• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bora’nın yüreğine yıldız yağan gece... BÜLENT GÜRLÜK

Bora'nın yüreğine yıldız yağan gece...

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.12.2014, 00:00
Enerjisi yüksektir yıldızların. Uzaklıkları ne olursa olsun, ufkumuzun en karardığı anda bile ışıkları ve pırıltılarıyla birer çiçek demeti uzatır gibi umut saçarlar hayatımıza. Gecenin neşesi, ıssızlığın yaşam belirtisidir onlar.
Büyüleyici göz kırpışlarıyla kimi zaman yüreğimizdeki sevgiyi satırlara döken birer ilham kaynağına dönüşürler, bazen de karanlığı yaran bir kayan yıldız yeni dileklerimizin altına imzasını atar.
Sanatın da yapmaya çalıştığı bundan farklı mıdır? Tüm olumsuzluklara direnecek enerjinin kaynağı, yaşam savaşında ihtiyacımız olan gücün altındaki imzadır sanat. İnsanı hep iyiye, umutlara ve güzelin arayışlarına yönelten...
Bu yüzden tüm sanatçılar birer yıldızdır. Ne kadar uzaktan gelirse gelsin; ışıklarında, şarkılarında, ezgilerinde, oyunlarında, danslarında, renklerinde hep 'baştan yaratılma'nın, tüm engellere rağmen 'yeniden başlama'nın kıpırtısını uyandırırlar yüreğimizde.
***
İşte bunun en güzel örneğini yaşadık geçtiğimiz hafta Elhamra Sahnesi'nde...
İzmir'in 'Opera ve Bale Yıldızları' gecesinde müziğin, şarkıların ve dansın buluştuğu öylesine güçlü bir sinerji kapladı ki ruhumuzu, evrenin sonsuzluğunda bir nokta küçüklüğündeki varlığımızın aslında hiç de küçümsenmeyecek kadar değerli ve büyük olduğunu hissettik. Çünkü insandık ve düşünebildiğimiz, duyumsadığımız, nefes alabildiğimiz her an dünyaya bedeldi.
Ağustos ayında Antalya'daki festival dönüşünde geçirdikleri kazada yaralanan ve tedavisi Ankara'da süren sevgili arkadaşları balet Bora Acar Zöngür'e destek vermek, onun yanında olduklarını hissettirmek amacıyla sahnedeydi Opera ve Bale Yıldızları...
İzmir Devlet Opera Balesi'nin bale, çocuk balesi, orkestra, koro ve solistlerinden oluşan dev ekibin birbirinden nefis gösterilerine yer verilen gece, eşine az rastlanır bir sanat prodüksiyonuydu...
***
Şimdiye dek opera sahnelerimizde beğeniyle izlediğimiz eserlerden önemli bölümlerin canlandırıldığı, arya ve düetlerin seslendirildiği, muhteşem koreografiler, görüntü ve ışık oyunlarıyla sevgili Bora'yı da dans ederken izleme fırsatı bulduğumuz etkinlikte rol alan sanatçıların isimlerini tek tek yazmama imkan yok.
Çünkü İzmir Operası'nın özel günlerde sahneye koyduğu bu tür konseptlerin içinde, bugüne kadarki en büyük sanatçı, besteci, yaratıcı kadro ve eser yelpazesini izleme şansı bulduğumuz 'Yıldızlar' gecesinde kurumun tüm birimlerinden onlarca arkadaşı Bora'nın etrafında kenetlenmek için adeta yarıştı.
Öyle ki, bırakın İzmir'i, Türkiye'nin farklı kentlerinden ve yurtdışından gelen bale sanatçılarının dansları, 'dünya karması'nı aratmadı!
***
İki perdeye yayılan programda Carmina Burana, Sylvia, Güldestan, Bach Allaturca, Dans ve Kutlama, Otello, Kuğunun Ölümü, Alibaba ve Kırkharamiler, Mevlana'nın Çağrısı, Fındıkkıran, Aşk-ı Memnu, Kösem Sultan, Pagliacci, Afife, Aida ve Bodrum Aşkı gibi yerli yabancı opera bale eserlerinden kesitlerin yer aldığı etkinlikte tüm sanatçılar oynadıkları rolün kostüm ve makyajlarıyla sahneye çıktılar.
Opera Bale Yıldızları'nın orkestra ve koro şefliğini Ali Hoca, sahne yönetmenliğini Mehmet Balkan üstlendi.
O gece İzmir'den yüreğine yıldızlar yağan sevgili balet kardeşimiz Bora Acar Zöngür, onu seven ve inananların yaydığı enerji dalgalarıyla umarız ki çok daha kısa sürede sağlığına kavuşacak ve aramıza dönecektir.
Zaten biliyoruz ki, sanat ve yıldızlar yüzyıllardır ruhumuzun en güçlü şifa ve inanç kaynağı olmuştur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA