• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
26 bin Bergamalı da ‘koyun’mu? YUNUS KARAKAYA

26 bin Bergamalı da ‘koyun’mu?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.11.2015, 00:00
Kim bu belediye başkanı?

Orhan Beşikçi, İzmirlilerin yakından tanıdığı bir isim. Kendisi bu kenttin tarihini çok iyi bilen ve yazan birisi. Gazeteci meslektaşımız Mustafa Oğuz'un bir paylaşımının altına şöyle bir yorum yazmış; Asgari ücretle çalışan iki genç arkadaş bir belediye başkanının bahçeli evine kömür taşırken istemeden bahçedeki vazo veya küpü kırıyorlar. Genç emekçi kardeşlerin maaşlarından 400+400 TL lira para kesilip sözde sosyal demokrat olan başkana veriliyor. Üstelik bu emekçi kardeşlerimizin birinin down sendromlu oğlu var.

Şimdi herkes bu CHP'li belediye başkanını merak ediyor.

CHP ne zaman iktidar olur?

Sizce CHP ne zaman tek başına iktidar olur dersiniz?

Bu kafayla CHP'nin tek başına iktidar olması sanırım "balık kavağa çıkınca" olacak.

Baksanıza CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1 Kasım seçimlerinin ardından oylardaki yüzde 0.43 artışı ve +2 milletvekili çıkarmalarını başarı olarak görüyor. Her seçimde CHP'nin oyları bu kadar artarsa sanırım benim torunumun torunu CHP'nin tek başına iktidarını görür.

Bazı CHP'liler ise kendi partisinin durumunu düşüneceği yerde HDP'nin barajı aşmasına seviniyor. Eh be kardeşimin sizinki "züğürt tesellisi" değil de nedir?

Sahi sizce CHP ne zaman tek başına iktidar olur?

Gönenç, Bergamalılara da HAKARET ETTİ

1Kasım genel seçimleri sonrası CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in sosyal medya hesabında usta şair Nazım Hikmet'in "Dünyanın en tuhaf mahluku" şiirini paylaşıp, seçmene "koyun" ve "akrep" imasında bulunması büyük tepki gördü. Gönenç AK Partili seçmenlere bu hakareti yaparken, Bergamalıları da "koyun" ve "akrep" benzeterek onlara da hakaret etmiş oluyor.

Neden mi?

Hemen Bergama'nın seçim sonuçlarına bakmak yeterli. Çünkü Bergama'dan 26.610 kişi AK Parti'ye oy vermiş görünüyor. Yani dolayısıyla Mehmet Gönenç, AK Parti'ye oy veren 26.610 Bergamalı seçmeni de koyun ve akrep yerine koymuş oluyor. Sahi Mehmet Gönenç deyince aklıma geldi. 1 Kasım seçimleri öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile alevi köylerini dolaşırken Gönenç'in nasıl tepki gördüğünü birisi bana açıklasın.

Acar sonunda isyan etti

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ı köşemde birçok defa misafir ettim. En son 1 Kasım sonuçlarını nasıl değerlendireceğini sormuştum. Acar, MHP'ye ağır bir dille eleştiren bir açıklama yapmış. Benim 2 Kasım sabahı yazdığım "MHP Türkiye haritasından silindi" başlıklı yazıma bazı MHP dostlarım telefonla arayarak tepki göstermişti. Ama bu dostlar Serkan Acar'ın açıklamalarını okuyunca ne tepki verecek merak ediyorum doğrusu. MHP'li yöneticiler Serkan Acar'a bu açıklamalarının ardından ne yapacak bakalım? Yoksa Serkan Acar'ı da tıpkı Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül gibi AK Parti saflarında mı göreceğiz?





Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA