• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Başkanım, bu ’dürüstlükle’ opera binasına başlanır mı? BÜLENT GÜRLÜK

Başkanım, bu 'dürüstlükle' opera binasına başlanır mı?

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.06.2014, 00:00
Dile getirmiştim, İzmir'in kültür hayatından beklentilerimizle yeni dönem belediye başkanlarımızın başını ağrıtmaya devam edeceğimizi... Bu amaçla, Büyükşehir'den yanıtını beklediğim bir soruyla ekranın başına geçmişken, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun geçen hafta katıldığı İTO Meclis toplantısındaki sözleri asıldı kaldı aklımda. Ne diyor Başkan, "Metro da gecikecek, Teleferik de... Çünkü ben beceriksizim. İhale yapmayı başaramıyorum..."
***
Başkan'ın bu sözleri ilk değil. Kocaoğlu 'beceriksizim' ifadesiyle, "Ben İzmirlinin parasını har vurup harman savurmadan, dürstlükten ödün vermeden hizmet üretmeye çalışıyorum. Yani ihalelerde yasal mevzuatı çiğnemeyi beceremediğim için projelerim zamanında bitmiyor" demeye getiriyor.
Tamam, hiçbirimiz İzmirlinin bir kuruşunu kendisi dahil kimsenin kursağından geçirdiğini görmedik. Ama dürstlük ve yasalara uygunluk, vatandaşa hizmeti uzun yıllar ertelemeyi de gerektirmemeli, öyle değil mi?
***
Siz teleferiğin iki telini değiştirene kadar, başka bir kentte aynı tesis sıfırdan kurabiliyorsa, örneğin Eskişehir'de Başkan ikinci opera sarayını tesis edebiliyorsa, kendi sürüncemenizi sadece 'doğruluğa' bağlayarak açıklayamazsınız. 9 yıldır metronun bir ucunda ışığı göremiyor, 7 yıldır teleferiğe hasretlik çekiyoruz... Üstelik bir de madalyonun diğer yüzü var. Projelerini zamanında bitiren herkes mi yasaları çiğniyor, yolsuzluk ya da usulsüzlük yapıyor?
***
Döneyim kendi soruma... İki yıl önce proje ihalesi tamamlanan opera binasının, 'dürüst ve yasalara uygun çalışma' koşulları da göz önüne alınarak ne zaman hizmete gireceğini tahmin etmenizin mümkün olmadığını kestirebiliyorum, ama hiç değilse yapımına ne zaman başlanacağını öğrenmek istiyorum. Çünkü temelini atmak için söz verdiğiniz tarih geldi de geçiyor.
Acaba densizlik mi ettim dersiniz...

Seferihisar'dan yanıt geldi


İlçede kültür merkezi olmayışını dile getirdiğim yazım üzerine, Seferihisar Belediyesi'nden çalışmalarıyla ilgili bilgi geldi: "Seferihisar meydan projesi devam ediyor ve içinde kültür merkezi, tiyatro ve sinema salonları var. Ayrıca Doğanbey'de de Büyükşehir'le bir Çok Amaçlı Kültür Merkezi'nin yapımı planlanmış durumda. Geçen yıl tamamlanan Euophoria Resort Spa Otel içinde de, bir kongreye ev sahipliği yapabilecek salon mevcut. Geçen yılki Cittaslow (Sakin Şehir) genel kurulunu da burada düzenlemiş, dünyanın dört bir tarafından 170 belediye başkanı ve 300 misafiri ağırlamıştık." Güzel, umarım Seferihisar'a gerçek bir sanat mabedi kazandıracak çalışmalar da en kısa zamanda sonuçlanır. Heyecanla bekleyeceğiz...



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA