• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Havanda su dövmeği bırakın YUNUS KARAKAYA

Havanda su dövmeği bırakın

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.02.2016, 00:00
Yüzbinlerce mültecinin her gün ölüm korkusu içinde yaşamaktansa Avrupa'ya ulaşmak için ölümü göze almayı tercih ettiği hepiniz tarafından malumdur.

Geçtiğimiz günlerde bir grup İzmir'in Seferihisar ilçesinde bir araya gelerek Suriye'de yaşanan insanlık dramını, göçmen sorununu ve Ege'de yaşanan ölümleri konuştu. Ama sadece konuşmuşlar yani bir nevi "Havanda su dövmüşler".

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yönettiği toplantıya Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Çankaya'nın eski Belediye Başkanı Bülent Tanık, Dikili'nin eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, Didim'in eski Belediye Başkanı Mehmet Soysalan, Midilli Belediye Başkanı Spyros Galinos, Yunanistan'ın eski Milletvekili ve Midilli Adası'nın eski Valisi Pavlos Vogiatzis, Midilli'nin eski Belediye Başkanı Stratis Pallis, Siniparski Derneği Başkanı Stratis Pothas, Midilli Aya Paraskevi eski Belediye Başkanı Apostolos Komninakas katılmış.

Şimdi soruyorum, sizin amacınız soruna çözüm bulmak mı? Yoksa laf olsun torba dolsun hesabıyla hareket etmek mi?

Mesela bu toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu gibi isimler davet edildi mi?

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri neden bir kez olsun bu mültecilere yardım konusunu gündemlerine almadılar?

Aydın Didim Tekağaç Burnu güneybatısında 12 Kasım 2015 tarihinde Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından içinde mültecilerin bulunduğu lastik botun neden batırıldığı soruldu mu acaba?

İzmir neden geri kalıyor?


Hani sürekli İzmir'in geri kaldığından dem vururuz ya.

Hani İzmir'in geri kalmasına gerekçe olarak hükümetin destek vermediğini söyleyip dururlar ya.

Sanırım İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Belediye Meclisi toplantısında, "Sanki iki stat İzmir'i kurtaracak. Sanki İzmir'e çok önemli bir şey yapılıyor" ifadesini kullanmasının ardından bu şehrin neden bir adım ileri gitmediğini anlamışsınızdır.

Aziz Bey

Türkiye'de futbol endüstrisinin büyüklüğü 2 milyar TL seviyelerine yaklaştığını biliyor musunuz?

Futbolun son yıllarda sadece bir hobi olmaktan uzaklaştığını ve büyük bir endüstri haline geldiğini biliyor musunuz?

Ekonomi uzmanlarının, "Türkiye'de futbol endüstrisinin büyüklüğünün yaklaşık 750 milyon Avro seviyelerinde olduğu tahmin ediliyor. Endüstriyi oluşturan en temel gelir kaynaklarını naklen yayın gelirleri, lisanslı ürün satış gelirleri, stat hasılatı, reklam ve sponsorluk gelirleri ve UEFA gelirleri olarak özetleyebiliriz" şeklinde görüş bildirdiğini biliyor musunuz?
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA