• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kalaylı bakır küflenmez YUNUS KARAKAYA

Kalaylı bakır küflenmez

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.08.2016, 00:00

Türk medyasının asırlık çınarı Yeni Asır Gazetesi birbiri ardına yaptığı özel haberlerle bırakın İzmir'i, Türkiye gündemini belirmeye devam ediyor.
Aydın Belediyesi'ndeki yolsuzlukları Türkiye gündemine taşıyan Yeni Asır Gazetesi sanırım birilerinin çarkına çomak sokmuş, bazılarının etekleri tutuşmuş olacak ki ürettikleri dedikodularla kamuoyunu yanıltmak istiyor.
O kadar ileri gittiler ki Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı hakkında düzmece whatsap konuşmaları yayınlayıp kara propaganda yapmaya başladılar. Demek ki birileri Yeni Asır'ın birbiri ardına açıkladığı yolsuzluk haberlerinden fena tırsmış.
Merak etmeyin ne sizin yalanlarınız, ne de iftarlarınızın bir işe yaramayacağını tüm kamuoyu biliyor.
Şunu aklınızdan çıkarmayın: "Kalaylı bakır küflenmez".
Sözün özü saf, temiz, dürüst ve namuslu kimseye kimse kara çalamaz; onun şahsiyetine kimse leke süremez.
Bu arada iftira atanların yüce yargı önünde hesap vereceklerini söylemeden geçmeyeyim.

Aile dava açmaya hazırlanıyor

Biliyorsunuz Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile Gediz Üniversitesi, Şifa Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi kapatılmıştı.
Hatırlanacağı gibi İzmirli Hatice Bahriye Yağcı (83), Çiğli Egekent Kavşağı'nda, Anadolu Caddesi üzerindeki 80 milyon lira değer biçilen arazisini yerleşke yapılmak üzere Gediz Üniversitesi'ne bağışladı.
Gediz Üniversitesi'nin 44 dönümlük dev arsaya yaklaşık 100 milyon TL harcayarak içinde tıp fakültesinin de bulunduğu dev bir yerleşke inşa edeceği öne sürülmüştü. O tarihte Yağcı'nın varisleri tarafından Karşıyaka 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne açılan "vasi tayini davası" da reddedilmişti.
Gediz Üniversitesi'nin FETÖ destekçisi olduğu iddiası ile kapatılması, üniversitenin kurucusu Abdullah Kavuk'un ve Çiğli Kaymakamlığı'ndan Kayseri Vali Yardımcılığı görevine atanan Mustafa Arı'nın FETÖ operasyonu kapsamında görevinden uzaklaştırılması Hatice Bahriye Yağcı'nın yakınlarını harekete geçirdi. Gelişmeler üzerine Hatice Bahriye Yağcı'nın varislerinin, zamanın Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı'nın ve Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyet eski Başkanı Abdullah Kavuk'un mahkeme üzerinde baskı oluşturduğu iddiasıyla davanın yeniden görülmesi için adli makamlara başvurmaya hazırlandığı öne sürüldü.
Ha şunu da söyleyeyim o tarihten bugüne kadar bağışlanan arsa üzerinde bir çivi dahi çakılmadı.

Bayraklı'da bir ilk

Her 17 Ağustos'ta "Unutmadık" deriz ama maalesef nedense sadece o tarih gelince bu sözü söyleriz. Ama gerçekten unutmayanlar da var.
Örneğin Bayraklı Belediyesi, birinci derece deprem bölgesi olan İzmir'de binaların depreme dayanıklılığını 2009 yılının sonlarında kurduğu deprem etüt merkeziyle test etmeye başlayan Bayraklı Belediyesi, 6 yılda binlerce konutu kontrol etti.
Bayraklı Belediyesi Osmangazi Hizmet Binası'nda hizmet veren merkezde kentin farklı noktalarından gelen müracaatları da değerlendiren ekipler, bugüne kadar 11 bin 739 konutu testten geçirdi.
Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Başkanı Ülkümen Rodoplu'nun da uyarısını da es geçmemek lazım.
Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Başkanı Ülkümen Rodoplu, üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen Türkiye'nin deprem konusunda hala aynı yerde saydığını öne sürerek, "Sonuç ortada. Depremle mücadele konusunda herkes konuşuyor; kimse bir şey yapmıyor.
Depreme hazırlık hep söylemlerde kalıyor.
Olası bir deprem durumunda vatandaşların toplanacağı afet alanları, otopark yetersizliği nedeniyle vatandaşlarımız tarafından araçlar için kullanılıyor" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA