'nin Acar'ı kendi partilerine geçmeye ikna ettiği bilgileri geldi kulağımıza. Bakalım zaman ne gösterecek.


Dahilerin hastalığı disleksi

Einstein, Mozart, Leonardo da Vinci gibi dahilerin yaşadığı disleksi hastalığı, okuma becerisini etkilediği için ilköğretimin ilk yıllarında fark ediliyor. Öğrenmeyi etkileyen bu sorun çocuğun özgüvenini yitirmesine neden oluyor. Okuma-yazmada zorlanan çocuk okuldan uzaklaşıyor. Bu tanımı yaptıktan sonra size Türkiye Disleksi Derneği'nin çalışmalarından bahsetmek istiyorum. Dernek Başkanı Atıf Tokar, derneklerinin kuruluş amaçları ve çalışmaları hakkında şunları söyledi; Amacımız; Dislektik bireylere destek olmak, çocuklarımızın okul hayatına yardımcı olmaya ve ülkemizdeki dislektik çocuklarımız uygun eğitim şartlarına sahip olmaları için çeşitli başvurularımız nezdinde birçok düzenlemede etkili ve etkin olduk. Teşekkülümüz ailelerin katılımıyla gün geçtikçe gelişmekte, güçlenmektedir. Size her anlamda gücümüz yettiğince, bildiğimiz her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Uzman hekim, Üniversite hocalarımız, akademisyenlerimiz, öğretmenlerimiz ve gönüllü kardeşlerimizle sizlerin yanındayız. Unutmayın...
Bizi, bizim halimizi, bizim taleplerimizi, bizim kaygılarımızı ancak bizden olanlar içten anlar...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA