• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çanakkale’ye HDP’lileri de çağırın YUNUS KARAKAYA

Çanakkale’ye HDP’lileri de çağırın

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.08.2017, 00:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale'de "Adalet Kurultayı" yapacaklarını açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi PKK'nın Meclis'teki siyasi temsilcilerini de Çanakkale'ye davet ederse hiç şaşırmayın.
Bu da nerden çıktı demeyin.
Biliyorsunuz Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, 7 Haziran milletvekilliği seçiminde HDP'nin de barajı aşması üzerine Cumhuriyet Meydanı'nda halka teşekkür pilavı dağıtmıştı. CHP'li Gökhan, sevdalısı olduğu HDP'lilerle sözde "Adalet Kurultayı"na kol kola katılırsa şaşırırım dersem yanlış söylemiş olurum.

KOCAOĞLU'NU ELEŞTİRDİ PARTİDEN UZAKLAŞTIRILDI

Sürekli fikir özgürlüğünden söz eden CHP'nin bu görüşünde ne kadar ciddi(!) olduğu bir kez daha ortaya çıktı.
CHP Karşıyaka İlçe teşkilatı üyesi olan Mehmet Yıldırım İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu'nu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar'ı İzmir ve Karşıyaka adına yaptıkları icraatları nedeniyle eleştiren fikirlerini açıklamasını yönetim parti çalışmalarına zarar verici nitelikte buldu. Yıldırım'ın, CHP İzmir İl Teşkilatı üyeliğinden geçici olarak 2 yıl boyunca çıkarılmasına karar verildi.
Yıldırım, yaptığı açıklamada, "Bu kararın parti içi demokrasinin işlemesi gereken ilçe ve il kongreleri öncesi ve hatta 2019 genel ve yerel seçimleri öncesine denk gelmesi parti içi demokratik haklarımı kullanabilmem açısından oldukça manidar gelmiştir. Benim eleştirilerim partinin halkımız arasında itibarını artıracak nitelikte doğruları zamanında söyleme ve uyarma niteliği taşımaktadır.
Karşıyakamızın kutsal emaneti olan partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Annemizin Kabrinin Kıblesine yapılan tuvaleti yıktırmak mı suçumuz? Karşıyaka'da 495 milyona hiç bir yere gitmeyen treni eleştirmek mi suçumuz? Yamanlar Dağı'na yapılmak istenen çöp tesisine karşı çıkmak mı suçumuz?
Karşıyakalı için önemi büyük olan Yalı Stadı'na sahip çıkmak mı suçumuz? Çocukluğumuzun gençliğimizin anılarımızın sembolü anıtımızın yıkılarak yerine borç para ile 43 metre anıt yapılmasına karşı çıkmak mı suçumuz?
Bu arada her platformda ve parti genel merkez disiplin kuruluna gerekli itirazı da yapacağım" dedi.
Yıldırım, açıklamasını Mehmet Akif Ersoy'un şu sözleriyle tamamladı;

Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
Biri ecdadıma saldırdı mı, hatta boğarım!...
-Boğamazsın ki!
-
Hiç olmazsa yanımdan kovarım.

KUNDAKLAMA MI İHMAL Mİ?

AK Parti Buca İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Necati Bahçeci'nin otomobili önceki gün yanmaktan son anda kurtuldu. Alevler mahalle sakinleri tarafından söndürülürken otomobilin altından çıkan yanmış karton parçası kundaklama ihtimalini akıllara getirdi. Bahçeci, iki olay üzerinde durulduğunu söyleyerek, "Apartmanlardan atılan sigara izmariti de neden olmuş olabilir, kundaklama da. Polisin araştırmaları sonucunda ortaya çıkacak" dedi.
Olay önceki gece Buca Yaylacık Mahallesi Başarı Caddesi no:180 önünde meydana geldi.
İddiaya göre sokaktan koku geldiğini fark eden mahalle sakinleri 35 DA 0934 plakalı Necati Bahçeci'ye ait otomobilden alev çıktığını gördü. Alevin çıktığı yere hemen müdahale eden mahalleliler yangının karton parçasından çıktığını gördü.
Bunun üzerine olay yerine polis çağrıldı. Yapılan incelemeler sonrasında olayın kundaklama mı yoksa kaza mı olduğu belirlenecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA