• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir Senfoni’den Gülsin Onay ile muhteşem açılış BÜLENT GÜRLÜK

İzmir Senfoni'den Gülsin Onay ile muhteşem açılış

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.10.2014, 00:00
Hayatımızda sanat çoğaldıkça, toplumsal acıların üstesinden geleceğimiz ufuklar genişliyor aslında... Olaylara, insanlara, daha geniş ve farklı açılardan yorum getirme reflekslerimiz bizi tepeden inme dayatmaların kıskacından, iç sesimizi keşfedecek bir özgürlük dehlizine kavuşturuyor. İnsanın kişiliğini bulabilmesi de, içindeki çocuğa kulak vermeye, yüreğindeki ritmi hissetmeye bağlı değil mi?
Ama ne yazık ki şiddet kültürünün kötü uğultusu ruhumuzu hiç rahat bırakmıyor... Bu yüzden, çoğu zaman algılarımızı 'insanca' akort etmeye ihtiyaç duyuyoruz. Ve bunun için 'müzik'ten daha etkileyici bir yol göremiyorum! Zaten ruhumuzu güzelleştiren büyünün sol anahtarını başka nerede bulabiliriz ki?
***
Nitekim geçtiğimiz cuma gecesi, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın açılış konserinde yine tınıların büyülü yolculuğuna çıktık. Dünyaca ünlü piyano virtüözümüz Gülsin Onay, günlerdir yangınların ve yağmaların enkazı altındaki yüreğimizi parmaklarının ucunda havalandırıverdi. Sergei Rachmaninoff'un duygu yüklü notaları Gülsin Onay'ın kuş gibi uçuşan tuşeleriyle ruhumuza dokundukça iyileştik, güzelleştik, kısaca tüm uğursuz etkilenimlerden arınarak keyifli bir gece geçirdik.
Ben, en sevdiğim klasik bestecilerinden Rachmaninoff'un Üç Numaralı Piyano Konçertosu'nu dinlerken, yağmur yüklü bir bulut gibi yüreğimin damla damla boşaldığını ve hafiflediğini duyumsadım doğrusu...
***
O gece, sanki müziğiyle dünyaya meydan okuyan bir havası vardı Gülsin Onay'ın. Çalarken kendinden geçiyor, her dokunuşunda mimiklerine, beden diline yansıyan enerjisi dalga dalga yayılarak Adnan Saygun'u dolduranları 'sevgi'nin frekansında buluşturuyordu. Evet, o gece daha başkaydı Gülsin Onay, her zamankinden fazla ışık ve umut saçıyordu bakışları...
Değerli şef Antonio Pirolli'nin yönetimindeki İzmir Senfoni Orkestrası sanatçılarının da bu coşkuyu çoğaltan performansı ve ikinci yarıda başarıyla sundukları Modest Musorgski'nin 'Bir Sergiden Tablolar' adlı renkli eseri, gayet canlı ve keyifle geçmesini beklediğimiz bir müzik sezonunu müjdeledi bizlere... 40'ıncı yılını kutlayan orkestranın, aynı tat ve heyecanı sezon boyunca sürdürmesini diliyorum.

Olten Filarmoni'nin konseri kaçmaz!

Ceyhan ve Fatma Olten'in, kentin kültür yaşamına yeni bir canlılık katmak amacıyla geçen yıl kurduğu ve İzmir'in genç yeteneklerine yer verdikleri Olten Filarmoni Orkestrası, yarın akşam ünlü şefimiz İbrahim Yazıcı'nın yöneteceği muhteşem bir konserle sezona merhaba diyecek. Saat 20.30'da Ahmed Adnan Saygun'daki etkinlikte, klasik müziğin yeni dönem yıldızlarından İngiliz kemancı Charlie Siem solist olarak sahnede yer alacak.
Özellikle enerjik ve başarılı performansıyla kısa sürede müzik dünyasında büyük ilgi uyandıran Olten Filarmoni'nin yarınki konserinde ben yerimi çoktan ayırttım! Bu kaçırılmayacak müzik şöleninin biletlerine, Ahmed Adnan Saygun Merkezi gişesi ya da www.oltensanat.com internet sitesinden online ulaşabilirsiniz. Benden hatırlatması...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA