• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Amerika'da 'Hindi Günü"

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.11.2010, 00:00
Thanksgiving Day... Amerika'nın meşhur "Hindi Günü"... Her yer tatilde, herkes ailesi ve sevdikleri ile özel hindi yemeklerini yemek üzere ellerinde hediyelerle sokakları doldurmuş, bilhassa kırmızının hakim olduğu kıyafetleri seçmiş telaş içinde davet yerlerine gidiyorlar. Tüm yardımlar bu günde tepeye vuruyor. Kimi dernek fakirlere palto, kimi dernek çocuklara okul malzemesi, kimi dernek hindi ziyafeti veriyor.
Bunlar için de cemiyetler oluşturuyor. Bir sürü de slogan yapmışlar. işte bunlardan biri, "Give a coat, share the warmth/Bir palto ver, sıcaklığı paylaş." New York'un en ünlü alışveriş merkezlerinden 'Macys' her yıl yaptığı muhteşem geçidini yaptı önceki gün... Her yaştan her kesimden yüzbinlerce kişi coşku ile seyretti bu eğlenceli gösteriyi.

138 milyon Amerikalı alışverişte
Şu an New York, Chicago, Boston, Miami... Tüm Amerika'da meşhur Kara Cuma kutlanıyor. Her yılın Kasım ayının son cuması kutlanan bu günde tüm alışveriş merkezlerinde, dükkanlarda ve en çok ziyaret edilen elektronik eşya departmanlarında herşey yarı fiyatına satılıyor. Bu dev gün sabah saat 04.00 ile 05.00 arası başlıyor, yine aynı sabah 10.00'da bitiyor. Bunlara ek bir de aynı indirimli fiatlara internetten alış eklenince yer yerinden oynuyor ülkede. Sabaha karşı 01.00'den itibaren büyük, küçük tüm dükkanların önleri kuyruk olmuştu bile. 138 milyon kişinin katıldığı bu alışveriş çılgınlığı 10.00'da sona erdi.





Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA