• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İştahı durduran hormon: Beta HcG FİLİZ İÇKE ÖNAL

İştahı durduran hormon: Beta HcG

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.02.2011, 00:00
Hamile kadınların vücudundan özel bir yöntemle elde edilen Beta HcG hormonu, 23 gün süre ile vücuda insülin iğnesi ile enjekte ediliyor. Beyinde "hipotalamus" adı verilen iştah merkezi üzerinde etki eden hormon, yağların da hızla yakılmasını sağlayarak kilo vermeyi kolaylaştırıyor

Daha ince ve zarif bir görünüm gibi estetik amaçlı kullanımın ötesinde, kiloya bağlı ortaya çıkan yüksek tansiyon, tip 2 diyabet gibi hastalıkların tedavisinde de yardımcı olarak kullanılan Beta HcG yönteminin ülkemizdeki ilk uygulayıcısı olan Doktor Ahmet Refik Sayman, "Beta HcG mucizevi bir zayıflama yöntemi değil. Ama hormonun vücutta yarattığı etki ile kişiler, ilk ay vücut ağırlığının yüzde 10'undan başlayarak rahatça kilo verebiliyor ve çok daha sağlıklı bir yaşama adım atıyor" dedi.
-Beta HcG, ne kadar kilo kaybı sağlıyor?
Eğer programa birebir uyulursa, total vücut ağırlığının yüzde 10'u ortalama bir ay, 40 gün içerisinde yağ olarak veriliyor. Kas, kemik kaybı olmadan, ödem varsa vücuttan ödem de atılarak bu miktarda bir kayıp sağlanıyor.
ORTA TEMPODA YÜRÜYÜŞ
-Diyet ve spor mutlaka öneriliyor mu?

Diyet var ama spor konusunda çok zorlanmıyor insanlar. Haftada 4-5 gün orta tempoda bir yürüyüş yeterli olacaktır. Koşmak veya ağır efor sarf edilecek egzersizler yapılmasına gerek yok. Orta tempoda yürüyüşler, aynı zamanda ruhsal yönden de bir rahatlama sağlıyor.
-Diyet başlangıçta neleri içeriyor?
Başlangıçta ortalama üç hafta boyunca tamamen doğal; salam, sosis gibi şarküteri ürünleri ve katkı maddeleri içeren yiyeceklerden uzak bir diyet uygulanıyor. Burada hastayı yağlardan arındırmak amaçlanıyor .Bu nedenle listede yağ, hiç yer almıyor. Hatta yağlı kremlerin de kür boyunca kullanılması önerilmiyor. Vücuttaki yağlar çözülmeye başladığı için ekstra yağla bu süreci yavaşlatmamak gerekiyor. Hastalarımız daha sonraki günlerde kalori hesabına göre beslenmeye başladıklarında düşük yağ miktarı ile beslenebiliyorlar.
-"Diyet yapsam zaten zayıflarım, Beta HcG'ye ne gerek var?" şeklinde de yaklaşılabilir konuya...
Eğer ben aynı diyeti yapayım ama Beta HcG kullanmayayım derseniz sarkma olur. Çünkü sadece yağ kaybetmezsiniz böyle bir diyetle. Ayrıca destek almadan diyet yaptığınızda sinirlilik, açlığa dayanamama, bitkinlik, yorgunluk, iş performansınızda düşme yaşayabilirsiniz. Ama Beta HcG ile iştah merkezinizle birlikte tüm vücudunuzdaki kusursuz bir işleyiş ve uyum sağlanıyor.
-Programa başlayan tansiyon, diyabet gibi hastalıkları olan ve ilaç kullanan hastaların durumunda zaman içinde ne gibi değişiklikler görülüyor?
Bu hastaların bir süre sonra çoğunlukla tansiyon ilaçları kesiliyor. Diyabetin tedavisinde de kilo vermenin çok olumlu katkıları var. Örneğin vücutta yüzde 10'luk bir kilo kaybı, insülin ihtiyacını yüzde 25 oranında azaltıyor.

YAN ETKİ GÖRÜLMÜYOR
-Beta HcG'nin herhangi bir yan etkisi görülebilir mi, sağlığa zarar verir mi?

Hiçbir yan etkisi yok. Kullanılan Beta HcG hormonu miktarı ile ilgili şunları söyleyebilirim: Bir kür iki ay sürer. İki ay içerisinde toplum kullandığımız Beta HcG miktarı yaklaşık olarak 6000-7000 ünite civarındadır. Hamile bir annenin kanında bu hormon, 2-5'inci aylar arasında 2 milyon üniteye kadar çıkabiliyor. Ortalaması da 800-850 bin ünite. Bu miktardaki Beta HcG'nin bebeğe de zararı yok, anneye de. Ayrıca kısırlık tedavisinde veya inmemiş testis tedavisinde bu hormon haftada 10 bin ünite uygulanıyor. Yine hiçbir zararı yok.
Ayrıca Beta HcG cinsiyetsiz bir hormon. Bu nedenle erkek veya kadına bir zararı yok. Örneğin bir erkeğe östrojen verirsiniz, göğüsler büyür, birtakım davranış değişiklikleri gösterir. Kadına testosteron hormonu verirsiniz, sakallanma ve davranış değişiklikleri görülür. Beta HcG bu tür bir hormon değil. Amerikan İlaç Dairesi FDA'dan onaylı, çok rahat kullanılabilecek tamamen sorunsuz bir ürün. Kişiler, bir başka insanın vücudundan alındığı herhangi bir hastalık geçer mi diye düşünmesinler. Çünkü kristalleştirilirken bırakın başka hastalık geçmesini, o insana ait herhangi bir sıvı da kalmıyor orada. Sadece hormonun kimyasal yapısı alınıyor.
-Hormon kullanımı "Kanser olur muyum?" sorusunu akla getiriyor...
Gerçekten de hormon denince insanlar kanser olur muyum diyor ama tam tersine Beta HcG insanları genital kanserlerden ve meme kanserinden koruyor. Çünkü biliniyor ki hamilelik sayısı ve emzirme süresi arttıkça örneğin meme kanseri yüzdesi düşüyor. Beta HcG olumlu pek çok etkisinin yanı sıra bunu da sağlıyor.

8 HAFTA BOYUNCA

Viyana Üniversitesi'nden Dr. Erich Müller'in Beta HcG'nin kilo vermedeki etkileri ve sonuçları üzerine 2000'den fazla hasta ile yaptığı çalışmada ilginç bilgiler yer alıyor:
Beta HcG ile kilo verme programına başlayan kişiler, günde ortalama 500 kalori almalarına karşın açlık hissi yaşamıyorlar. Sorunlu bölgelerde birikmiş yağların erimesiyle vücut sarkmadan biçimleniyor. Hormon etkisi ile güçlü ve enerjik hisseden katılımcılar, diyetlerde sıkça karşılaşılan yorgunluk hissi ve psikolojik gerginlik yaşamıyorlar. Program boyunca her tür besin, miktarını ciddi oranda azaltmak şartıyla serbest.
Beta HcG, beyinde "hipotalamus" adı verilen iştah merkezindeki olumsuzlukları düzenliyor. Fazla iştahı frenleyen hormon, iştahsızlığı da normale getiriyor. Fareler üzerinde yapılan bir çalışma hipotalamustaki dengesizliğin sonuçlarının ne olabileceğini net bir şekilde ortaya koyuyor. Sağdaki farenin hipotalamus merkezinin işleyişi bozuluyor bu işlemden sonra fare, dört hafta içerisinde ağırlığının üç katına ulaşıyor.
Dünyadaki uygulamalarda, Beta HcG destekli kilo verme programlarında besin alımının günlük 500 kaloriyi geçmemesi öneriliyor. Ancak Dr. Ahmet Refik Sayman, ülkemiz insanının beslenme alışkanlıklarına göre bu kalori miktarını bir miktar artırdıklarını söylüyor. Sekiz haftalık kür boyunca, baldır veya göbek çevresinden insülin iğnesi ile verilen Beta HcG hormonu, ilk üç gün içinde iştahta azalma gibi olumlu etkilerini göstermeye başlıyor. Hasta hormon iğnelerini dilerse termos içinde evine götürüp önerilen sıklıkta kendisi uyguluyor, dilerse bunun için bir sağlık profesyonelinden yardım alıyor.

DAHA GENÇ BİR GÖRÜNÜM
"Hormonal kilo azaltımı, vücudun neresine saldırıyor?" Dr. Erich Müller'in çalışmasında bu sorunun yanıtı şöyle veriliyor: "Geleneksel zayıflama kürlerinde, sadece normal yağ rezervlerine saldırılırken ve hastalar deri altı yağ dokusunun kaybından dolayı yaşlanmış ve yorgun gözükürken, Beta HcG küründe normal olmayan depo yağlar eritiliyor ve bu yağlar kana besin kaynağı olarak aktarılıyor. Kalça, göbek, popo ve baldır bölgesindeki fazla yağlar azaltılıyor ve fazla kiloların boyutundan ve yaştan bağımsız olarak vücut şeklinin normalleşmesi sağlanıyor. Bir yandan da cilt altı dokularının boşaltılmış olan normal yağ depoları da tekrar doluyor ve böylece hastalar daha genç ve zinde görünüyor."

PAZAR: Yaşayanlar anlatıyor



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA