• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tünelin adı “15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Tüneli” olsun YUNUS KARAKAYA

Tünelin adı “15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Tüneli” olsun

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.08.2016, 00:00

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Türkiye'de bazı belediyeler meydanlara "15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi" adını vermeye devam ediyor.
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısında 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Manisalıların demokrasi nöbeti tutması nedeniyle sembol haline gelen Manolya Meydanı ve Turgutlu 50. Yıl Şehitler Alanı'nın adı da oybirliğiyle 15 Temmuz Şehitler Alanı ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirildi.
Bu arada İzmir'deki Konak Tünelleri'nin isminin de "15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi" olarak değiştirilmesi için kampanya başlatıldı. İzmir'de yapımına 2011 yılında başlanan ve 25 Mayıs 2015 tarihinde açılışı yapılan Konak Tünelleri'nin adının değiştirilmesi için Birlikte Daha Güçlüyüz Platformu Başkanı Ümit Aydın bir kampanya başlattı.

Muhsin Yazıcıoğlu için ne yaptık?

BBP İzmir İl eski başkanı Ahmet Bereket, "25 Mart 2009 tarihinde Keş Dağları'nda şehit edilen sadece BBP ve Alperenlerin değil Tüm Türk İslam coğrafyasının bel bağladığı Muhsin Yazıcıoğlu için aradan geçen bunca zamanda bizler ne yaptık?" diye kendilerini sorgulamaları gerektiğini söyledi.
Bereket, "15 Temmuz darbe girişiminin daha ilk dakikalarında Sayın Cumhurbaşkanı'nın milletimizi demokrasiye sahip çıkma adına meydanlara davet etmesiyle birlikte, her siyasi görüşten insanlar bir anda çil misali çoğalarak zaman zaman tankların önüne, zaman zaman mermilerin bombaların önüne kendilerini siper edip demokrasiye, mevcut hükümete ve Sayın Cumhurbaşkanı'na sahip çıkarken, peki bizler 'Liderimiz' dediğimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehit edilmesi ve devamındaki süreçte ne yaptık? Amacım mevcuttaki genel başkana ya da partisine bu vesile ile saldırmak asla değil. Şimdi bunun ne yeri ne de zamanı. Elbet yasal zeminde yapılacak olan kongrede bunların hesabı Allah ömür verir de o günlere ulaşırsak ben ve benim gibi düşünenlerce kendisinden sorulur.
Ancak arkadaşlarımız verecek olduğum ve sayısını çoğaltabileceğim şu örneği asla unutmasınlar. Ne demişti Sayın Destici; 'Büyük bir evliya ile konuştum. Bu mevzu (düşen helikopter) kazadır ve siz de kapatın.
Yoksa Muhsin Yazıcıoğlu'nun ruhunu zedelersiniz'.
Partinin başında bulunan bir kişi düzenlenen suikasta bu mantıkla bakar, Allah dostu evliya olan arkadaşı(?) her kimse ona itimat edip böyle düşünürse alt kadrolarda olanlar ne yapabilir ki? Bırakın bu zihniyette olanların bu suikastı aydınlatacağını, bunlar şehit liderimizin ebedi istinatgahı olan Tacettin Sultan Dergahı'ndaki umumi WC'nin yerini bile değiştiremezler. Şimdi bu WC işi de nereden çıktı demeyin.
Rahmetli şehit liderim Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrine ziyarete gidenler gerek abdest almak için gerekse ihtiyaçlarını gidermek için bu WC'leri mutlak kullanmışlardır.
WC'den içeriye girdiğinizde maalesef WC'nin yönü Cennet mekan Muhsin başkanıma ve orada yatan meftalara doğrudur bu rezalet hala devam etmektedir. Rahmetli şehit liderimizin kabrinin başında şehidimizi ziyaretçilere anlatan bir kitabe bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA