• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hayallerimizi resmediyoruz YUNUS KARAKAYA

Hayallerimizi resmediyoruz

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.05.2016, 00:00
Sancak ailesine ait Saya Holding kuruluşu olan Folkart'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Hayallerimizi resmediyoruz" diyor. Folkart Time'nin tanıtım toplantısında konuşan Sancak, İzmir için önemli mesajlar verdi.
Projelerinin İzmirlilerin değil, tüm Türkiye'nin ilgisini çektiğini söyleyen Mesut Sancak'ın hayatında İzmir'in ne kadar önemli yer tuttuğunu bir kez daha gözlemledim.
Türkiye'nin en büyük inşaat grubu olma hedefinde olduklarını sık sık dile getiren Mesut Bey, İzmir'den Türkiye'nin birincisi olma hedefine doğru emin adımlarla ilerlediklerinin özellikle altını çizdi.
Mesut Sancak, "Büyük ressam Van Gogh'un bir zamanlar dediği gibi, önce resmi hayal ediyor sonra hayallerimizi resmediyoruz. Hayallerimiz arasında İzmir'den yola çıkarak; Londra, New York gibi küresel kentlerde büyük projeler gerçekleştirmek de var; Avrupa'nın en yüksek, en estetik binasını, İzmir'de yapmak da. Bunları en kısa sürede mutlaka gerçekleştireceğiz.
Çünkü hayallerimiz bizim öncümüz" dedi.
Her konuşmasında, İzmir sevgisinin altını çizen Mesut Sancak, "Biz İzmir'e, bu muhteşem kentin geleceğine çok inanıyoruz.
İzmir, Türkiye'de geleceğin yıldız şehridir. Gün gelecek, tüm olumlu özellikleri, güzellikleriyle, tarihsel mirasıyla İzmir dünyanın dikkatini üzerine çekecektir. Bu nedenle her işimizde, İzmir'i öne çıkarıyoruz. Bu şehre karşı sorumluluk duyuyoruz" diyor.
Sporda da İzmir'e katkı getirecek bir tutum geliştirmek arzusunda olduklarına dikkat çeken Sancak, kısa süre sonra İzmir'de Folkart Spor A.Ş.'yi kuracaklarını dile getirdi.
Sporun farklı alanlarına katkı verme amacında olduklarını da dile getiren Mesut Bey, "Spor alanında ilk adımımızı Kaya Termal Otel'de Folkart Tenis Kulübü'nü açarak attık. Kortları yenileyip, kurduğumuz sportif butik kadroyla, İzmir'in gençlerini tenis sporunda örgütleyerek, geleceğin dünya şampiyonlarını bu kentten yetiştirmek istiyoruz" dedi.

'ŞİMDİ SENİN ZAMANIN' SLOGANIYLA YOLA ÇIKTIK

İsterseniz biraz da Folkart Time projesinin özelliklerinden bahsedeyim.
Proje, Bornova Yeni Kent Merkezi bölgesinde hayata geçecek.
İzmir Körfezi'nin tam ortasındaki bir noktada. Şehrin tüm ilçelerine eşit uzaklıkta.
Buradan kentin uçlarına, örneğin Çiğli'ye ya da Balçova'ya, eşit zamanda ulaşılacak.
Çevre yoluna yakınlığı, değerli bir özellik.
Ankara Caddesi üzerinde gerçekleştirilecek Folkart Time projesi, ürettiği güçlü farklılıklar ile çevresi için de çok olumlu bir rol model oluşturacak.
Folkart Time'ı diğer projelerden ayıran temel farklarından biri, içinde 1500 kişilik bir kolejin bulunması. Hayatımıza birer armağan olan çocuklarımız, bu kolejde öğretim hayatlarını sürdürebilecekler.
Folkart Time projesinin reklam filmi de, projenin kendisi gibi çok çok özel olmuş.
Ünlü Fransız yönetmen Julien Seri tarafından İzmir'de çekilen reklam filminin aksiyon sahnelerinin hazırlanmasında tehlikeli gösterilerin dünyaca ünlü ismi Romuald Sunny da görev almış.
Reklam filminin İzmir'in tanıtımına da katkı sağlayacağını umut ediyorum.

BASMANE ÇUKURUNUN DUVARLARINDA HER AN BİR ÇÖKME YAŞANABİLİR

İzmir'de kangrene dönen Basmane Çukuru yatırımları konusuna da değinen Mesut Sancak, "Basmane Çukuru bir İzmir projesidir.
Onun için planlanmasını da İzmirlilere sunacağız.
İzmir'in kanayan yaralarından biri olan Basmane Çukurunun duvarlarında her an bir çökme yaşanabilir.
18 yıldır bekleyen bir sorunu çözme kararı aldık. Ben oradan gelecek arsayı, malvarlığını hiç düşünmüyorum.
Bizim İzmir'e karşı bir sorumluluğumuz var. Bütün İzmir kamuoyu bizim arkamızda" dedi.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA