• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞENER MUTER

Her İnsan Başarılı Olabilir mi?

sener.muter@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.06.2014, 00:00
Sürekli aynı kimselerle, aynı ortamda birlikte bulunmak ve aynı konuları konuşmak uzun vadede bir yarar sağlamamaktadır. Bu durumlarda yaşanan olaylar, kazanılan tecrübeler ve hayattan beklentiler giderek birbirlerine benzemeye başlamaktadır. Sonuç olarak böyle bir ortam yenilik yapmaya ve sürekli gelişmeye engel olmaktadır. İnsanlar birbirlerinden farklıdır. Hiç kimse kendisini bir başkasına benzetmeye çaba harcamamalıdır. İnsanlar özellikle yetenekli oldukları ve ilgi duydukları alanlarda çalışmaya ağırlık vermelidir. Harcanan çabalar ve verilen emekler bir gün, az ya da çok, başarı olarak geri dönecektir. Unutulmamalıdır ki, hayat uzun süren bir yolculuktur. Yüzeysel bir Yarışma Mutlu ve güzel günler yaşamak insanların en öncelikli beklentileri arasında yer almaktadır.

Ancak hayatta acı ve üzüntü veren olaylar da yaşanmaktadır. İnsanlar güzel günleri kabullendikleri gibi zor günlere de hazırlıklı olmak zorundadır. Bu nedenle güçlü ve dayanıklı olmak büyük bir önem taşımaktadır. İnsanlar başkalarıyla kendilerini birebir kıyaslamaya ve yüzeysel bir yarışmaya girmeye özenmemelidir. Daha iyi ve daha başarılı sonuçlara ulaşmak için bilinçli çabalar harcanması gerekmektedir. İnsanlar hayatta hedeflerini yüksek tutmalı ve eksiklerini azaltmaya çalışmalıdır. Hayat boyunca yenilik peşinde koşmalıdır. Başarılı kimseleri gözde fazla büyütmemeli ve ulaşılmaz kimseler olarak görmemelidir. Her insan, uygun bir ortam bulabilirse, yetenekli olduğu bir dalda başarılı sonuçlar alabilmektedir. Hayat boyunca başarı kazanma ve mutlu olma insanların kişisel seçimlerine de bağlı bulunmaktadır.

Öte yandan bir kimseye başarı ve mutluluk veren fırsatlar bir başkasında aynı sonuçları vermemektedir. Bir başka deyişle bir kimsenin başarısının ve mutluluğunun mimarı yine kendisi olmaktadır. Bu konuda kişisel inançlar ve içsel değerler de etkili bir rol oynamaktadır. İnsanlar gelecekle ilgili konularda başkalarının kendileri yerine karar vermesine göz yummamalıdır. Bir kimse kendisi ile ilgili en doğru kararı yine kendisi verebilmektedir. Yeter ki, kazandığı bilgi ve tecrübeleri göz önünde bulundursun.

Ayrıca başkalarının bilgi ve tecrübelerinden de yararlansın. Çevresinde ne kadar çok insan bulunursa bulunsun insanlar kendilerini zaman zaman yalnız hissedebilmektedir. Unvanı ve mesleği ne olursa olsun insanlarda yalnızlık duygusu arada bir yaşanmaktadır. Bu nedenle olumlu, tecrübeli ve güçlü bir insan olmak gerekmektedir. Yapılacak işler ve sonu gelmeyen uğraşılar nedeniyle dost ve arkadaşlar ihmal edilmemelidir. İyi bir dost ve iyi bir arkadaş kolay bulunamayacak değerlerdir. Bilgi, Emek ve Sabır Hayata ve insanlara değer veren erdemli kimselerle birlikte olmak başarı ve mutluluğa ulaşmaya yardımcı olmaktadır. Emek vererek ve çaba harcayarak geçen günlerin karşılığında elde edilen sonuçlar kimi zaman beklentileri karşılayamamaktadır.

Ancak iş yapmanın ve başkalarına yararlı olmanın verdiği hoş duyguları da yaşamak gerekmektedir. Unutulmaması gereken bir önemli nokta da sürdürülebilir başarı ve mutluluğa ulaşabilmek için bilgi, emek ve sabır zorunlu olmaktadır.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA