• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kavitasyon öncesinde doktorunuza danışın FİLİZ İÇKE ÖNAL

Kavitasyon öncesinde doktorunuza danışın

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.05.2011, 00:00
Kavitasyon düşük frekanslı ses dalgaları ile kol, bacak, diz, karın, bel ve basen bölgesindeki istenmeyen yağların vücuttan hızla uzaklaştırılmasını sağlıyor. Cerrahi olmayan yöntemler arasında en popüleri olan kavitasyon, ilk seanstan itibaren incelme vaat ediyor ama öncesinde doktor kontrolü yaptırmak şart

Uygulama öncesinde doktor tarafından vücuttaki yağ miktarı ve dağılımı değerlendirilir. Kavitasyon yağ hücrelerini parçalayarak kandaki yağ oranını yükselttiği için, beslenme tarzına dikkat edilmezse parçalanan yağ hücreleri karaciğerde depolanıp yağlanmayı arttırabilir. Kişide kolesterol yüksekliği yoksa, karaciğerde de yağlanma söz konusu değilse kavitasyon uygulanabilir


Diyet programları ile istenen kiloya ulaşılsa dahi bölgesel yağlanma her zaman ciddi bir sorun. Kavitasyon, bölgesel yağlardan kurtulmak isteyenler için 2010 yılının en popüler uygulamaları arasındaydı. Görünen o ki, yöntem popülerliğini bu yıl da sürdürecek. ıÜüClinic A Plus İşletme Müdürü Berna Savaşan, "Bölgesel yağlanmada tedavi yöntemlerinden biri cerrahi girişimlerdir. Cerrahi girişim istemeyenler için de bugüne kadar pek çok cerrahi olmayan yöntem geliştirildi. Bu yöntemler içinde kavitasyon etkinliği ve sonuçları ile bölgesel yağlanma, selülit, sarkma gibi problemlerde belirgin bir üstünlük sağlıyor" diyor.
Clinic A Plus İşletme Müdürü Berna Savaşan, kavitasyon uygulamaları; Diyetisyen Esra Aran ve Diyetisyen Sinem Paker de, kavitasyon boyunca uygulanması gereken diyet programı hakkında bilgi verdi.
-Kavitasyon nedir?
Düşük frekanslı ultrason teknolojisi ile yağ hücrelerini parçalayan bir cihazdır. Uygulama yapılan alanlarda mevcut yağ hücrelerinin zarlarını parçalar. Parçalanan yağ hücrelerinden açığa çıkan yağlar, vücudumuzda 'serbest yağ asitleri' olarak dolaşıma katılır, yani kullanılabilir hale gelir. Bu dönemde düşük yağlı diyetle beslenip, egzersiz uygulayarak bu kullanılabilir yağ parçacıkları enerjiye çevrilir ve incelme gerçekleşir. Bu uygulama sırasında diğer doku ve organlar zarar görmez.
-Nasıl uygulanır?
Uygulama yapılacak bölge önceden belirlenir. 45 dakikalık bir seansla bölgeye cihaz uygulanır. 7 günde bir seanslar tekrarlanır. Uygulama sonunda diyetisyen tarafından hazırlanan düşük yağ içeren özel diyet programı kişiye verilir.
-Kaç seans uygulanır?
Ortalama 5 seanslık bir program önerilir. Ancak kişinin gereksinim ve beklentilerine göre bu sayı artırılabilir.
-Hangi bölgelere uygulanabilir?
* Kollar
* Bacaklar
* Dizler
* Karın
* Bel
* Basen
* Diz üstü
Klinik çalışmalarda elde edilen verilere göre, her seans sonucunda yapılan ölçümlerde 2-5 cm'lik bir incelme elde edilmiştir.
-Çok kilolu kişiler de bu yöntemden yararlanabilir mi?
Bölgesel zayıflamada etkin bir yöntem olması nedeni ile çok kilolu kişiler, öncelikle bir diyet programı ile ideal kilolarına ulaşmayı hedeflemelidir. Daha sonra bölgesel yağlanmalarından kurtulmak için bu kişiler de kavitasyon uygulamalarından fayda görebilir.
-İncelen bölgelerde sarkma görülür mü?
Bu yöntem yağ hücrelerini parçalayarak incelmeyi sağlar. Aynı zamanda radyofrekans uygulaması da yaptığından bölgesel toparlanma sağlayarak sarkmayı engeller.
-Kavitasyon sadece kadınlara mı uygulanır?
Hayır, erkeklerin de bölgesel yağlanma sorunlarının çözümünde kavitasyondan faydalanılabilir.
-Kavitasyon diğer yöntemlerle beraber uygulanabilir mi?
Kişinin sorunlu bölgesi saptandıktan sonra (selülit derecesi, sarkma miktarı, bölgesel yağlanması gibi) yöntemin etkinliğini arttıran mezoterapi , LPG, pollagen-radyofrekans, pasif jimnastik, sargılama yöntemleri de beraberinde uygulanabilir.

Düşük yağlı beslenme şart
Kavitasyon uygulamaları boyunca kişinin yağgız beslenmeye dikkat etmesi, günlük diyetinde aldığı yağın minimal düzeyde olmasına özen göstermesi gerekiyor. Clinic A Plus'tan Diyetisyen Sinem Paker ve Esra Aran, kavitasyon boyunca beslenmede dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle özetliyor:
* Uygulama günü ve ertesi gün, düşük yağlı veya yağsız beslenmeniz gerekir.
* Parçalanan yağların vücuttan hızlıca atılması için günde en az 8, en fazla 12 bardak su tüketmelisiniz.
* Mutlaka yağsız süt, yoğurt, peynir tercih etmelisiniz.
* En fazla 3 porsiyon ızgara veya fırında yağsız beyaz et, tavuk, balık tüketiniz.
* Sınırsız ve yağsız bol limonlu yeşil salata tüketebilirsiniz.
* 1 kg sebze yemeği için 2 çorba kaşığı sıvı yağ kullanın. Yemeği tabağınıza almadan suyunu süzün.
* Ara öğünlerde yaş veya kuru meyve tüketin. Meyveyi günde 3 porsiyondan fazla yemeyin. Meyvenin yanına bir çay bardağı yağsız yoğurt ekleyebilirsiniz.
* Yeşil çay, ıhlamur, rezene, biberiye, papatya bitki çaylarını tüketiniz.
* Uygulama günü ve sonraki gün kahve, kola, koyu çay, alkolden uzak durun.
* 2 gün boyunca çikolata, şeker, tatlı, cips, kurabiye gibi yağlı ve şekerli yiyeceklerden uzak durun. Diğer günlerde de bu yiyeceklerin çok az yenmesi veya hiç tüketilmemesi incelmeyi artıracaktır.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA