• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ALİ KOCATEPE

Ah şu trafik kazaları!

ali.kocatepe@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.08.2010, 00:00
Dün gece mehtap harikaydı. Kavuniçi bir top gibi denizden çıkıp yükselmeye başladığında ben şezlonga uzanmış yıldızları seyrediyordum. Sultanköy sakindi. Böyle anlarda fon müziği olarak doğanın sessizliğini seçerim.
Kıyıdan uzakta Gümüşyaka yolundaki arabaların ışıklarına takıldı gözlerim. Kilometrelerce uzaktaki arabaların ışıkları başka çağrışımlar yaptı. Aklıma bu defa kazalar takıldı. Trafik canavarı tüm romantizmimi bozdu. Barış, Kerim, Ajlan geliverdi aklıma. Ve ben bu haftaki yazımı trafik kazalarıyla aramızdan zamansız ayrılan müzik dünyamızın değerlerine ayırmaya karar verdim...
***
Trafik kazasında kaybettiğimiz ilk müzisyen olarak tangocu Orhan Avşar'ı hatırlıyorum. Orhan Avşar'ın yaşamı, bir gece çalıştığı kulüpten evine dönerken bir trafik kazasıyla son bulduğunda yıl 1974'dü.
Esengül ünlü bir arabesk müzik şarkıcısıydı. Bir çok gazinoda assolist olarak çalışmıştı. 18 Nisan 1979'da yanında bir işadamı ile birlikte Ataköy'de geçirdiği trafik kazası sonucu öldü. Kaza nedeni aşırı hız ve alkoldü.
Aylin Urgal'ı müzik dünyasına ben kazandırmıştım. Müzisyen arkadaşım Birol Soyurgal'ın eşiydi. 1975'te ilk plağı "Nerelerdeydin" ile adını duyurmuştu. 1980'de ikizlerini dünyaya getirdi. 1985'in 26 Nisan'ında bir trafik kazasında kaybettik onu.
Uzay Heparı 20 Mayıs 1994 gecesi motosikletiyle Levent'teki Koç köprüsü üzerinde Demet Akbağ'ın arabasına arkadan çarparak kaza geçirdi ve 11 günlük bir bitkisel hayattan sonra 31 Mayıs 1994'te 25 yaşında hayata veda etti. Yeni kuşağın en başarılı aranjör, piyanist ve bestecilerinden biriydi. Son albüm çalışmasını benimle yapmıştı. Sezen Aksu ile birlikte Nükhet Duru'ya hazırladığımız 1994 albümünde harika düzenlemelere imza atmıştı... Kaza geçirdiği dönemde hamile olan eşi Zeynep Tunuslu, oğulları Uzay Kanat Heparı'yı 5 Ocak 1995'te dünyaya getirdi...
Gökhan Semiz, "Grup Vitamin"in üyelerinden biriydi. 29 yaşına bastıktan altı gün sonra 18 Ocak 1998'de bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrıldı... Bakırköy sahilinde seyreden arabanın arka koltuğunda oturuyordu. Kaza anında araçtan fırladı ve başını kaldırım taşına çarparak hayatını kaybetti. Arabayı alkollü kullanan arkadaşı kazayı yara almadan atlatmıştı...
16 Mayıs 1998'de trafik canavarı bir başka sanatçıyı, Türk sanat müziğinin usta yorumcusu Sevim Tanürek'i aramızdan aldı. 64 yaşındaydı ve bir arabanın kendisine çarpması sonucu ağır yaralandı.
Beş gün sonra ölen Tanürek'e çarpan arabayı dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Burak Erdoğan kullanıyordu. Kazadaki sürücü ihmali dava konusu oldu, ancak ölen Sevim Tanürek sekizde sekiz kusurlu bulundu.
Kerim Tekin 28 Haziran 1998'de bir konserden dönerken Afyon yakınlarında bir zincirleme kaza sonunda 23 yaşında vefat etti.
Ajlan Büyükburç 22 Temmuz 1999'da Sabaha karşı Marmaris'ten Kaş'a giderken Fethiye yakınlarında viraja hızla girince asfalt yoldan çıkıp stablize yola girmiş, üç takla atıp yol kenarında duran traktöre çarparak yaşamını yitirmişti... 29 yaşındaydı. Sürücü ehliyetini kazadan üç gün önce almıştı.
En son piyango Barış Akarsu'ya vurdu. 28 yaşındayken, 4 Temmuz 2007'de Bodrum'da kaybettik onu. Bir kaç gün önce doğum gününü kutlamaya giderken Torba yakınlarında kaza geçirmiş ve yoğun bakımdayken tüm dualarımıza rağmen kurtarılamamıştı...
Düşünceler ne tuhaf. Sizi sonsuz bir hızla oradan oraya sürükleyiveriyorlar...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA