• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İnatçı yağlar kavitasyonla eriyor FİLİZ İÇKE ÖNAL

İnatçı yağlar kavitasyonla eriyor

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.07.2010, 00:00
Düzenli egzersiz ve diyete rağmen yok olmayan bölgesel fazlalıklar, kavitasyon yöntemi ile vücuttan uzaklaştırılıyor

Yağ hücrelerini parçalayarak her seansta ortalama 2-5 santim incelme sağlayan kavitasyon, bu yazın gözde vücut şekillendirme yöntemlerinden biri. Uygulama yapılan alanlarda yağ hücrelerinden açığa çıkan yağlar, vücudumuzda enerjiye çevrilirken düşük yağlı diyet ve egzersizle beraber incelme gerçekleşiyor. Pretty'iz Beauty&Day SPA Güzellik Salonu Sorumlusu Usta Estetisyen Elif Akyüz kavitasyon ile ilgili sorularımızı yanıtlarken, Diyetisyen Fatma Baysal da etkin sonuçlar almak için diyette uyulması gereken kurallarla ilgili bilgi verdi.
-Kavitasyon uygulamaları hakkında bilgi verir misiniz?
Kavitasyon; lokal kilo ve selülit problemlerinin çözümüne yönelik son teknoloji bir ultrason cihazıdır. Kavitasyon, yağlanmanın yoğun olduğu bölgelerdeki hücreler arasında mikro hava kabarcıkları yaratır ve bu kabarcıkların yarattığı basınçla hücre membranlarını parçalar. Bu basıncın yarattığı etki damar, kas ve benzeri yapılarda herhangi bir hasara yol açmaz. Karın, kalça, basen ve iç bacaklarda oluşan yağlanma problemlerinden ameliyatsız kurtulmayı sağlar.
-Uygulama sırasında ağrı duyulur mu?

Kavitasyon uygulamalarında ağrı hissedilmez. Sadece kulakta düşük frekanslı ultrason etkisiyle hafif bir çınlama duyulur. Bu çınlama kalıcı hasara yol açmaz. Uygulama sonrasında bölgede hafif bir kızarıklık görülebilir. Bu kızarıklık da ortalama 15 dakika içerisinde kaybolur.
-Seanslar ne kadar sürüyor? Etkili sonuç için en az kaç seans uygulama yapılması gerekir?
Maksimum seans süresi bir saattir. Seans sayısı ise uygulama yapılacak olan bölgedeki yağın yoğunluğu ve pozisyonuna bağlıdır. Genel olarak en az 4 seans gerekir diyebiliriz. Bu uygulamanın en büyük avantajı, incelmeyi istediğimiz yerden sağlamasıdır.
-Kavitasyonla bölgesel incelme seansları devam ederken, incelmenin kalıcı olması için diyet yapılmalı mı?
Evet. Parçalanan yağın vücuttan atılması ve kan değerlerinin korunması için diyetisyen kontrolünde, kişinin tıbbi özgeçmişine, beslenme alışkanlıklarına, kan tetkiklerine, sosyal çevresi, iş ve ev yaşamına göre kişiye özel olarak hazırlanmış, sağlıklı ölçülerde kilo kaybını sağlayacak, yağdan fakir bir beslenme programı mutlaka uygulanmalıdır.
-Kavitasyon tam olarak ne vaat ediyor?
Kavitasyon uygulamalarının avantajları:
* Dokuda sıkılaşma ve toparlanma
* Selülit görüntüsünde azalma
* Yağ hücrelerini etkili, ağrısız olarak parçalama
olarak sıralanabilir. Seansın hemen sonrasında 1-5 cm arası kalıcı incelme elde edilir. Kilo kaybı ise seanstan sonra değil, takip eden seanslarda ortaya çıkar.
-Herkese uygulanabilir mi?
* Karaciğer bozukluğu,
* Böbrek yetmezliği,
* Lenfatik dolaşım bozukluğu,
* Metabolizma bozukluğu olanlarda
* Yüksek kolesterol ve trigliserid problemi olanlarda
* Çok şişman kişilerde
kavitasyon uygulaması yapılmaz.

Etkin sonuç için15 diyet önerisi
Pretty'iz Beauty&Day SPA Güzellik Salonu'ndan Diyetisyen Fatma Baysal, kavitasyon seanslarına girenlerin mutlaka kişiye özel diyet yapmaları gerektiğini söylüyor. Baysal, ayrıca genel olarak da şu önerilerde bulunuyor:
* Bol bol su için. (günde 2,5 lt)
* Beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği tercih etmeye çalışın.
* Sık sık ve azar azar beslenmeye, ara öğün tüketmeye özen gösterin.
* Katı yağlar tüketmemeye özen gösterin.
* Sakatatlar, yağlı etler, kavurmalar tüketmemeye özen gösterin.
* Yağda kızartmalardan kaçının. (Her türlü et, sebze ve hamur kızartmaları)
* Yağlı gıdaları (çikolta, pasta, soslar, tahin vb) az tüketmeye çalışın.
* Et haklarınızı az yağlı veya yağsız etler, az yağlı balık türleri, derisi alınmış tavuktan yana kullanın.
* Çerez, kuruyemiş tüketiminizi sınırlayın.
* Yemeklerinizde kullandığınız sıvı yağın günde 3-4 yemek kaşığını geçmemesine özen gösterin.
* Az yağlı süt, az yağlı peynir, kaymaksız yoğurt tüketmeye çalışın.
* Yemeklerinizde bol salata tüketmeye çalışın.
* Hareketinizi arttırın.
* Alkol ve sigara tüketiminizi azaltın.
* Posa tüketiminizi arttırın. (Haftada 2-3 kez kurubaklagil tüketin, kabuklu tüketilebilen meyveleri kabuklu tüketmeye özen gösterin.)

Program seçimini uzmanlara bırakın

Pek çok kişi daha ince vücut kontürleri, daha genç bir görünüm istiyor ama iş güncel uygulamalardan yararlanmaya gelince yöntemlerin çokluğu kafaları karıştırıyor. Hiçbirimiz bu cihazların ya da kullanılan teknolojilerin uzmanı değilken, "Hangi yöntem bizim için en uygun olanı?" ya da "Bana cazip gelen bu uygulama için acaba ben uygun aday mıyım?" sorularına yanıt vermek imkansız. Peki bu durumda seçimlerimizi nasıl ve neye göre yapmalıyız? Pretty'iz Beauty&Day SPA Güzellik Salonu Sorumlusu Usta Estetisyen Elif Akyüz, "Siz sadece ihtiyaçlarınızı belirleyin. Sizin için en uygun olan yöntemi bulma işini uzmanlara bırakmanız en doğrusu olacaktır" diyor. Yüz güldüren sonuçlar almak için seçilen programa kişinin aktif katkı sağlaması gerektiğini vurgulayan Akyüz, "Bizlerden destek almak amacı ile gelenler mutlaka ne istediklerini tam olarak bilmeli ve kararlı olmalıdır. Kişinin programını aksatmaması, verilen beslenme veya diyet önerilerine uyması ve bu bütüne inanması gerekir. Sonuç ancak bu şekilde başarılı ve tatminkar olur. Bu bahsettiğimiz uygulamaları bir yaşam biçimi haline getirirsek, senenin belli dönemlerinde de koruma programlarıyla desteklersek asla o şikayet etiğimiz durumlarımıza geri dönüş yapmayız" diyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA