• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ALİ KOCATEPE

Aşk tadında

ali.kocatepe@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.02.2010, 00:00
"Aşk Tadında Rüya Gibi Şarkılar" Aysun'la üç yıl önce BKM'de verdiğimiz konser dizisinin adıydı. Sonra aynı adla bir dizi de TV programı yapmıştık.
Bu, "Aşk Tadında" başka. Bir de "Romantik Komedi"si var ve bir film. İlk kez afişlerini gördüğümde isimleri okumadan bir Hollywood yapımı film geliyor sanmıştım. Galasına yetişemedim ama ilk gününde seyrettim. Medyada pek fazla söz edilmeyebilir ama benim bu filmle ilgili söyleyeceklerim var.
Önce, ben bu filmi sevdim. İnsanı güldüren, rahatlatan, sabun köpüğü olsa da hoşça vakit geçirten eğlenceli, modern, romantik komedileri seviyorum...
Bu film Türk sinemasında bu türde izlediğim ve beğendiğim ilk film. Yıllarca rahmetli Kemal Sunal türü filmlere mahkum kalmıştık. Son yıllarda da Recep İvedik türü filmler sunuldu önümüze. Açık söyleyeyim ben kenar mahalle ağzının kullanıldığı, küfürlere sığınılıp seyirciyi güldürmeye çalışan filmlerden hoşlanmıyorum. Güzel insanlar, güzel mekanlar, şık kıyafetler, hareketli çekimler, çarpıcı renkler, içinde yaşadığım hayattan kesitler görmek istiyorum. Niye bizde Hollywood tipi modern romantik komediler çelilmez diye çok düşünmüşümdür. Nihayet karşıma başarılı bir örnek çıktı. Emeği geçenlere teşekkürler...

TAKILDIKLARIM
Filme gittiğimde kadın oyunculardan sadece Burcu Kara ve Sinem Kobal'ı tanıyordum. Televizyon dizilerini çok az seyrettiğimden, güzellik ya da manken yarışmalarına gitmediğimden açık söyleyeyim Sedef Avcı ve Begüm Kütük'ü hiç tanımıyordum. Filmden çıktığımda, afişteki en büyük resim ve filmin esas kadın karakteri olduğundan en üstte yazılan Begüm Kütük isminin o karakterin oyuncusu olduğunu sanmıştım.
Ertesi gün filmden kısaca söz eden Atilla Dorsay'ın Sedef Avcı'ya dikkat çektiğini okuyunca, google'a girip araştırdım. Meğer ben Sedef Avcı'yı Begüm Kütük sanmışım...
Film afişlerini inceledim. Dikkat edince isimlerin alfabetik sırayla yazıldığını gördüm. Ama soyadları koyu ve daha büyük puntolarla yazıldığı için isim sıralaması oyuncuların önem sıralamasıymış gibi algılanıyor. Resim boyutlarına dikkat ettim. Kadın oyuncular arasında en büyük imajını veren Sedef Avcı'nın fotoğrafının aslında hesaplanırsa Sinem Kobal'dan daha büyük olmadığı da anlaşılıyor.
Ama hiç bir oyuncuyu tanımayan bir izleyici filmde Sedef Avcı'nın oynadığı karakterin oyuncusunun afişe bakınca Begüm Kütük olduğunu sanıyor.
Filmin yönetmeni Hakan Kırvavaç çok başarılı bir iş çıkarmış. Reklam filmleri yönetmenliğinden gelen ve bazı yerlerde reklamcı adı Ketche'yi kullandığını öğrendiğim Hakan Kırvavaç, belki romantik komedi türüne bir yenilik getirmiyor ama bizde de bu tür filmlerin başarıyla yapılabileceği müjdesini veriyor.
İzlerseniz hoşça vakit geçirecek ve Sedef Avcı'yı çok seveceksiniz. Ben filmin iyi bir gişe yapacağına ve komedide Türk sineması için yeni bir türün öncüsü olacağına inanıyorum...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI