• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

MKYK’nın şifreleri

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.09.2015, 00:00
AK Parti'nin Recep Tayyip Erdoğan'sız ilk kongresinde sürpriz, kavga ve hatta kopmalar bekleyen siyaset acemileri dün bir kez daha hayal kırıklığına uğradı.

Başbakan Davutoğlu'nun genel başkanlık seçiminde geçerli 1353 oyun tamamını alması "AK Parti'de ciddi iç sorunlar var" iddiasının bazı çevrelerin temennisinden ibaret olduğunun bir göstergesiydi.

1 Kasım seçimlerine 2001 ruhuyla girme hedefi MKYK listesine de yansıdı.

50 kişililk MKYK, partinin kurucuları arasında yer alan ağır ağabeyler ve teşkilattan gelen genç isimlerden oluşturuldu.

MKYK'da 31 üyenin değişmesi AK Parti'nin seçime taze ve dinamik bir ekiple gireceğinin kuvvetli bir işareti olarak değerlendirilebilir.

Parti yönetiminde İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı biriminin oluşturulması ve MKYK'ya Diyarbakır'dan iki, Bitlis'ten bir ismin alınması Kürt kökenli vatandaşlara verilmiş kuvvetli bir mesajdır.

Fatih Şahin ve Hamza Dağ gibi gençlik kollarından gelen iki ismin MKYK'da değerlendirilmesi AK Parti'nin yeni yönetiminde teşkilatların ve gençlerin ağırlığının artacağını gösteriyor.

MKYK'ya Manisa'dan giren ismin Selçuk Özdağ olacağını bir önceki yazıda dile getirmiştik. Dün açıklanan liste bizi haklı çıkardı. Özdağ, ülkücü kökenli bir AK Partili...

12 Eylül askeri darbesinden sonra tam 7 yıl cezaevinde yatan Özdağ, Bülent Arınç ve Hüseyin Tanrıverdi'den sonra Manisa'nın MKYK'daki temsilcisi olacak.

MKYK'nın Aydın temsilcisi Mehmet Erdem'e de ayrı bir paragraf açmak lazım. 7 Haziran'da sürpriz bir şekilde liste dışında kalan Erdem'in MKYK'ya girmesi 1 Kasım seçimlerinde Aydın'da dengelerin değişeceği anlamına geliyor.

7 Haziran'da Aydın'da 3.sıradan milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Zeynep Karahan Uslu'nun MKYK'ya girememiş olması da dikkat çekici.

Partinin etkili isimlerinden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin MKYK'ya girmesi kimse için sürpriz olmadı.

MKYK'nın İzmirli üyesi Nükhet Hotar da yerini koruyan isimlerden biri oldu. 2002'den bu yana hep parti yönetiminde görev yapan Hotar, yeni dönemde de A takımının içinde yer alacak.

İzmir'in yeni vekillerinden Kerem Ali Sürekli de bu kongrenin kazananlarından.

Kongre öncesinde MKYK'nın yedek listesinde olması beklenen Sürekli adını Merkez Disiplin Kuruluna yazdırmayı başardı.

MKYK'nın yedek listesinde kendine yer bulan Atilla Kaya'yı da unutmayalım. 7 Haziran seçimlerinde milletvekili listesinde arka sıralara yazılan Kaya'nın yeri 1 Kasım seçimlerinde muhakkak değişecektir.

Ve Binali Yıldırım...

Yeni dönemde farklı bir Binali Yıldırım portresi ile karşılaşmaya hazır olun.

Bu arada AK Parti kulislerinde İzmir'in Binali Yıldırım'a emanet edileceği konuşuluyor ki; bu 26 adayın tamamının bizzat onun tarafından yazılacağı anlamına geliyor.

Yoğun ve sürprizlerle dolu geçmeye aday bir hafta bizleri bekliyor.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA