• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Hatıralarımdan bir yaprak daha koptu

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.02.2015, 00:00
Fikret ablamı da kaybettik. Abla diye dolu dolu andığım 3 kişiden ikisini 1 hafta arayla yitirdik. İkisi de yerleri doldurulamayacak iki hanımefendi idiler. Geçen hafta Müzeyyen Ablamı andım bu hafta ise Fikret Ablamı...
Dün gibi geldi gazetemiz için yaptığım söyleşi... Birbirimize sarıla sarıla, güle güle, gözlerimizden yaş gelircesine hatıraları ana ana... Dün gibi geldi 40 yıla varan tanışmamız... Ayazpaşa'daki harika evinin bahçesinde olsun, salonunda olsun muhabbetlerimiz. 'Kimler gelip kimler geçti'. Ajda olsun, Yüksel (Uzel) olsun, Hayri abim (Yazıcı), Egemen Bostancı olsun olsun kimler kimler, ne güzel hatıralalardı. Bu gün gibi.
İnanılmaz bir takımdık, Hakan Elyaban, Metin Mızraklı, Sadık Kızılağaç, Aliye Simavi Fikret ablamla ne hatıralar... Yüksel, Ajda da katılınca grubu düşünün. Hele Ajda'nın süper star şovlarında provalarda olsun galalarda olsun her gece birlikte yutardık şarkılarını Fikret Ablamın. Amerikan Koleji mezunu Fikret Ablam şan eğitimi almış, piyano çalmış ama şarkı sözünü 40'ından sonra yazmış, Tanju Okan elinde portatif pikabı ile gelip şarkı dinletince. İlk yazdığı şarkı sözü "strangers in the night'ın Türkçesi imiş. "İki yabancı'. Yazdığı 600 şarkıdan 400'ü Ajda'ya gitmiş. Yıllar sonra 'Issız Adam' filminde hiçbir zaman dillerden düşmeyen şarkıları tekrar hit oldu. Hiçbir zaman dillerden düşmeyen 'Bir Başkadır Benim Memleketim'...
ERKEKLER KIRILMAZ!
Genelde şarkılarının kahramanı kırılan kaınlardır Fikret Ablamın. Erkekler kırılmaz, genelde teselliyi başka kadınlarda arar bulur derdi Fikret Ablam.
Ablamın bir özelliği de ömrü boyunca saçına ne fön çektirdi ne de boyadı.
Çok ama çok anılarımız olan hakiki abla, dost diyebileceğim dolu dolu bir hanımefendi idi.
O kadar iyi konuşur o kadar iyi sonuçlara varırdı ki, düşünün yazdığı her şarkı 45 sene önceki bile 2 devir geçmesine rağmen hala ezbere söyleniyor. Yani 7'den 70'e herkes tarafından. Tüm şarkılar efsane... En sevdiklerimden... Yüzündeki çizgilerinle, saçındaki beyazlarla benim için eskisinden daha güzelsin... Ya yok böyle bir görüş, felsefe.
Alın bir tane daha,
'Hangi rüzgar attı seni, özlemişim görmeyeli,
Pişmanlıktan hasretten mi söyle neden döndün geri?
Kaybettin de her şeyini kimse sevmedi mi seni?...
Bu Fikret Şeneş'in Türk Sanat Müziği olarak yazdığı tek şarkıdır. Ve de bu şarkıyı eşi Bedii Çapa ile sonradan evlenen Gönül Yazar'a verdi.

"LIKÇI'DAYIZ GEL!"
Bu yazımı her zaman neşe ile ertesi gün görüşmek üzere ayrıldığımız Fikret Ablamla ilgili bir anı ile noktalamak istiyorum. Ajda bir sabah beni arıyor. Akşam neler yaptınız? Yetişemedim size. 'Lıkçı' kim? Oradaymışınız. dedi. Düşündük taşındık, Ajda'nın telefonuna bu mesajı birakmış Fikret Ablam. "Lıkçı'dayız gel." Meğerse evdeki mesaj kutuları yeni kullanılmaya başlandığı bu yıllarda, Fikret Ablam telesekretere aceleci olduğu için gittiğimiz yerin adresini söylüyor, balıkçıdayız gel diyor. Ama makine 'lıkçı'dan itibaren kayıt etmiş.

"AJDA DEĞİL AYŞE DEDİM!"
Hadi bir tane daha. Ajda, ve tüm grubumuz Marmaris'teyiz. Tatil köyü epey kalabalık. Sabahtan Ajda'yı bir yerden görsek diye bekliyor herkes. Ajda'da 'aman benim odayı belli etmeyelim. Balkonun önünde patırdı yapmayalım diye uyarıyor herkesi. Cidden hala çok çekingendir Ajda. Sanki o dememiş, tekne hazır, yemekler hazır, grup hazır, Ajda hayranları grubu takipte. Ajda'ya haber verilecek. Fikret Ablam balkonun karşısında 'Ayşe, Ayşe..." diye sesleniyor sesi yettiğince. Ajda çıkacak bir Ayşe daha gelince içeri kaçıyor. Sonunda koşa koşa geliyor tekneye. 'Ya seslenince çıkamadım" diyor. Ablam da "Ayşe diye seslendim Ajda demedim ki"
Hatıralarınla, hepimize verdiğin kültürle, şarkılarınla ki yıllar boyu totunlarımız onların çocukları, o bitmez esprilerinle, hep içimizde yaşayacaksın. Seni çok özleyeceğim, allah başta oğlun Celal'e ve tüm benim gibi seni çok sevenlerine sabır versin canım ablam. Nurlar içinde ol.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA