• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karşıyaka’da festival ve dans coşkusu başlıyor BÜLENT GÜRLÜK

Karşıyaka'da festival ve dans coşkusu başlıyor

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.09.2011, 00:00
Karşıyaka Belediyesi güzel bir dikiş tutturarak, bana göre İzmir'de en güzel mevsimin yaşandığı Eylül ayında düzenlediği festival coşkusunu bu yıl da sürdürüyor. Kalite, süreklilik, tanıtım, kitlesel büyüklük ve uluslararası standartları ölçü alması gibi kıstasları yerine getirmesi durumunda, her festival zamanla o kentin markalaşmasında önemli adımların habercisidir.
Ama sönük, kendini yenilemeyen, halka heyecan getirmeyen, her yıl neredeyse aynı pop sanatçılarının konserleriyle sınırlarını belirleyen festivaller ise ne yazık ki kültür hayatımızı bir hamle bile öne taşıyamazlar.
Zaten şimdilerde birçok belediyenin kolayına kaçar cinsten festival düzenlemesi, pop şarkıcılarının semt meydanlarında boy göstermesinden ibaret hale geldi.
Oysa festival o değildir. Çok yönlü, farklı sanat dallarını kapsayan, kültürel zenginlik içeren, sokakların ortak yaşamın mekanları haline gelmesini sağlayan bir yelpaze sunmaktır.
Kısaca; canlı, paylaşılan, yayılan, keyif veren ve kalıcı bir 'ruh' yaratmaktır...
***
İşte bu pencereden bakıldığında, bugünün Karşıyaka Belediyesi, geçmiş belediyelere göre daha ciddi adımlarla yürüyor.
Geleneksel el ürünleri stantlarından sanat galerilerine, değişik konulardaki söyleşilerden kitap sergilerine, model araba yarışlarından yelken yarışlarına, bisiklet gösterilerinden konserlere varıncaya dek sosyal zemini geniş bir festival planlanıyor.
Bugün kortej yürüyüşüyle başlayacak heyecan dalgası, değişik mekanlarda bir haftaya yakın sürecek. Sokakların sanat, şenlik ve eğlenceyle taşması dileğiyle, Karşıyaka Belediyesi'ne iyi şanslar diliyorum.
***
Bu arada Karşıyaka Festivali'yle süreç olarak iç içe giren ve yine belediyenin birkaç yıldır geleneksel hale getirdiği bir şenlik var ki dillere destan.
İzmir Dans Festivali... Ve bu kapsamda düzenlenen Dünya Dans Yarışması...
Yeryüzünün dört bir yanından gerçekten parmak ısırtan dansçıların ve grupların katıldığı o dans gösterilerine geçmiş yıllarda katılmıştım.
Hem sanatsal hem de görsel bir şölene dönüşen dans festivali, bence Karşıyaka'nın sınırlarını aşarak tüm İzmir ve hatta Türkiye'nin merceğine oturmalı.
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da, İzmir Dans Festivali'nin basamaklarını, Türkiye çapında bir organizasyon ortaya çıkarma vizyonuyla döşemeli.
Bu muhteşem cümbüş, gerekiyorsa daha otorite sahibi bir ekibin plan ve programıyla organize edilerek, cazibesi sürekli büyüyen bir coğrafyayı kapsamalı.
***
Karşıyaka Belediyesi ile Dünya Dans Konseyi'nin üç yıldır ortaklaşa düzenlediği gösterileri, aklı olan sakın kaçırmasın.
Bu yıl 16 ülkenin katılacağı muhteşem şovlarda, dünyanın en renkli kostümleriyle sahneye çıkan ve kıskıvrak vücutlarıyla adeta coşkuyu figürlere yansıtacak dansçılar, eminim yine rüya gibi bir gece yaşatacaklar...
23 Eylül'deki dans gösterileri ve yarışma, Mavişehir Spor Salonu'nda saat 21.00'de start alacak.
Ben, şimdiden heyecanla saatleri saymaya başladım bile...



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA