• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Mozart Akademi, ’minik Mozartları’nı belirledi BÜLENT GÜRLÜK

Mozart Akademi, 'minik Mozartları'nı belirledi

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.06.2013, 00:00
Aylar önceki bir yazımda, İzmir'de müzik eğitimine kaliteli bir çizgi getiren Mozart Akademi'nin çalışmalarından söz etmiştim.
Önüne gelenin müzik hocası kesildiği ve çocukları birkaç haftada enstrüman çalacak seviyeye getirecekleri vaadiyle kandıran ciddiyetsiz merkezlerin çoğaldığı İzmir'de, konservatuvar kökenli İlhan ve Fatma Cinpir çiftinin kurdukları Mozart Akademi, eğitime ya da desteğe ihtiyaç duyanların gerçek adresi olup çıktı.
***
Hepsi de başarılı sanatçılardan oluşan eğitimci kadrosuyla şan, deşifre, solfej, koro, piyano ve diğer tüm enstrümanlarda genç yetenekleri geleceğe hazırlayan Mozart Akademi, geçtiğimiz günlerde bir ilke imza atarak, 'Mozart Akademi 1. Ulusal Piyano Yarışması'nı düzenledi.
Olağanüstü bir ilgi ve katılımın yaşandığı yarışmaya katılan çocuk ve gençlerin gözlerindeki ışık, karartılmaya çalışılan umutlarımızı yeşertecek nesillerin yolda olduğunu kanıtlar gibiydi.
***
Piyano sanatında yeteneklerini göstermek ve geliştirmek isteyen çocuk ve gençleri hedefleyen yarışma, 3 farklı yaş kategorisinde gerçekleşti. Üç aşamadan geçerek toplam 6'şar eser seslendiren yarışmacılar, oldukça zorlu bir maratondan geçtiler.
İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin de katkı verdiği organizasyonda, dereceye giren ve mansiyon ödülüne layık görülen çocuklar, 9 Haziran gecesi Elhamra Sahnesi'nde gösterişli bir konser ve törenle ödüllerini almanın mutluluğunu yaşadılar.
***
Yarışmaya gösterilen ilginin yanında, adayların seviyesinin kendilerini ve jüriyi çok etkilediğini dile getiren Mozart Akademi Müdürü İlhan Cinpir, çok özel yeteneklerle karşılaştıklarını, bu gençlerin hem de sahne deneyimiyle seslerini duyurmasına fırsat sağladıkları için gururlandıklarını dile getirdi.
Mozart Akademi olarak önümüzdeki yılın hazırlıklarına şimdiden başladıklarını söyleyen Cinpir, genç piyanistlere de sıkı bir hazırlık sürecini başlatmaları çağrısında bulundu.
***
İzmir Devlet Opera ve Balesi ile Özgörkey Otomotiv tarafından desteklenen yarışmada birinciliği, 5-9 yaş kategorisinde Alp Birsel, 14-17 yaş kategorisinde İbrahim Ege Demir alırken, 10-13 yaş kategorisinde Nida Severge ve Tuna Bilgin birinciliği paylaştılar. Dereceye giren ve mansiyon alan diğer çocuk ve gençlerin isimleri ise şöyle:
5-9 yaş kategorisinde birinciliği Alp Birsel, ikinciliği Tunay Kurban, üçüncülüğü ise Derin Gezgin kazandı.
***
10-13 yaş kategorisinde ise birinciliği Nida Severge ile Tuna Bilgin paylaşırken, ikinciliği Kaan Turan, üçüncülük ödülünü de Mehmet Çavdar aldı. Bu sınıfta verilen üç mansiyon ödülünü ise Volkan Alkan, Fikret Küey ve Melis Ölçenler evine götürdü. Jüri özel ödülü için de Yamaç Erol uygun görüldü.
14-17 yaş kategorisinde birinciliği İbrahim Ege Demir alırken, yeterli puan çıkmadığı için ikincilik ödülü sahibini bulamadı. Bu sınıfta da üçüncülüğü Ece Derin Aydın, mansiyon ödülünü Yiğit Atay kazandı.
Mozart Akademi'nin, genç sanatçı adaylarını teşvik ettiği proje, son günlerin ayakta alkışlanacak en güzel girişimidir. Devamını merakla bekleyeceğim.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI