• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HESAPLAŞMA ZAMANI YUNUS KARAKAYA

HESAPLAŞMA ZAMANI

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.11.2015, 00:00
İlahi Misket Hanım sen çok yaşa emi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin TRT mikrofonunu kaldırmasının ardından MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın da TRT muhabirlerini kovmaya çalışmasının kabul edilemez olduğunu söylemiş.

Peki, senin bu açıklamayı yapmak için seçim sonuçlarının açıklanmasını beklemen kabul edilebilir mi?

Daha aklın başına yeni mi geldi?

CHP'de hesaplaşma zamanı

1Kasım seçimlerinin ardından CHP tehlikeli bir sürece giriyor. Görünen o ki, Ulusalcılar, geri çekildikleri mevzilere yeniden saldıracak. Dışlanan Önder Sav'cı ekip de kılıçları çekmiş durumda.

İzmir bazında konuya bakacak olursak, Buca, Bornova, Konak, Karabağlar, Karşıyaka, Bayraklı Çiğli ilçelerinde rekabet kavgaya dönüşecek gibi görünüyor. Bu ilçelerde sessizliğe bürünen Önder Sav'a yakın isimler seçim sonuçlarını kendine dayanak olarak göstererek çalışmalara start verecek gibi gözüküyor.

CHP parti kulislerine yakın eski bir çınarın iddiasına göre, Karabağlar'da Kadir Sinan, Konak'ta Aytekin Tunus, Bayraklı'da Kerim Özer, Karşıyaka'da Ertam Özen, Buca'da Mehmet Süne, Bornova'da Ertürk Çapın, Çiğli'de Ayhan Güneş, Balçova'da Murat Cihan ilçe başkan adaylığı için kolları sıvayan isimler... Hadi gelin size kulislerde dolaşan muhtemel İl Başkan adaylarını da söyleyeyim. Bana göre bu dolaşan isimler arasında eski il genel meclis üyesi Yücel Özen favori konumunda. Onun alternatifi Mehmet Ali Susam olur bu iki isim de olmazsa rota Cevat Durak'a döneceğini söylüyor eski abilerimiz.

Seçim bitti hemen bunları neden yazıyorsunuz diye soracağınızı biliyorum.

Hemen söyleyeyim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonrası yaptığı ilk değerlendirmede, kurmaylarına olağan kongreyi öne çekin talimatı verdiği öne sürüldü. Tahminimce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kongreleri yılbaşı gelmeden rayına sokup 2016 yılına gençleşmiş bir CHP (!) ile girmek istiyor. Peki, neden gençleşmiş CHP dedik? Onu da açıklayayım:

CHP emektarı duayen abilerimizin iddiasına göre il yönetiminde olan sadece mesleği ihale, cv takipçiliği olan zatların temizleneceği ve yerlerine yeni gençler alınacak.

Bak şimdi merak ettim. CHP il yönetiminde siyasetçiliği ve takipçiliği bir meslek olarak gören isimler kimler acaba?

CHP lideri Kılıçdaroğluna ilk ve en ağır eleştiri İzmir milletvekili Musa Çam'dan geldi. Hal böyle olunca yıllarca CHP örgütünde görev yapmış abilerimiz de kendisine bir kontra soru sordu:

"Sevgili Musa Çam'a sormak lazım İzelman'da bankamatik personeli olarak hiç çalıştı mı? Eğer çalıştıysa o zaman da aynı düşüncede miydi?" Çalışmadıysa bu iddialara bir cevap versin. İnsanların ağzı kese değil ki büzesin.

En başarılı 5 ilçe

1 Kasım seçimlerinde CHP'nin İzmir'deki oyunu artırmasında payı olan ilçelere değinmeden geçemeyeceğim.

Listenin ilk sırasında ithal belediye başkanı olarak nitelendirilen Hüseyin Mutlu Akpınar'ın Karşıyaka'sı var.

Listenin ikinci sırasında ise bir sonraki dönemde potansiyel Büyükşehir Belediye Başkan adayı Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur bulunuyor.

Ertan Avkıran'dan sonra Güzelbahçe Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan yaptığı olumlu işlerle, yakın çevresini çok mutlu eden Mustafa İnce ise 3. yer alıyor.

Dördüncü sırada Aziz Kocaoğlu'nun Şube Müdürü olarak nitelendirilen Sibel Uyar'ın Urla'sı var

Beşinci sırada ise CHP'de ve İzmir kamuoyunda her geçen gün yıldızı parlayan Mustafa Tosun'un sevginin kenti dediği Dikili'si var.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA