• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kürşat Başar’ın sevdiği şarkılar ve ilk albümü... BÜLENT GÜRLÜK

Kürşat Başar'ın sevdiği şarkılar ve ilk albümü...

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.05.2012, 00:00
'Başucumda Müzik' romanı unutulmazlar arasına giren Kürşat Başar'ın, en az yazarlık kadar sevdiği müziğiyle de etiket yaratacağını aylar öncesinden duyurmuştum.
'Bir Yazarın Piyanistle Buluşması' etkinliği için geçen yaz İzmir'e geldiklerinde, dünya çapındaki piyanistimiz Burçin Büke'ye saksofonuyla katılan Kürşat Başar'ı soru yağmuruna tutmuştuk. O söyleşi, usta popçuların hit şarkılarıyla buluşacağı bir Kürşat Başar albümünün ilk müjdesini veriyordu.
Gazeteciliğinden bildiğimiz iddialı kişiliğini müzik yaşamına da yansıtan Başar, son yıllarda elinden düşürmediği saksofonuyla gece gündüz çalışıyordu.
Konser takviminden artan günleri Burçin Büke'yle provalara ayıran, saatlerce değişik türde müzikler dinleyerek ezgilerle dimak cimnastiği yapan Başar, kısa sürede inanılmaz bir yükseliş eğrisi yakaladı.
***
Her sanatçının hayatla bağını sağlayan içsel bir coşkusu vardır. Kürşat Başar'ın yürek taşkınlığı ise, geçmişten beri yazarlık ve müziğin birbirini tamamladığı bir yaratıcılıkla besleniyordu.
Ki onu gönüllerin zirvesine yerleştiren romanın isminde ve içeriğinde bile 'müzik' hep başucundaydı. Ama medyadaki yoğunluk ve yönetici kimliğinin gölgesinde kalan müzikle ancak hobi olarak ilgilenebildi.
Ta ki Burçin'le yoğunlaşan çalışmaların çizgisinde, zevk için yaptığı işi aynı zamanda ideallerinin hedefine oturtana dek... Saksofon deneyimlerini 'mesleğe' dönüştüren o profesyonellik duygusunu üstüne yapıştırana dek...
İşte o zaman, yıllardır içinde beslediği bir hayali gerçekleştirmek üzere harekete geçti. Duygularının kilometre taşı niteliğindeki şarkıları, ünlü ses sanatçılarıyla birlikte seslendirme sevdasına kapıldı.
***
İşte Başar'ın sırasıyla Ayşen, Sezen Aksu, Yaşar, Yeşim Salkım, İlhan Şeşen, Levent Yüksel, Erol Evgin, Zeynep Talu, Berkay Özideş, Şenay Lambaoğlu gibi yıldızları bir araya topladığı 'Keşke Burada Olsaydın' albümü, o sevdanın tohumlarıyla yeşerdi.
'Keşke Burada Olsaydın'ı elime geçtiği günden bu yana döndüre döndüre dinliyorum. CD'ye adını veren şarkının bestesi Kürşat Başar'a ait. Bu parçayı Burçin'le seslendirdikten sonra aldığı güzel tepkiler, albüm çalışmalarının ilk kıvılcımını çakmış.
O müziğin üzerine Zeynep Talu söz yazmış ve Burçin Büke'nin düzenlemesiyle CD'nin ilk sırasına yerleşen muhteşem bir şarkı ortaya çıkmış. Ayrıca 11'inci sırada, 'Keşke Burada Olsaydın' bestesinin orijinalini de dinleyebilirsiniz.
***
Albümde buluşan popun usta sesleri, Türkiye'nin kalbine demir atmış sanatçılar. Ve seslendirdikleri duygu yüklü şarkılar, yüreğimizin coğrafyasını çıkarıyor adeta... "El Gibi", "Kimse Bilmez", "Üç Kalp", "Sen Benim Şarkılarımsın", "Kayboldum", "Hep Böyle Kal", "Ben Varım", "İzmir'in Kavakları", "Pera'da Zaman"...
Kayboldum parçası, Başar'ın Başucumda Müzik romanında esinlendiği 'El Ciego' adlı Latin şarkısının Türkçe versiyonu. Onu da Levent Yüksel yorumlamış. Pera'da Zaman ise Burçin'in dokunuşlarından çıkma...
Albümün prodüksiyonu Kürşat Başar'a, müzik yönetmenliği Burçin Büke'ye ait. Saksofonda Kürşat Başar, piyanoda Burçin Büke, klavyede Emin İnal, Kontrbasta Uğur Yalçın, davulda Alp Türeci, elektro gitarda Kerem Türkaydın, vurmalıda Cem Erman, bendirde Serdar Bişiren rol üstleniyor.
Pop piyasasına sevilen sanatçıların sesiyle ve değişik düzenlemelerle imza atan 'Keşke Burada Olsaydın', eminim sizin koleksiyonunuzda da özel bir yer tutacak.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI