• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Hamsi sarma

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.11.2010, 00:00
400 g hamsi
1 demet karalahana
4 adet taze soğan
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kırmızı biber
Karabiber

Hamsinin en güzel ve en bol olduğu dönemdeyiz. Hem ucuz hem de en lezzetli olduğu bu dönemde sizlerle bir hamsi sarma tarifi paylaşmak istedim. Hamsi sarma için ilk olarak hamsilerin kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayalım ve yıkayıp durulayalım. Daha sonra her filetoyu ikiye ayırıp tuzlayalım. Bir tencerede karalahana yapraklarını tuzlu suda yumuşayıncaya kadar kaynatalım. Haşladıktan sonra çıkarıp sap ve damarlarını keselim. Diğer bir kapta ince kıyılmış taze soğanları, kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kırmızı biberi karıştırıp yumuşayıncaya kadar ovalım ve 2 çorba kaşığı sıvı yağı ilave edip karıştıralım. Bu karışımın içine hamsileri ekleyelim. Karışımı karalahana yapraklarına yerleştirip az miktarda margarin koyup kenarları da kapanacak tarzda rulolar haline getirelim. Ruloları aralarında boşluk kalmayacak şekilde fırın tepsisine dizelim ve üzerlerine bir fırça ile sıvı yağ sürelim. 180 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika fırınlayın. Daha sonra fırından alarak sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Ağlayan pasta

4 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
Üzeri için:
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Kakao sos için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı un
Süslemek için:
Hindistan cevizi

İlk olarak yumurta ve toz şekeri bir kaba alarak mikserle çırpın. Üzerine vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, tahta kaşıkla azar azar un ilave ederek iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı orta büyüklükte yuvarlak ve yağlanmış kalıba yayın ve önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında yaklaşık olarak 30 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından alarak soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonra üzerine 1 su bardağı sütü gezdirin. Başka bir kapta krem şanti ile sütü mikserle iyice karıştırın. Krem şantiyi, kekin üzerine yayın. Bu sırada kakao sosunuzu hazırlayın. Kakao sos için su, toz şeker, kakao ve unu bir tencereye alın. Devamlı karıştırarak pişirin. Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve yine karıştırarak soğutun. Soğuyan kakao sosu krem şantinin üzerine yayın. Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyin. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA