• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
YENİ UŞAK HAZIR YUNUS KARAKAYA

YENİ UŞAK HAZIR

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.03.2017, 00:00

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın bugünlerde keyfine diyecek yok.
Neden keyiflenmesin ki mega projelerinden olan kentsel dönüşüm hamlesi tamamlamış, Yeni Uşak'ı inşaat etmiş anahtar teslimi için kura çekimini bekliyor.
Proje kapsamında 430 bin metrekarede yaklaşık 450 milyon TL'lik yatırım gerçekleşmiş olacak.
Yakın bir zamanda bitecek projeyle kent, bin 51 konut, 923 işyeri, 750 kişilik cami, 24 derslikli okul ve sağlık ocağı kazanacak.
Başkan Cahan, "Yeni Uşak'ın yeni merkezine kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Kentsel Dönüşüm Projemizde artık nihayete ulaşmış olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Projemiz ülkemizde ve Avrupa'da örnek gösterilen bir özelliktedir. Sanayiden, konut ve sanayiye dönüşüm açısından da proje ilk olma özelliğini taşımaktadır.
İşte böylesine önemli görülen projemizi kısa sürede bitirmenin mutluluğunu ve gururu yaşıyoruz" diye konuştu.

KENT PARK PROJESİ

Nurullah başkanın Uşak'a ve Uşaklılara sunacağı en büyük projelerinden birisi de "Kent Park Projesi".
Başkan Cahan, Kent Park Projesiyle ilgili olarak "Kent Park Projesi kentin tam ortasında olan 100 bin metrekarelik alanın dönüştürülmesi ve vatandaşların menfaatine yapılması projesidir.
Proje ile kent merkezi rahatlayacak.
Uşak'ın sıkışmasına neden olan resmi kurumlar ise yeni yerlerine taşınarak Uşak'ın nefes almasına neden olacak. Bu projede de ilk adımlar atılırken çalışmalar aşamalı olarak bitirilecek" şeklinde konuştu.
Başkan Cahan'ın Uşak'ın değişimine katkı sağlayacak projelerden bazıları ise şöyle;

DOKUZSELE DERESİ PROJESİ

Daha önce ihalesi gerçekleşen Dokuzsele Deresi'nin uygun bir proje olmaması ve kente kazanım sağlamayacak olması nedeni ile revize ile ilgili çalışmalar sonuçlanmış. Revize edilen proje ile su tutar vaziyette pis görüntü ve kokunun önüne geçecek. Yakın bir zamanda Uşak, Eskişehir Porsuk Çayı gibi bir alana kavuşacak.

ÇAMAŞIR YIKAMA MERKEZİ PROJESİ

Belediye, üniversite öğrencilerinin çamaşır yıkama sorununa da el atmış. Başkan Cahan "Sıkıntılarla karşılaşmaması için çaba veriyoruz. Kendi çocuğumuz gibi gördüğümüz öğrencilerimiz için yaptığımız çalışmalara Çamaşır Yıkama Merkezi'ni ekledik" dedi.

ÇAYZADE PROJESİ

Uşak Belediyesi kendi işletmeciliğinde yeni bir "ÇAYZADE"markasını oluşturmuş.
Çayzade isimli kafeterya belediye anlayışı ile halka hizmet veriyor. İsmini de tamamen bizim özümüzde yer alan çay kültüründen esinlenerek koymuşlar.
Eğer bir gün yolunuz Uşak'a düşer de Çayzade'ye oturursanız mutlaka "Çökertme" kebabı yiyin

JEOTERMAL PROJESİ

Uşak Belediyesi Kayaağıl Jeotermal Tesisleri'nde bulunan apartları hizmete açmış. Termal sudan şifa bulmak isteyen Uşak halkı kalmak istediğinde artık apartları kullanabilecek. Bir ailenin rahatlık ile kullanacağı apartlarda her türlü konfor düşünülmüş.
Uşak'ta apartların hizmete girmesinin ardından jeotermalde bir adım daha ilerlediklerini söyleyen Başkan Cahan, "Jeotermal ilimizin geleceğinde önemli bir yerde olacak projelerimizin başında yerini almıştır.
Marka kent Uşak hedefimizde termal konusunda markalaşmak da önemli bir yer tutmaktadır.
Kurmayı planladığımız termal sağlık merkezi de konusunda en önemli merkezlerden birisi olacak. İnanıyoruz ki termalde projelerimiz ile kentimizin kaderini değiştireceğiz" dedi.
Uşak Belediye Başkanı'nın yaptığı ve yapacağı birçok projeler var. Ama ben sadece benim dikkatimi çekenleri satırbaşlarıyla sizlerle paylaştım.

DEVAM EDECEK

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA