• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yorgun cilde üçlü destek FİLİZ İÇKE ÖNAL

Yorgun cilde üçlü destek

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.04.2010, 00:00
Radyofrekans cildinizi sıkılaştırarak gerginlik kazandırırken, yüz mezoterapisi içerden besliyor, kök hücre ise cilt dokusunu yeniden yapılandırıyor

Günümüzde yüz gençleştirmeye yönelik popüler uygulamalardan biri de radyofrekans ve yüz mezoterapisinin bir arada kullanılması. Kadınlar arasında "yüz ütüsü" olarak isimlendirilen bu özel ikiliye, son günlerde "dermaroller ile kök hücre uygulamaları" da ekleniyor.
Radyofrekans uygulamasında; "triPollar RF teknolojisi" çok düşük enerjiyle, acısız şekilde dermal ısıtma sağlayarak ciltte sıkılaşma sürecini başlatıyor. Ciltte kollojen dokuyu uyararak etki gösteren yöntem, yüz ve boyun bölgesinin yanı sıra kollar ve karında da sıkılaştırma özelliğini gösteriyor.
Özellikle radyofrekans ve yüz mezoterapisinin bir arada çok güzel sonuçlar verdiğini dile getiren Dr. Hale Güler, "Bu yöntemlerle cilt hem içten besleniyor hem de gerginliği artırılıyor" dedi.
Clinic A Plus' tan Dr. Hale Güler, mezoterapi uygulamaları, yüz mezoterapisi, saç mezoterapisi ve selülit tedavisinde kullanılan mezoterapi konusunda sorularımızı yanıtladı.
-Mezoterapi nedir?
Ağız veya damar enjeksiyonu ile alınan ilaçlar her zaman istenilen noktalara ulaşamaz. Bu nedenle problemli bölgelere doğrudan aktif madde verilmesi çok daha etkilidir. Mezoterapi; kısa ve ince uçlu özel iğnelerle deri altına aktif maddelerin hekim tarafından verilmesidir. Farklı tedaviler için kullanılan mezoterapinin her uygulama bölgesi için ayrı bileşenleri vardır. Örneğin bölgesel zayıflamada ve selülit mezoterapisinde yağ eritici ve dolaşım düzenleyici ilaçlar kullanılırken yüz mezoterapisinde cildin alt dokusunda kollojen üretimini artırıcı, cildi besleyici vitamin ve minerallerce zengin karışımlar uygulanır.

Yüz mezoterapisi:
Zamanla güneş, hormonal değişiklikler, beslenme hataları, dolaşım bozukluğu nedeni ile ciltteki yaşamsal besin maddeleri azalır. Mezolifting yönteminde deri içine mikroenjeksiyon ile hücre yenilenmesini ve yeni lif oluşumunu sağlayan kokteyl serum verilir. Bu karışım cildin yüz, boyun ve dekolte bölgesinde dokunun daha fazla su tutmasını, elastikiyetinin artmasını, daha parlak, genç ve taze bir görünüme kavuşmasını sağlar. Yüzeyel kırışıkları giderir. Yaşlanma sürecini yavaşlatır. Mezolifting sonrası kişi daha az makyaja ihtiyaç duyar, daha az yorgun görünür. Mezolifting etkisi birikici özellik gösterir. Yani seanslar ilerledikçe olumlu etki katlanarak artar.

Vücut mezoterapisi ve selülit tedavisi:
Bel, basen, karın, üst bacak, omuz, kol gibi yağlanmaya müsait bölgelerde bölgesel incelmede kullanılır. İlaçların yoğunluğu ve kombinasyonları hastaya göre değişebilir. Bu tedavi sırasında yağlı, kızartma türü yiyecekler, tuz, alkol, katı yağ, kafeinli gıdalar ve sigaranın azaltılması önerilir. İçilen su miktarı ise günde en az 2 litreye çıkarılmalıdır. Beraberinde yürüyüş ve yüzme gibi sporlar tedavinin etkinliğini artırır. Asla unutulmamalıdır ki mezoterapi bir zayıflama yöntemi değildir. Uygun diyetle birlikte daha etkili bir incelme sağlar.

Saç mezoterapisi:
Günde 50-100 adet saç dökülmesi normaldir. Fakat bunun üzerine çıkan dökülmelerde saç mezoterapisi ile dökülmeyi iyileştirmek ve kontrol altına almak mümkündür. Verilen karışım ile hücresel metabolizma uyarılır, dolaşım ve oksijenlenme hızlandırılır, dokular canlandırılır. Saç gelişimi için gerekli maddeler saç derisine doğrudan verildiği için saç mezoterapisi dökülme ve seyrelme tedavisinde etkili olmaktadır.

Yüzünüz için de havyar alır mıydınız?
Gençlik yıllarının taze ve ışıltılı cilt yapısını uzun süre korumak isteyenlerin bu talebine "kişiye özel cilt terapi programları" cevap veriyor. Bu programlardan en popüler olanı ise havyar ile yapılanı
Clinic A Plus Güzellik Merkezi'nden Cilt Terapisti Berna Selek Savaşan, "Cilt bakım uzmanları tarafından ayda bir kez uygulanan temizleme, yenileme ve nemlendirmeyi hedefleyen klasik bakımın yanı sıra kişinin ihtiyacına göre seçilen çok özel yüz bakımları da oldukça etkili sonuçlar veriyor" diyor.

Multivitamin Bakımı:
Cildinizin gereksinimi olan vitamin ve minerallerin yerine konması için yapılan özel maske uygulamalarıdır. Özellikle menapoz döneminde, aşırı kilo kaybedilen durumlarda, gebelik bitiminde, kronik hastalıklar ve anemide cildin eksiklerinin hızla yerine konmasını sağlar. Cilde sağlayacağı ışıltı ve canlılık son derece yüz güldürücüdür. Çoğunlukla cilt bakımı ve koruma uygulamaları sırasında gerçekleştirilir.

Plasenta Bakımı:
İçerisinde; hyalüronik asit, kollajen, koyun plasentası ekstresi E, C ve A vitamini bulunan özel bir terapi programıdır. Ciltteki ince çizgi ve kırışıklıkları azaltarak yeni oluşumları geciktirmesine ek olarak; ciltteki yorgun ve renksiz görüntüyü de azaltır. Yüz ovalinin sıkılaşmasını sağlayan plasenta bakım; en az 6 seans olmak üzere haftalık uygulamalarla gerçekleştirilir. Özellikle hamilelikte oluşan cilt lekeleri ve nem kayıplarının önlenmesinde yararlı olur. Lokal bir uygulama olduğu için gebelik sırasında da uygulanabilir.

Havyar Bakımı:
Havyar bakımı; canlılığını yitirmiş genç ciltlerin yanı sıra olgun ciltler için de üretilmiş yoğun bir yenileme kürü olarak tanımlanabilir. Havyarın ciltteki tüm faydalarını kullanarak erken yaşlanmaya karşı savaşır. Cildi nemlendirir, besler, sıkılaştırır. Daha genç görünümlü bir cilt için temel besinlerin teminini sağlar.

YARIN: TEK SEANSTA 5 SANTİM İNCELMEK MÜMKÜN MÜ?
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA