• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Manisa yakında İzmir’i sollar YUNUS KARAKAYA

Manisa yakında İzmir’i sollar

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.05.2016, 00:00
İnsanların kişilikleri ile sürekli bulundukları yerler arasında bir özdeşlik kurmak mümkündür.
Bir kimsenin kişiliği; çalıştığı iş yerinin niteliğinden, yatıp kalktığı evin temizliğinden, düzeninden anlaşılır. Bu görüşten yola çıkan Manisa Organize Sanayi Bölgesi "Arslan yattığı yerden belli olur" sözünü kendilerine rehber edinmişler, yola çıkmışlar ve oldukça başarılı da olmuşlar.
Manisa Organize Sanayi Bölgesi tarafından "Endüstride Global Güç Birliği" sloganıyla düzenlenen gecede Manisa'ya değer katan 32 yabancı yatırımcıya "Teşekkür Ödülü" verildiği geceye katıldığımda bir kez daha gördüm ki Manisa yakında zamanda İzmir'i sollar ve geçer.
Kimlerin ödül aldığı ve hangi firmaların katıldığı konusuna değinmeyeceğim.
Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek'in ödül gecesinde yaptığı konuşmada bazı noktalar dikkatimi çekti.
Türek, "Bugüne geldiğimizde Manisa OSB Türkiye'de ve dünyada örnek gösterilen, yatırımcısına ve ülkesine kazandıran bir duruma gelmiştir.
Bugün 40'a yakın yabancı ve yabancı ortaklı yatırımcısı, pek çok uluslararası markası, 45.500 çalışanı, 8,1 milyar dolar dış ticaret hacmi ile ihracat fazlası veren bir Bölgedir. Tabi ki bu başarı bir tesadüf değildir; geleceği ön görmek ve bunun için var gücünüzle çalışmak başarıyı da beraberinde getirmektedir" dedi.
Türek'in işaret ettiği başarı tesadüf değildir sözünün ne kadar doğru olduğunu, sanayicilerin en önemli ihtiyaçlarından birisi olan nitelikli iş gücünü yetiştirmek Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin kurduklarını söylediğinde anladım.
Manisa Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, alt yapı ve eğitim çalışmalarının yanında sosyal anlamdaki yatırımların en önemlisi yine bölgedeki kadın çalışanların huzurlu olarak işlerinin başında olmalarını sağlamak adına okul öncesi çağdaki çocuklarını emanet edecekleri kreşi hayata geçirmiş.
140 öğrenci kapasiteli kreşimiz şu anda tam kapasite ile çalışan annelerin çalışma saatlerine uygun olarak hizmet vermeye devam ediyor.
Ne diyeyim? Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum, darısı İzmir'in başına...

Köprübaşı'nda çilek hasadı tam gaz sürüyor

Manisa'nın Köprübaşı ilçesinin yıldızı "Çilek" ile parlıyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Veli Çoban, çileğin Köprübaşı için çok önemli bir ürün olduğunu vurgulayarak, "Çilek üretimi ilçenin kaderini değiştirmiş durumda.
İlçede, bu ürünün potansiyelinin bu kadar artmasında emeği geçen bütün üreticilerimizi tebrik ediyorum" dedi. Türkiye'nin en önemli çilek üretim merkezlerinden biri olduklarını belirten Çoban, "Üreticilerimize her türlü zirai danışmanlığı veriyoruz. İyi bir sezon geçmesini temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

Emirhan'a tebrikler

Görkemli bir tören ile erkekliğe adımını atan bacanağım Mehmet ve Baldızım Melek Doğanay'ın biricik oğlu Emirhan'ı tebrik ederim. Sünnet töreninde baba Mehmet Akif ve eşi Melek Doğanay'ın mutluluğu yüzlerinden okunurken, gösterdikleri misafirperverlik düğüne katılan konuklardan tam not aldı.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA